Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Не беше поента куде е, него дека тамо живеев власи.
Па есапл'к на Дантета га поврза с'с њима.
Прв пат слушам дека у кумановско живеат или живееле власи.
А есапот на данте таман му е, домќински.
Автоматски споено мислење:

Појачани с'с Которци :)
Миграција и асимилација на корторците е неизбежно. :D
Которциве од Црна Гора се дојденци ?

Прв пат слушам дека у кумановско живеат или живееле власи.
А есапот на данте таман му е, домќински.
Автоматски споено мислење:

Которциве од Црна Гора се дојденци ?
Не, иако те потсеќа на Котор, Которци су посебна врста кои живиф по течение на Пчињу. Друго куманофски племе су ту Шопци/Шопови кои живиф у североисточну Македонију. Од туј е и назиф шопска салата.
Шопци и Которци су нешто као вечити ривали.

Иначе нека не те чуди, Власи има низ целу Македонију.

Забегасмо офтопик.

Последно уредено:
М
Не, иако те потсеќа на Котор, Которци су посебна врста кои живиф по течение на Пчињу. Друго куманофски племе су ту Шопци/Шопови кои живиф у североисточну Македонију. Од туј е и назиф шопска салата.
Шопци и Которци су нешто као вечити ривали.

Иначе нека не те чуди, Власи има низ цели Македонију.

Забегасмо офтопик.
многу ме интересира од каде потекнува тоа ривалство.
Кај мене во фамилија си ебаа мајки которски и шопско, ич не се сакаат.
Истово го имам приметено и во други фамилии и по комшии. Ептен се имаат занамерачано овие две племиња.

М

многу ме интересира од каде потекнува тоа ривалство.
Кај мене во фамилија си ебаа мајки которски и шопско, ич не се сакаат.
Истово го имам приметено и во други фамилии и по комшии. Ептен се имаат занамерачано овие две племиња.
Акчли ривалството е мноогу старо. Од причина што Шопите се или Дарданци или Келти(Серди) кои до Ацета наш го населувале пределот на Козјачијата и нагоре накај Трговиште и Босилеград. Которците се пак наследници на Пајонците, најверојатно од племето Дерони. Меѓу тие две племенски заедници од време имало непријателство, бидејќи првите обично биле сточари, воини и живееле од плен, додека вторите имале развиено земјоделство, рударство. Покасно со мешање и разни политички околности Шопите дошле до течението на Крива река и Пчиња, што е природна граница и сега меѓу Шопл’к и Которл’к.

Акчли ривалството е мноогу старо. Од причина што Шопите се или Дарданци или Келти(Серди) кои до Ацета наш го населувале пределот на Козјачијата и нагоре накај Трговиште и Босилеград. Которците се пак наследници на Пајонците, најверојатно од племето Дерони. Меѓу тие две племенски заедници од време имало непријателство, бидејќи првите обично биле сточари, воини и живееле од плен, додека вторите имале развиено земјоделство, рударство. Покасно со мешање и разни политички околности Шопите дошле до течението на Крива река и Пчиња, што е природна граница и сега меѓу Шопл’к и Которл’к.
Уште еден доказ дека словенските преселби биле од Балканов кон источна и средна Европа наместо обратно.

По фаца му се гледа дека ако не бил фусбалер ќе бил терориста.
Ама уште не му е касно.

Back
На врв Bottom