Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
После 31 месец допунске провере са зарезом пребачен сам на финално.
Колико у просеку траје овај статус?

Здраво.Бев на интервју во 2022 и го поминав , ми дадоа бројче и се пишуваше дека молбата е примена.Во 2024 ми се јави посредувачот и рече дека треба да поднесеме дополнителни документи што и направивме и ми се смени статусот во "Образувана преписка N:8545/2024. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване." Дали некој знае кога ќе се промени те кога ќе има некоја др информација.

Фала

Здраво.Бев на интервју во 2022 и го поминав , ми дадоа бројче и се пишуваше дека молбата е примена.Во 2024 ми се јави посредувачот и рече дека треба да поднесеме дополнителни документи што и направивме и ми се смени статусот во "Образувана преписка N:8545/2024. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване." Дали некој знае кога ќе се промени те кога ќе има некоја др информација.

Фала
Rano e. Narednata godina. Sega gi rabotat oktomvri 2023, priblizhen broj 19000/2023.

Dali znaete dali imeto na latinica vo licnata karta e so angliska transliteracija ( latinica) primer Bitolya, ili go pisat kako so e vo makedonska licna karta primer Bitola. Zosto ako go prevedam Битола (ne mozam da napisam na bugarki) toa a na krajot e karaterna bukva i na latinica so angliska transliteracija e Bitolya.

Една информација или можда е трач се уште не знам, разбрав дека Бугарија ќе спрема нов подзакон за олеснување на процедурите за нас. Дали е вистина или само муабет колку да се каже нешто ќе видиме! Поздрав

Една информација или можда е трач се уште не знам, разбрав дека Бугарија ќе спрема нов подзакон за олеснување на процедурите за нас. Дали е вистина или само муабет колку да се каже нешто ќе видиме! Поздрав

Не е проверено ниту потврдено, но го има обjавено еден медиум.

Back
На врв Bottom