Дете драго, никако да сватиш, не е до тебе не грижи се, едноствано “нели“ до времето че да е или нешто ви ставаат во вода!Чичо не се љути одма и не си зимај за лично. Еве го истиов муабет што ти го правев. Ако критички размислуваш а не ботовски зошто барем на го изгледаш видоето па после даизвлечеш заклучок место да збориш на памет ?
Друго, дали серизоно очекуваш некој за време на СФРЈ да ти каже дека Тито е овој што ти го збориме место пропагандите за сиромашен бравар од Кумровец ?
И за крај ете ти најочигледен пример. Одма те примети у една реченица по само еден напишан збор дека си од прилепско - битолски регион. Ај запрашај се сега како Јоже 40 години никој од Кумровец и таа околија не може да го препознае и дали е тоа логично и нормално ?
Кога веќе толку си вложил во откривањето на потеклото на браварот зошто не сакаш да вложиш барем 1/10 од тоа за да видиш кој те работи и зошто?
Кои се авторите на ваквите приказни и кои им се мотивите?
Она што НИКАКО не можеш или не сакаш да го видиш дека воопшто не ме интересира кој бил “браварот“ дали е заменет или не е туку ја гледам ПОЛИТИКАТА која ја водел гледам што правел и направил дали неговата политика гледано од денешен аспект била или може да се оправда, а тоа што бил е небитно да бил и марсовец не го менува тоа што го направил дали оваа може да го разбереш!
Не очекувам јас ништо ниту тогаш ниту денес имам доволно години/искуство да препознаам некои работи за кои ти не си ни слушнал.
И за крај ниту сум од Прилепско ниту од Битолско, понекогаш се “заебавам“ што вие го толкувате погрешно и се фајчате како сомови, че ти стане јасно се надевам (ова немој да го протолкуваш дека сум од кај човеците затоа што не сум), сум се движел низ разни средини ми биле интересни дијалектите итоа е тоа, на времето ми беше интересно да ги заебавам Србите или Хрватите со тоа што кај едните користев цроатишен а кај другуве серпски и да не ти е срам и тие најчесто се фајчаа како сомови.
(да не забегаш повторно и протолкуваш црно-бело не сум од оние што мислат дека возраста претставува интелект затоа што е тој карактеристичен за главата, она што како дете било тупаво кога ќе порасне не станува паметно туку си останува тупаво само што сега е старо тупаво)
Приказните кој бил Тито и дали е заменет, сменет или што и да било се НЕБИТНИ онаа што е релевантно е неговата политика колку навистина самиот ја водел таа политика на што била резултата таквата политика, контекстот во ко0ј се носела таквата политика и колку таа од денешен спект/гледиште може да се оправда или да се критикува.
Критиката, неговите критичари, кон Тито не е заради политиката затоа што и не се до толку запознаени со истата (најчесто се работи за внуци или правнуци на четници, усташи белогардејци и ванчо-бугарофили или балисти интерсно нели?) и затоа се фајчаат со недоносени приказни имал 10 па имал 11 прстии се некои такви забегани работи.
Она што ми е најсмешно е што кога говорат за ВМРО и неговото делување организација од почетокот на ХХ век како доказ за тоа ја посочуваат алЦИАда/архивските сплеткарења како извор иако истата е создадена после WW2, до толку се забегани.ЦИА потврдила ?????
ЦИА многу работи „потврдила“, исто така таа го потврди огромниот арсенал на биохемиско оружје на Садам
...и самите американци викаат дека таму во Вашингтон на никој не треба да му се верува
ЦИА не е институција која се бави со вистини, сплетките се нејзината основна дејност.
Што докажува дека тие појма немаат што е тоа разузнавачка агенција и кои се нејзините методи на делување, останува надеж дека пред заминат од овој свет ќе разберат ама мала надеж е.