Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
5 nedela mi e na prieta molba pred toa cekav 4 meseci za broj,januari bev na intervju april broj i od togas e ist status
Гледам си бил во Амбасада на интервју. Зошто не се јавиш на телефон таму? Се имам јавувано и дечките одговараат на све што ќе ги прашаш. Само зборуваат бугарски, така да малце по тешко е да ги разбериш, Битолчаните зборуваат на Македонски, ама па не се многу релевантни.

Иначе според ова, статусот ти е ок.

Гледам си бил во Амбасада на интервју. Зошто не се јавиш на телефон таму? Се имам јавувано и дечките одговараат на све што ќе ги прашаш. Само зборуваат бугарски, така да малце по тешко е да ги разбериш, Битолчаните зборуваат на Македонски, ама па не се многу релевантни.

Иначе според ова, статусот ти е ок.
da ama sega ne se dobiva broj na intervju cekas nekolku meseci i togas ti se javuvaat da go zemes jas bev januari a vo april e primema vo bugarija , vikaat ako dolgo stoi na primema molba ne e pocnata poradi nekoj dokumenti

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Sto znaci ovaj status 5 meseci sum na nego

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Sto znaci ovaj status 5 meseci sum na nego
ti ja gledaat finalno posle potpis i ukaz i slikanje za pasos
Автоматски споено мислење:

preku koj posrednik si

Mene ne mi go vratija vo ambasada
Здраво, јас зедов указ од конзулат битола. Дали имаш информација дали оригинал документите треба да се земат од конзулат/амбасада или треба од министерство во софија. Најдов на форумот дека требало молба да се достави ама не најдов дали треба некој друг документ да се достави или да се плати.

Back
На врв Bottom