Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
www.publikum.mk
Уште еден „индикатор„ дека чекмеџето е празно (оти некој веќе го испразнил...) па на власта, како и обично и „како и до сега„, и‘ паѓа на памет веќе познатиот начин на полнење на „она„ кое е празно, да тоа е...зголемување на даноците!На здравје бричење. Од 4000 на 8000 лепиот ја зголемил фирмарината за 100%. Со одлука од втори јуни, решенијата веќе се изготвени.
![]()
Двојно поскапување: Град Скопје ја зголеми фирмарината за компаниите на 8.000 денари - ПУБЛИКУМ
Градот Скопје ги објави новите задолжувања за правните субјекти по основ на комунална такса за истакwww.publikum.mk
ne mora sluzbeni vozila da se kratat.Уште еден „индикатор„ дека чекмеџето е празно (оти некој веќе го испразнил...) па на власта, како и обично и „како и до сега„, и‘ паѓа на памет веќе познатиот начин на полнење на „она„ кое е празно, да тоа е...зголемување на даноците!
Ако...пак да си и гласате....
ja odamna sum pobornik za toa da se dobiva bruto plata i uplakjanje penzija i zdrastveno da e samo na dobrovolen osnov.Го ебаа првиот пензиски столб.
Ја презадолжија државата, па има текна дека има и втор пензиски столб и од тука ке можат да украдат.
За 20 години никој нема да има 1 евро пензија.
Прегледај го приврзокот 480603
Ранкович ги праќал арнаутите во Турција,како Турци. Арно ама како и секогаш се нашол Крсте Црвенкоски кој се бунел кај Тито поради постапките на гореспоменатитот и акцијата за селење на арнаутите во Туркеј завршила. Дали презимево има поврзаност со едем друг наш политичар кој даде илјадници македонски државјанства на кососовари незнам.Па дали Ранковиќ, дали некој друг од тие српски комунисти, ама нечија одлука била да се насочуваат во бранови надоле. накај нас за Србија да се растерети од нив, наместо да се поработи на поинакво решение.
Го ебаа првиот пензиски столб.
Ја презадолжија државата, па има текна дека има и втор пензиски столб и од тука ке можат да украдат.
ne mora sluzbeni vozila da se kratat.
ne mora ni ministerstva da se spojat, imame 25, skoro x2 od bilo koja normalna drzava na x10 pomala populacija.
ne mora ni pogolemi danoci za kladilnici i kazina, 500m e taman.
ni kratenje na administracija ne mora.
da se danocat dopolnitelno gragjanite, e toa mora.
чудно како некој во врска со основната егзистенција на човекот може да кажува невистини и око да не му трепне. Напротив, најголем дел се базираат на тростолбен систем или некои од нив со најдобри пензиски системи кои се базираат пак на тростолбниот (некои и двостолбен, зависно од финансиската одржливост на системот (кој кај нас со деценииве само се влошуваше) систем.Го ебаа првиот пензиски столб.