Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 48: @Zlatikevichius - Бракот како институција треба да се укине)

Бракот како институција треба да се укине

• Вкупно гласачи
    34
Ne e antagoniziranje tuku zdrav razum. Poke steta pravat od korist :toe:
Ебе не заебавај немаме никакво единство уште од памнтивек. Прочитај за времето околу Балканските војни за нештата да ти станат појасни.

sto te kostase da objasnis uste ednas
Druze bukvalno dva posta pogore e.
Автоматски споено мислење:

Ебе не заебавај немаме никакво единство уште од памнтивек. Прочитај за времето околу Балканските војни за нештата да ти станат појасни.
I kakva vrska ima toa so glasanjeto na dijasporata ?
Predavnici imalo i ke ima. Kaj site, ne sme nesto posebni okolu toa.
Kvisling poimot idi od Norveska, ne od tuka. Da bilo od tuka ke se vikalo Trajcevizam ili taka nesto :toe:

Druze bukvalno dva posta pogore e.
togas druze ne me citiraj so objasneto e pogore, a pritoa ne sakas u citiranjeto da si go izlozis argumentot, zatoa sto jas ne te citirav, tuku ti me citirase.

tie argumenti deka treba da se zabrani zatoa sto albanskata dijaspora glasa i e daleku podobro organizirana se smesni.

daj da zabranime da glasaat na site zatoa sto dijasporata na malcinstvata e daleku podobro organizirana, namesto da ja motivirame dijasporata na mnozinstvoto i da gi zasenime glasovire na malcinstvoto.

togas druze ne me citiraj so objasneto e pogore, a pritoa ne sakas u citiranjeto da si go izlozis argumentot, zatoa sto jas ne te citirav, tuku ti me citirase.

tie argumenti deka treba da se zabrani zatoa sto albanskata dijaspora glasa i e daleku podobro organizirana se smesni.

daj da zabranime da glasaat na site zatoa sto dijasporata na malcinstvata e daleku podobro organizirana, namesto da ja motivirame dijasporata na mnozinstvoto i da gi zasenime glasovire na malcinstvoto.
Ova ti e najglupiot argument.
Brojki se vo prasanje, prosta matematika.
Povekje se i povekje zelni da glasaat od vas.
Ne e kvantna fizika, bakalski esap e :toe:

Иако сум иселен не се согласувам.

Можеби не ме занима повеќе како порано ако се зема во предвид дека последен пат гласав на референдумот за името, ама не гледам зошто би гласал за некој што не влијае на секојдневните услови за мојот живот.

Јас дури мислам оти секој човек што не е зависен од било која политичка партија треба да бојкотира се живо и диво, оставете ги партиските глувци нека се удават зимајки го подлабоко во гркљан.

Иако сум иселен не се согласувам.

Можеби не ме занима повеќе како порано ако се зема во предвид дека последен пат гласав на референдумот за името, ама не гледам зошто би гласал за некој што не влијае на секојдневните услови за мојот живот.

Јас дури мислам оти секој човек што не е зависен од било која политичка партија треба да бојкотира се живо и диво, оставете ги партиските глувци нека се удават зимајки го подлабоко во гркљан.
Ti da bese zagrizen domoljub ke glasase vo bugarija za omo ilinden. Sekako drzavjanstvo imas :toe:

Ko ke napravis esap, poarno da ne smeat da glasat. Kako so rekov, za eden Trajce so mi palamudi po socijalni mrezi, 100 Fatmiri ke mi se nacrtaat tuka na izbori. Kako sakas vrti, vo zijan sme ako dijasporata smee da glasa.

Ne se isplakja. Poarno da ne smeete da glasate ako nemate postojan prestoj ne pomalce od 9 meseci vo republikata do denot na izborite.
Па ти на Фатмир не можеш да му забраниш да гласа! Тука му се силиш на Трајче или Трпе, Фатмир и да не дојде брат му Рушит ќе гласа и за него и за Неџмие жена му. Затоа седи Ротино и расти салати, чекај ко ќе дојде некој за гласање!

Ova ti e najglupiot argument.
Brojki se vo prasanje, prosta matematika.
Povekje se i povekje zelni da glasaat od vas.
Ne e kvantna fizika, bakalski esap e :toe:
haha, ne, podobar argument e da zabranime na dijasporata na mnozinstvoto na drzavata koe e del od 75% od totalnoto naselenie na drzavata da ima pravo na glas, zatoa sto dijasporata na ovie 25% shto se, podobro se organizirani i pozelni za glasanje.

imas milioni nacini da ja motiviras dijasporata i da im ovozmozis polesni nacini da glasaat, pa duri i da go finansiras nivnoto doagjanje i glasanje, isto kako sto pravat albanskite partii.

ludost.

Па ти на Фатмир не можеш да му забраниш да гласа! Тука му се силиш на Трајче или Трпе, Фатмир и да не дојде брат му Рушит ќе гласа и за него и за Неџмие жена му. Затоа седи Ротино и расти салати, чекај ко ќе дојде некој за гласање!
Pfff

haha, ne, podobar argument e da zabranime na dijasporata na mnozinstvoto na drzavata koe e del od 75% od totalnoto naselenie na drzavata da ima pravo na glas, zatoa sto dijasporata na ovie 25% shto se, podobro se organizirani i pozelni za glasanje.

imas milioni nacini da ja motiviras dijasporata i da im ovozmozis polesni nacini da glasaat, pa duri i da go finansiras nivnoto doagjanje i glasanje, isto kako sto pravat albanskite partii.

ludost.
Dosega ako se organiziravte, ke se organiziravte. Ne ve biva, sebicni ste i to e to, takva e realnosta.

Па тоа ти викам, не сум загрижен домољуб.
Pa za so kur bi glasal togas.
Toa e cel muabet tuka. 90% ste takvi sakale da si priznajme ili ne.

Меѓусебното антагонизирање е заштитен знак на Македонците. Тројца да се најдат ќе се поделат по сите основи. После арнаутите и бугарите ни биле криви.
Мора да се раскрсти со препреките, дали решението е да се одбегнат или да се помине низ нив како брз воз?

Мое мислење е дека и дијаспората и тие во државата истовремено имаат право и грешат за одредени нешта.
Има безброј примери на темава

Мора да се раскрсти со препреките, дали решението е да се одбегнат или да се помине низ нив како брз воз?

Мое мислење е дека и дијаспората и тие во државата истовремено имаат право и грешат за одредени нешта.
Има безброј примери на темава
Сакаш да кажеш дека вистинските исправни Македонци загинале на времето? А тоа што по некоја случајност останало не е вредно за муабет?
Кој брз воз, кои бакрачи? Денешниот маЌедонец е загрижен дали ќе му умре козата на комшијата. Што прави светот и како ги решава проблемите, не е негова работа.

ludost.
А има поголема лудост право на глас да добие некој што во 20 години се вратил 2 пати по 2 недели во факен стари крај, и 2 реченици на македонски што не знае да состави?

Back
На врв Bottom