И што постигна Трамп?
Па сосема е логично да ја држиш противничката армија на 100% 6д шах потези. Гледате само киднапирани невини деца како гинат додека тие што даваат наредби никој не ги дира.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И што постигна Трамп?
Остај логика, рече Трамп успеал.Па сосема е логично да ја држиш противничката армија на 100% 6д шах потези. Гледате само киднапирани невини деца како гинат додека тие што даваат наредби никој не ги дира.
Во Иран ништо! Мада таму не треба ни да постигне нешто, оти за ционистите одработува, и да си го спаси газот од Епштајн!Ај едно 2D прашање и за тебе, што постигна Трамп?
И да го тргнат зеленко, ќе најдат друг лопов. Овој барем го мразат и во Украина и во РФ.
За тоа треба Лондон да го срамни со земја, зеленко е само начелник на логорот. Затвореник со поголеми права, ништо више.Па сосема е логично да ја држиш противничката армија на 100% 6д шах потези. Гледате само киднапирани невини деца како гинат додека тие што даваат наредби никој не ги дира.
Остај логика, рече Трамп успеал.
Што постигна со тој успех?
Се предаде Иран? Не, епа?
Командата е во лондон, зеленко е марионета, наци батаљоните го држат и него и бусифицираните украинци со сила таму кај што треба да бидат.6Д шах е ова брат, потепај ги сите и ќе се предадат генералите.
Што во превод значи дека руските служби страхотно потфрлиле изминатите 30 години во Украина!!За тоа треба Лондон да го срамни со земја, зеленко е само начелник на логорот. Затвореник со поголеми права, ништо више.
Што да прашаш бе птицо еве јас сум 7 години во Европа јас ќе ти кажамЌе прашам за брзо, па ќе ти кажам.
Тоа да.Што во превод значи дека руските служби страхотно потфрлиле изминатите 30 години во Украина!!
Друго објаснување нема
Плус сите тука на темава знаете дека војната не почна на 24.02.2022 туку тоа беше само реакција и крајна нужда откако претходно нивните служби ништо не одработиле како што треба!
И отсекогаш сме имале безвизен режим со нив.@Vanlok едно ад-хок и оф-топик прашање до тебе...
Дали си имал потреба да користиш здравствени услуги кај нас?
Јас за жал имав... и тоа што го видов дефинитивно ми покажа и друга перспектива!
У нашава црна дупка, добар дел од апаратите (рентгени, еха, све и свашта) беа со јапонско знаме, и на нив пишуваше донација од народот на Јапонија за народот на Македонија!
Значи да не биле тие, ние тука во нужников ни основна здравствена апаратура ќе немавме, ќе бевме Конго!
И сега седиме на темава, се расправаме: Русија, Америка, Иран, гео-политики бистриме, курци-палци, стандард у европа пратиме...
А уствари едини кои реално ни помогнале се Јапонците!
И не само тоа, туку никогаш историски и не ни одмогнале! Македонци бевме за нив до на Црпе бугаринот предавството!!
Си видел некогаш руска донација? Америчка а да не е у политика? Кинеска?
Нели малку сме забегани со муабетиве!?
А зашто мислиш дека рандом холанѓанецот сега се мисли за било што за разлика од вчера. Животот од пред 5 години им е минимално сменет.Супер утеха за рандом холанѓанец кој до вчера не му ја мислел за ништо сеа ке си вика ќути добро е русине може па некој дрон да ги лупне![]()
Викаш дека храната и недвижностите минимално поскапеле?А зашто мислиш дека рандом холанѓанецот сега се мисли за било што за разлика од вчера. Животот од пред 5 години им е минимално сменет.
Сакам да кажам дека ефектот на војната е минимален кај нив, за разлика од Русите, каде што животот им е превртен наопаку. Имаат преку 100к загинати, вие зборите за 10 евра пилешко во Холандија, земја со еден од највисоките стандарди во Европа.Викаш дека храната и недвижностите минимално поскапеле?
Апсолутно неточно, јас работам во Холандија, и те како има импакт војната санкциите и сите последици што ги носи, за повеќе од цело едно евро е поскапен литар дизел, сто литра сто евра плус, и се друго заедно со тоа. Даноците се екстремно покачени, храна сметки услуги материјали итн.. Градежниот сектор бележи стагнација и покрај тоа што е потребно нови 50к живеалишта годишно, луге што веќе имаат изградено сопствена кука чекаат со месеци и години за приклучок на струја, јер недостаток има Германија а владата во Холандија продава тамуА зашто мислиш дека рандом холанѓанецот сега се мисли за било што за разлика од вчера. Животот од пред 5 години им е минимално сменет.