Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
@joveko незнам со шо ти имам толку комплекси набиено, ама најверојатно со висината, друго не ми иди ум. Само да ти кажам дека НИШТО не ме допира, ко ќе легнам со чиста совест легнувам, колку шо имам јас директно и индиректно напраено за Пелистер, ти толку немаш дома за твоите напраено. Па тој ќе забранвал кај да одам хахаха, ајде да видам.

За другото ќе кажам мислење овие дена
Не можиш бе дете ти да ми набиеш комплекс многу си мал, то што пишуваш дека си легнуваш со чиста совест лесно е да се кажи но ти си знаеш дали ти е чиста совеста. Јас не можам да ти забранам кај да одиш ако имаш малку совест сам ќе си забраниш. Цела година исфорсирано водеше негативна кампања против Митко и Тони и сега виде што направи кај си сега ова година проддена душо. Ова нека ти е сколчија дека не се вади газот кај што ги мерат. Одмене толку а ти ако си паметен ќе научиш од сопствените грешки.

Не можиш бе дете ти да ми набиеш комплекс многу си мал, то што пишуваш дека си легнуваш со чиста совест лесно е да се кажи но ти си знаеш дали ти е чиста совеста. Јас не можам да ти забранам кај да одиш ако имаш малку совест сам ќе си забраниш. Цела година исфорсирано водеше негативна кампања против Митко и Тони и сега виде што направи кај си сега ова година проддена душо. Ова нека ти е сколчија дека не се вади газот кај што ги мерат. Одмене толку а ти ако си паметен ќе научиш од сопствените грешки.
Истреби се и за да ми се обратиш два прсти крени прво, па ако ти дозволам ќе кажиш. Тони и Митко 2 години беа втора лига, алоо втора лига, ЗБОР НЕ БЕШЕ КАЖАНО, почна да се пиши од кога го избркаа Костов по лично барање на Ванчо, а Митко и Тони му ги исполнуваа сите желби, тие двата не беа нигде спомнати се до Костов. Ама маркиците пет шо ги зедоа убај, Ванчо и син му шо заедно земаат ×6 пати од мене А НИШТО не напраја то ако, имаа 3 години, од кои 2 и пол збор не се пишеше и втора лига кога беа, против Дуци да, ама против овие двата не и не ми досадвај појќе за истото. Ај пали.

Истреби се и за да ми се обратиш два прсти крени прво, па ако ти дозволам ќе кажиш. Тони и Митко 2 години беа втора лига, алоо втора лига, ЗБОР НЕ БЕШЕ КАЖАНО, почна да се пиши од кога го избркаа Костов по лично барање на Ванчо, а Митко и Тони му ги исполнуваа сите желби, тие двата не беа нигде спомнати се до Костов. Ама маркиците пет шо ги зедоа убај, Ванчо и син му шо заедно земаат ×6 пати од мене А НИШТО не напраја то ако, имаа 3 години, од кои 2 и пол збор не се пишеше и втора лига кога беа, против Дуци да, ама против овие двата не и не ми досадвај појќе за истото. Ај пали.
Шо да напрај Ванчо жити мене, тешко на секој шо очекуваше нешто да напрај.. е тој е класичен пример за партиски бот, јп му измислија за да не се врати во златна копачка, па то дуи не го прај бе ало. Од него не фати удолницата и дури седи во ложата малку ни е вмфл. Па уште непотизам на платен список абе тешко нас.

За џабе се расправате робата смрди од главата колку за мирко јаневски не се способни сите да ги собериш власт и опозоција еден салам чоекннема да напрајш за пратеник или советник да напрај нешто за град0т овај содавода зеде се скара му ја извадија висотина во очи шо два дена се смири а сакаа да ги отпаднат после му ја даде на тие па ги избркаа цела управа и пак на неговото излезе влакно не му фалеше на Тиквеш да не збораме за инфраструктурата а кај нас шо на онај братму на другиот синот на третиот зетот па внукот се упм од прв до последен и секое лошо за добро е можи вака требало да биди и поарно еднаш за секогаш да се исчисти клубот од партиски стеги но со салам план и стратегија за клубот приватник со гаранции и платформа за плус инфраструктура а не да се дај колку да се дај за некој да мести утакмици и орај борч исто глуп е муабето да се праеле патој па има пари и за асфалт друго е за спорт не смеј да се намалува или пренаменвааѕ средства за други глупости можи за спортска инфраструктура но да ги дајш за локум фест за една крлешка ичо канделабри да ги стопат нема шанси работата е шо грешни политики се водеја цело време ша сега дојде сметката за плаќање и на крајот пак ние ќе ја платиме оти нас не боли а овие тоа го гледаа како на присилна работа тоа е работата шо се се прави кај нас ради реда само за лајк повеќе и мир во куќата а во позадина глупости и само лажна слика за тоа реков ќе повторам ова е добар шамар и сега треба целосен рестарт еден да не видам таму се виде сите се пробаа сега нека се бара друго решение од страна од нашите се виде но за тоа мора ние да се избориме од небо нема ништо да ни падни мора јасно и гласно да се кажи :Пелистер во прва лига !

Јас сметам дека колективната оставка не треба да се прифати. Ништо не се постигна. Не испаднаа и си заминаја. Шо фајде имаме навивачите од то?
Чаре?
Парите од општина да се сведат на 0 денари. Управата да си се растрча по фирми за финансии и цел буџет да си биди од приватен капитал. Нека си го вратат клубот кај шо беше. И тогаш со подмирени обврски нека дат оставки.

Јас сметам дека колективната оставка не треба да се прифати. Ништо не се постигна. Не испаднаа и си заминаја. Шо фајде имаме навивачите од то?
Чаре?
Парите од општина да се сведат на 0 денари. Управата да си се растрча по фирми за финансии и цел буџет да си биди од приватен капитал. Нека си го вратат клубот кај шо беше. И тогаш со подмирени обврски нека дат оставки.
Drzi voda ova no tolku mu e kapacitetot tie da mozeja nemase ni da otpadnime inaku za parite ke vidime na otcetot no po posledniot press bese kazano deka golem del od finasiite bea od private kapital da ne recam pari od partijata ili mozi od toj ungarskiot credit vazno do zimata nemaa denar opst8nski pari potroseno I se e dzabe pari kamioni I avioni koga na krajot od denot otpadnavme I se samo za toa so ne slusaa ili so veruvaa na pogresni luge dali trenerite dali igracite ili na tie od ffm pa sega nas glata da ni cadi slednata sezona mi ebaa mater na cisto site od prv do posleden I ako nema celosen restart se e dzabe ako ni vratat pak golemi fudbalski nasi rabotnici a eve od vcera vrsat skopje mnogu luge odele kaj nelovski pa se baraat sredbi kaj kovacki cist haos edno e jasno deka rabotata nema da ostani vaka za drugoto ke vidime I nie da se izbroime no vo jasata vukojebina za zal se odi preku partija I poltika oti nema normlani I osnovni uslovi za salam stranski kapital pa nema ni zakon se e siva zona I site namesto da sw borat za infrastructura sportska I za zakon za sport tie gledaat dali bil precedatel ace ili bace mnogu da ne recam site raboti se odnopqku kaj nas pa taka I ova

Тони и Митко 2 години беа втора лига, алоо втора лига, ЗБОР НЕ БЕШЕ КАЖАНО, почна да се пиши од кога го избркаа Костов по лично барање на Ванчо, а Митко и Тони му ги исполнуваа сите желби, тие двата не беа нигде спомнати се до Костов. Ама маркиците пет шо ги зедоа убај, Ванчо и син му шо заедно земаат ×6 пати од мене А НИШТО не напраја
Е точно за ова те прозивам се знајш за другите а не знајш односно не сакаш да напишиш како то сега вие спичкавте 1М буџет и ојдовме 2 лига. Толку од мене никогаш поќе нема да те спомнам и да ти реплицирам.

IMG_0378.jpeg

ete ja vistinskata prichina zosto sme ove kaj sho sme zato so nikoj nema dve cisti ovde i kaj odele parite, za vakov bord na direktori sho samo na platen spisok se treba nekoj da odgovara
nisto ne e slucajno, plus igraci od stpski tretoligsshki, kapiten sportski direktor sho pokje e za menadziranje od kolku treniranje
prosti se rabotite

Е точно за ова те прозивам се знајш за другите а не знајш односно не сакаш да напишиш како то сега вие спичкавте 1М буџет и ојдовме 2 лига. Толку од мене никогаш поќе нема да те спомнам и да ти реплицирам.
Имаше прес ОТВОРЕН ЗА СИТЕ, детално се објаснато, ќе има утре пак АВЕ ДОЈДИ ПРАШАЈ, се шо сакаш - СЕ !!! Долгот е на нула, не бел 100 години, од кој пари е вратен? Ете наскоро ќе се објави за прес утре НЕ ТИ ТРЕБА ДА СИ НОВИНАР, само да имаш мади*а да се појавиш и да поставиш какво сакаш прашање, не само ти, кој сака, и со колку долг беше оставен клубот од легендите, со колку играчи, итн...

Прегледај го приврзокот 479094

ete ja vistinskata prichina zosto sme ove kaj sho sme zato so nikoj nema dve cisti ovde i kaj odele parite, za vakov bord na direktori sho samo na platen spisok se treba nekoj da odgovara
nisto ne e slucajno, plus igraci od stpski tretoligsshki, kapiten sportski direktor sho pokje e za menadziranje od kolku treniranje
prosti se rabotite
Благојче Недановски такозвани Беаз е во одбор на директори во фк Пелистер, дами и господа.:facepalm:
Станува збор за долгогодишен гулабар, вработен партиски во општина Битола. Незнам дали средно има завршено типот.
Допирна точка нема со спорт.

Сега ми е јасно зошто клубот е таму кај шо е моментално.

Благојче Недановски такозвани Беаз е во одбор на директори во фк Пелистер, дами и господа.:facepalm:
Станува збор за долгогодишен гулабар, вработен партиски во општина Битола. Незнам дали средно има завршено типот.
Допирна точка нема со спорт.

Сега ми е јасно зошто клубот е таму кај шо е моментално.
oti predsedatelo i borce se strasni fudbalski imina i strucnjaci
cela lista ko ke ja gledas bolat ocite

Погоре пишавте неколку членови како со толкав буџет испаднавме од едно село, не е работата до селото, туку од начинот на раководењето со клубот и буџето, пример Елверсберг успеа град од околу 12 илјади жители да се пласира во скапата Бундес лига, да не зборам за шпанска примера каде еќипи од мали средини се дел од елитата да не ги набројувам. Значи треба прави луѓе на право место, луѓе шо знат да менаџират со парите, не овде гледам на табелата секоја стана фудбалски експерт и ај клуб ќе водиме или уште полошо за мене политички да не турни некој или ќе чекаме Башкими да го казнат па да останиме прва лига. НЕ, опасно е да си борчлија цел живот, како скпопјаните шо ќе си го имат Миравци за стално, кога испаднаја сезона 2011 мислам беше.

Ќе се навратам од каде се започна, пишавте погоре како не ни се верва дека испаднавме, мене некој во 90-тите да ме прашаше дека ќе испадниме во 2003 година ќе го напраев малоумен, абе да ми речеше дека воопшто тогаш ќе се бориме за опстанок ќе му се смеев влице, ама дојде и тој кошмар.
Откако замина Бутле со даогањето на првата гарнитура на ДПМНЕ во Битола се започна нормално како шо е ред (ова со иронија) со промени и во фудбалскиот и во ракометнио клуб, дојде Горан Невеновски шо за мене лично беше анонимус, особено за водење на фудбалски клуб, ок, власт се си викам ќе има битно финансии и така беше искрено, во клубот како технико за менаџирање беше покоен Ќирил Коцевски - Ќики, мислам дека така се викаше чоекот, беше мајстор на својот занает, ми имат кажвано разни анегдоти, со тоа шо како преговарал со играчите, а наинтерсна мие каде му рекол на Горан Невеновски (не сум сигурен дека е така) "ти само наогајми пари, јас ќе се погрижам за играчите", па дојде Виктор Треневски,го вративме Тони Мицевски, Ванчо, Ќирил Дојчиновски за тренер, Капинио, Грозданов, Елмазовски итн... па се освои купот 2001 прв за нас после поразите во двете финалиња и ситигнуваме до сезона 2002/2003 фамозниот 15 септември и некаде октомври , ноември и првите штрајкој во Пелистер, одредени фудбалери подбуцнати од структури на СДСМ почнаја со постапка за смена на Горан Невеновски, како немало плати, па не играме, се сеќавам требаше да играме со Брегалница Делчево, мислам не се ни одигра, па бевме казнети ако не се лажам, излезе Невеновски на прес конференција и ги извај сите плати на фудбалери кој колку зел премии, кој му бил договорот, како се исплатени и вика чим настојувате да бегам и замина и сега шо прајме кој ќе раководи, нема маж, имаше мислам предлог Митко Стојковски привремено решение ама не му прифати тогаш, па најдоја некој бизнисмен од Скопје пропалица, дали беше газда на Асиба не се се сеќавами и за првпат то го доживеав испаднавме од прва лига само поради политички игри и немање на визија како понатаму. Сите си заминаја остана само Пашето. Клубот го зеде и го одржуваше да не згасни Здравко од сендвичара Сонце (лесна му земја), на чоекот треба споменик да му напрајме, да не беше тој да го држи жив клубот, незнам ни дали ќе постоеше уште. Живуркавме така се до сезона 2006/2007 и оп се активираја Митко и Тони и заедно со Монголо со подршка од бугарски Литекс конечно мрднавме од мртвилото, се вративме прва лига и наредна сезона направивме респектабилен тим, со Миранда, Дејан Блажевски, вративме неколку наши деца и се пласиравме куп на Уефа против Апоел и пак јово на ново како шо си знат, си заминват сите, на сред сезона и клубот му го остават на Круме Волнаров и ајде тегнисе до Струмица на бараж против Шкендија ајде некако тепавме и останавме, после то пак Монгол, Тони, Митко VOL2 сезоната со Жуниор, бевме добри се до полу сезона, наредна сезона испаднавме, па ерата на Блашковци кога за малце ќе испадневме и трета лига па по некој чудни работи пак бевме прва лига и наредна го донесовме вториот трофеј во купот и пак си заминват и пак втора лига, да се крсти чоек, политики, лешинари околу клубот на секој чекор и ете да не тупам многу истото и сега истото и пак истото, никаков континуитет, кампањски, една сезона да се радва рајата и толку, уште 2008 требаше да има нов почеток кој досега ќе донесеше и титула ама толку е способноста ама големо влијаније има и политиката, а кога сме таму, ќе речам дека таа гарнитура на Грујо од ДПМНЕТО појма немаше од спорт, знајте појма, ниеден нема дојдено на фудбал и на ракомет, буквално не знаеја со кој играме , ако игравме пример со Сент Гален викаја со Швајцарија играме :)
Зато викам политиката надвор од спортот, шо побрзо то поубо за нас или да му се дај клубот на навивачите, па ако треба странец нека се најди како спортски менаџер, пошо очигледно не не бива.

Имаше прес ОТВОРЕН ЗА СИТЕ, детално се објаснато, ќе има утре пак АВЕ ДОЈДИ ПРАШАЈ, се шо сакаш - СЕ !!! Долгот е на нула, не бел 100 години, од кој пари е вратен? Ете наскоро ќе се објави за прес утре НЕ ТИ ТРЕБА ДА СИ НОВИНАР, само да имаш мади*а да се појавиш и да поставиш какво сакаш прашање, не само ти, кој сака, и со колку долг беше оставен клубот од легендите, со колку играчи, итн...
Реков не ти пишам ама еве ќе го погазам зборот уште овај пат ќе ти реплицирам. Уште си дете за овие работи да ги разбереш долгој, ревизии и т.н. то се книговодствени бројки, односно фиктивна состојба, а фактичната состојба е клубот во втора лига со буџет поголем од 70% од екипите во првата лига. Затоа и ти напишав не го пикај кај шо ги мерат големите. И нема потреба да идам на прес партиска журка, замене најголем прес за сработеното е табелата се друго е гола вода.

И нема потреба да идам на прес партиска журка

Немаш мадиња другар да одиш тое цела работа да не те зборат се плашиш, ко тебе преку тастатура има 5000+ низ град ама на пресконференциите ојдоја 2ца. Оди сега и речи му влице на сите тие шо мислиш, како тука многу шо му рекле. Ете Декси ќе се тргни тој е проблемот шо Пелистер испадна? Тој ги носеше играчите? Ако почнеа да плукат уште прв ден само полошо се прај, чесно беше да се остај да се истурка сезоната па да збораш, оти на донесени играчи и затворен трансфер рок нема шо да збораш и да јадиш лајна да прајш негативна тензија, лоши биле арни биле тое ги донесе некој и на крајот на сезоната како сега ќе си сноси последици и сега можиме да пишиме. Наше беше ги остајвме да си ја завршат работата ете не успеаја и нека се гонат сега сите од клубот. Си се запнал едно та исто верглаш цела сезона, пола клуб Премиер Центар 1 оброк од џебот нема платено ни 300 денари такви има лешинари низ клубот кој ти ни самиот не ги знајш, Декси е најмалиот проблем тука во ситуацијата.

Ете Декси ќе се тргни тој е проблемот шо Пелистер испадна? Тој ги носеше играчите?
Никогаш не реков дека Декси е крив за испаѓањето, само што единствената фудбалска управа си зеде за право да ја оцрнува и то што е точно и то што не е, за наредна година предочи трансфери од трета лига му се прат ама пошто е сега во клубот не смеј збор да зборни.
На прес не одам не од страв туку што ќе слушнам нешто се знај трансферите ги праеше тренерот кој поради лошите резултати си ојде и после пробаја ама касно беше е то ќе го кажат на тој прес.

Back
На врв Bottom