Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Dali ima info dali ke se praj nesto fan shop od RK, eden ton stranci ima sakat barat sramota e na rodnini da ne mozime barem da mu poklonime eden dres. Ne prajme muabet za pazarski, i takvi gi nema osven Fk.

Zemete edna butka dolu do sendvicarite naprajte eden fan shop 1,2 deca menvajte po 4 sati neka raboti barem mnogu znaci to mnogu. Ne se tuka samo dresoj, mozite mal miljon proizvodi so gradot i klubot da izmislite da naprajte atraktivni da se i da si gi imame za uspomen za cel zivot.

Цела работа лани беше што немавме тренер и длабока клупа, и кога се истроши екипата на крајот на сезоната проблемите кулминираа.
Оваа сезона ќе има одлично регионално првенство каде натпреварите мегу мкд екипите ќе важат за домашно првенство.
Кога Вардар ќе го спукат со лига на шампиони а ние ќе бидиме релакс со лига европа, еден два кикса и веќе сме во добитна позиција.
На повидок ново ривалство со Партизан
гледам тие сакат да провоцират, сега имат и екипа.
Ако имаме среќа и поминиме група, ќе имаме инересна пролет.
Гледам министерот заедно шета со Штерјев, а Расадник се реновира од корен со владини пари, мислам дека е прав момент да се почни една сала пандан на Јане во Битола.
Ако се почни за пет десет години ќе се догради, како и стадионот.
Не чекат интересни времиња...

Novio Lazar Kukic

Без хејтање чисто ме интересира од тие шо се поупатени каков играч е овај новиот? Бил резерва во втора лига Франција едвај играл и 17 минути.

И дали со ова се затвора ростерот и нема да има нови играчи?

А исто најдов дека пред 5г обеќавал многу но не се исполни то по мое гледање.

Attachments

• 290d77603e33f5f203e8c6d6ab8a7a01.jpeg
    290d77603e33f5f203e8c6d6ab8a7a01.jpeg
    316,1 KB · Прегледи: 42
  • IMG_5452.jpeg
    IMG_5452.jpeg
    602,5 KB · Прегледи: 42
  • IMG_5451.jpeg
    IMG_5451.jpeg
    631,7 KB · Прегледи: 42
Последно уредено:
Тие се сите засилувања, вкупно девет! На фб страната на клубот, админите се расправаат со луѓе кои поштено си прашале за сите играчи на која позиција играат...Кое дно човече?!?! Очигледно не ја учат лекцијата како се постапува со публика,поддржувачи и навивачи. Па ете и јас да прашам тука, пошто има доста новајлии, ме интересира како ќе изгледа тимот со сите играчи на која позиција играат. Навидум се непознати голем дел од играчите или доаѓаат од послаби лиги/клубови па да видиме што ќе склопи и извади Червар од нив. И како последен играч, уште е дилемата со Деки што ќе биди, поточно дали ако бега ќе се ангажира ново крило?

Тие се сите засилувања, вкупно девет! На фб страната на клубот, админите се расправаат со луѓе кои поштено си прашале за сите играчи на која позиција играат...Кое дно човече?!?! Очигледно не ја учат лекцијата како се постапува со публика,поддржувачи и навивачи. Па ете и јас да прашам тука, пошто има доста новајлии, ме интересира како ќе изгледа тимот со сите играчи на која позиција играат. Навидум се непознати голем дел од играчите или доаѓаат од послаби лиги/клубови па да видиме што ќе склопи и извади Червар од нив. И како последен играч, уште е дилемата со Деки што ќе биди, поточно дали ако бега ќе се ангажира ново крило?
Golmani
Brestovac
Mitrevski
Heidarirad

Odbrana
Henigman

Levi begovi
Tatar
Atanasijevic
Kuzmanovski

Desni bekovi
Vidomski
Serafimov
Bosanense

Sredni bekovi
Kotar
Mehmedovic
Hadzic
Kolakovic
Kalajdzievski

Desni krila
Hadbart
Dzelovic
Belistojanovski

Levi krila
Manaskov???
Kuzmanovski
Anastasivic

Pikeri
Ristevski
Peshevski
Grahovac

Toe tooo zatvoren rostero i tie sho go prasvat admino na profilo na stranata eurofarm pelister ubo i da pratat malce rakomet

golmani
nikuc
said
brestovac
desni bekoj
serafim
widomski
basanese
sredni bekoj
kotar
hadzic
mirce
kolakovic
levi bekoj
fitilj
tatar
henigman
pavle
mehmedovic( ovaj mozi i CB)
levi krila
manaskov? ( moe mislenje cim vikat go zatvorame rostero izgleda ostanva)
cvetko
petar
desni krila
hagbart
beli
dzeletovic
pikeri
pese
samoil
grahovac
eve go sostavo , mislenjeto za istio ke go zadrzam za sebe oti ednas me praevte hejter da ne bidam sega pak :D
so sreka neka e vo novata sezona

sho da pratat be pokje rakomet koj se ovie igraci kaj igrat? realno ako zborame ovaj sostav e poslab od site cetiri prethodni sezoni ajde ovde kje se pazime da ne shirime hejt golem kur realno kje gi mazime gazdite sho brzo se draznat, realnosta e deka ne mozi so ovaj roster cervaro da napraj “magija” naprotiv bash obratno

Без хејтање чисто ме интересира од тие шо се поупатени каков играч е овај новиот? Бил резерва во втора лига Франција едвај играл и 17 минути.

И дали со ова се затвора ростерот и нема да има нови играчи?

како играч за Сент Рафаел од една од најаките лиги кога не играл 2 години изгледа таму?

А исто најдов дека пред 5г обеќавал многу но не се исполни то по мое гледање.
Тотално непознат ми е и мене а ја имав прочешлано Pro Ligue.

Само ќе те поправам во статистиката изгледа погрешно ја гледаш:

29 утакмици изиграно (само на 3-5 не настапи), со 96 гола реализација преку 3г на утакмица и просек нешто под 60%, асистенции има 167 ( околу 5 по натпревар), игра на 5ка шо е солидно за среден бек.
Е сега ова е за сезона 25/26 и горе долу иста му е статистиката 24/25.
Претходно во SrarLigue сите овие бројки му се преполовени со изиграни утакмици и ефект на терен.
Реално играч кој појќето го барате и оплакувате дека не е со нас (Периќ) плус игра одбрана, но не е звучно име и може да даде добар придонес.

Attachments

• Screenshot_2026-06-21-13-22-01-16_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2026-06-21-13-22-01-16_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    154,1 KB · Прегледи: 10
Тотално непознат ми е и мене а ја имав прочешлано Pro Ligue.

Само ќе те поправам во статистиката изгледа погрешно ја гледаш:

29 утакмици изиграно (само на 3-5 не настапи), со 96 гола реализација преку 3г на утакмица и просек нешто под 60%, асистенции има 167 ( околу 5 по натпревар), игра на 5ка шо е солидно за среден бек.
Е сега ова е за сезона 25/26 и горе долу иста му е статистиката 24/25.
Претходно во SrarLigue сите овие бројки му се преполовени со изиграни утакмици и ефект на терен.
Реално играч кој појќето го барате и оплакувате дека не е со нас (Периќ) плус игра одбрана, но не е звучно име и може да даде добар придонес.

Да прав си, одма ги отворив само натпреварите од плејофот.

Кој админи, Хазбула си игра курташак од официјалната. На овие никако умот не му иди, само уште поарогантни станват од година во година. Ај можи после ова сезона конечно ќе се отарасиме од глупостите нивни.

Кој админи, Хазбула си игра курташак од официјалната. На овие никако умот не му иди, само уште поарогантни станват од година во година. Ај можи после ова сезона конечно ќе се отарасиме од глупостите нивни.
И кој ќе дојди на нивно место?

Мое кратко резиме за составот.

Имаме два голмани кој бранат периодично и на еднио и др ако не им тргне утакмицата и во серија не фатат некоја топка губат концетрација и набиваат нервоза. Последните 2 години кај Никучо тоа мн се осеќа, Саид стандард арабски менталитет со доза на недисциплина но ако е во шема ој дај му гол. Брестовац ах тие 5-10 сантими шо му фалат.

Леви крила сме солидно покриени (Петар и Цветан ќе бидат посебно малтретирани ова сезона)

Десни крила Хакбарт се надевам дека ќе биде постабилен во него има доста ракомет кој го немаме искористено, голем тетет ќе има и како ке се сноси ќе видиме. Белииииии уффф моето омилено крило во овие 4-5 години. Дрзок, брз без респект кон никого, агресивен и не се плаши да шутира (слаб зглоб ќе влезе во тортурата со Петар и Цветко на посебен режим на тренинг).
Џелетович, брато ако незнај бурек да тегни џабе дојде, малио не го знам а и покрај Фахрудин во Извиџач ретко кој може топка да фати. Џеко Фреш, Лоландија или Мечо му се бонус места за свој талент да искаже

Пикерите милина само да продолжи Самоил да држи темпо ко Мај месец и да се врати Граховац здрав. Пешевски по 10 мин (последните) во напад по полувреме ќе е сосема солидно. На старт ќе нема ефект голем.

Леви бекови сме немале толку од златните денови.
Шутерски солидно солидно покриени со Татар и Фитиљ. Брзина и свежина ќе мора да се користат Павле и Хаџич.
Мехмедович е др приказна кој можеме да го користиме во комбинација со брзи бекови Хаџич/Павле/Видомски/Серафимов да дојде до израз неговиот шут, во комбинација со Фитиљ ќе се гуши на терен.

Средни Мирче малио ако не поработи на физикус жално е неговата интелегенција да не биде искористена. Подобро да го пратат во Прилеп или Тиквеш а и Богданци (пооо тркало тренер имат таму) за да врати самодоверба и биде на повисоко ниво. Тоа е најдобра опција (Прилеп).
Котар, мислам дека ќе остане неискористен, не сум фан на брзи средни без шут кој влегува ко игла низ одбрана и јадат шашмари за такви прооди. Има ракомет но мислам дека ќе биде лимитиран ради останатите играчи околу него.
Алекса Колакович е од овој играч очекувајте дека ќе биде полн погодок само да го заобиколат повреди. Србите ретко вадат средни но овој силум прилике не е во репрезентацијата оти има јака конкуренција на среден.

Десни бекови вондеркид или комшија дај да го носам за Битола малио, шо велиш? Дека има потенцијал да има и ќе се проба да се направе гол машина од него (4г договор). Но главна алка на оваа позиција се Серафимов и Видомски (првата сезонаш доста солидно ја изигра иако запали доста касно).

Аирлија нека е, нека има ракомет.

П.С Татар исто ќе биде експлозија но подоцна затоа бирајте какви пцовки ќе давате.

Последно уредено:
Освен Татар и до негде овој денешниот од останатите од сите заедно неможи да се склопи еден играч барем на ниво од оној глушецот од Охрид.

Back
На врв Bottom