Darling
High Value
Скс е на струмички.Jas si rekov nesto na veleski dijalekt so nikoj ziv na svetot nadvor od tamu ke znae so e.
Kako sks na primer( ili taka nesto ).
Саказ е на велешки.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Скс е на струмички.Jas si rekov nesto na veleski dijalekt so nikoj ziv na svetot nadvor od tamu ke znae so e.
Kako sks na primer( ili taka nesto ).
Грешка си. Види ми го потписот. На источен дијалект е ова, типичното кратење на зборовите.To e mariovsko, potocno prilepsko mariovo![]()
Isto i jas.И јас го знам за мариовски тој израз.
.Mozi, ne velam ne.Грешка си. Види ми го потписот. На источен дијалект е ова, типичното кратење на зборовите.
Мислам дека е Кавадаречки бидејки Цацко од К15 го има кажаноIsto i jas.
Da bese tuka vizantijkata, odma ke presecese.
Автоматски споено мислење:
Mozi, ne velam ne.
Cim Cacko od k-15 go ima kazano togas gotovo, resena e dilemataМислам дека е Кавадаречки бидејки Цацко од К15 го има кажано

Па Мариово е и во Кавадарци. Мариовски и Кавадаречки дијалект се многу слични.Мислам дека е Кавадаречки бидејки Цацко од К15 го има кажано
Во Електрометал мислам дека го има.Каде е набавливо лепилово?...
јас го купив од пододекорКаде е набавливо лепилово?...
Повеќе Мариово е кон Прилеп одколку кон Кавадарци ,Итар Пејо е нели од Мариово и повеќе влече кон Прилеп сосема различен дијалектПа Мариово е и во Кавадарци. Мариовски и Кавадаречки дијалект се многу слични.
Мариово се дели на Битолско, Прилепско и Кавадаречко. 9% е од територијата на РМ.Повеќе Мариово е кон Прилеп одколку кон Кавадарци ,Итар Пејо е нели од Мариово и повеќе влече кон Прилеп сосема различен дијалект