Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Го читав и јас, тие документи што го објавува се од 2007год., не знам колку е сето тоа важечко сега и веродостојно исто како и наводите за продажба.

Не верувам дека само поради со Оилко бизнисите е доволно да ги натераат да ја продадат Макпетрол, ама и ние не ги знаеме сите информации така да се е можно.
Мислам тогаш и го приведоа главниот, ама неможеа илине сакаа да го процесуирТ, а и да пов5орам законите ни се лоповски...

Секогаш можи и подобро, ама генерално е ОК, од вкупното портофолио што го имам, 4,5% дивиденда ќе ми дојди.

Zadovolni Li Ste OD godinesnive dividendi, ( uste TNB nema objaveno) ili mozese podobro?
Чекам НЛБ, Телеком и пар ситни. Ќе се осмели НЛБ 70% од добивка како и досега? Текеком верувам слично на лани.

СТБ ќе извади ли нешто конкретно?

Spored toa kako se dvizi cenata na STB vo sporedba so Lani, moe mislenje e Deka ke nema div ili nesto mnogu minimalno. No mozebi ke ne iznenadat.
Автоматски споено мислење:

Чекам НЛБ, Телеком и пар ситни. Ќе се осмели НЛБ 70% од добивка како и досега? Текеком верувам слично на лани.
Tel super I godinava so dobra dividenda od okolu 6%, ovaa akcija e prekrasna drzavna likvidna obvrznica.
Se nadevam i od NLB ke se iznenadime pozitivno, rezultatite pokazaa Deka bankata dobro poseala uste podobro ozneala.

Разочарувачки од НЛБ - 2571 бруто, Витаминка очекувано заеба...све во резерви, Окта солидни 240 денари дивиденда.

Разочарувачки од НЛБ - 2571 бруто, Витаминка очекувано заеба...све во резерви, Окта солидни 240 денари дивиденда.
Uste po razocaruvacki e PPIV ...dobivka 3850 per share ...dividenda....prst vo usta ....vazno menadzment si cica pari a akcioneri prst
Ne znam sto ke se desi i so STB....ok banka , dobra dobivka .....ama izgleda i oni vo rezervirana neraspredelena ke si ja butnat

Uste po razocaruvacki e PPIV ...dobivka 3850 per share ...dividenda....prst vo usta ....vazno menadzment si cica pari a akcioneri prst
Ne znam sto ke se desi i so STB....ok banka , dobra dobivka .....ama izgleda i oni vo rezervirana neraspredelena ke si ja butnat
Да, за PPIV за срамота е, се слагам. И лани исто. STB, ете ја денес, ситно 59 бруто. Макстил заврши со покривање на старите загуби, нема веќе, и ОК е да речеме во резерви. Со вратениот данок и терање во добивка, одма скокна...

Да, за PPIV за срамота е, се слагам. И лани исто. STB, ете ја денес, ситно 59 бруто. Макстил заврши со покривање на старите загуби, нема веќе, и ОК е да речеме во резерви. Со вратениот данок и терање во добивка, одма скокна...
Али ОКТА, прв квартал 16 милиони евра добивка, машала.

Пребарувајќи скроз друго на Кајгана, си најдов бесплатен ручек :)

Еве Типувам на КМБ, ТНБ и ГРНТ. Се гледаме за 5 години :)

ГРНТ н 15.5.2020. бил 1.007 денари, а никогаш не преминал 2.014. Од друга страна пак, КМБ и ТНБ јаделе живи деца периодов

Eve uste edno iznenaduvanje od UNI banka kako se odmotuva klopceto akcionerite odat po patot na kolegive od STB:(:(:shok2::shok2::shok2:

Eve uste edno iznenaduvanje od UNI banka kako se odmotuva klopceto akcionerite odat po patot na kolegive od STB:(:(:shok2::shok2::shok2:
Detali?

ok, jasno, nema dividenda.
zalosno.

Ne panicete i ne prodavajte impulsivno.
Seuste e iznosot vo dobivka za natamosna raspredelba na akcionerite.
Los signal koj sto ne e ubav, no, bez panika.

Последно уредено:
Detali?

ok, jasno, nema dividenda.
zalosno.

Ne panicete i ne prodavajte impulsivno.
Seuste e iznosot vo dobivka za natamosna raspredelba na akcionerite.
Los signal koj sto ne e ubav, no, bez panika.
Vo slucajov so toa sto ja zadrza dobivkata ,,UNI BANKA "za ponatamu gubat samo akcionerite zatoa sto vo vreme na inflacija taa dividenda ke izgubi del od vrednosta koga ke se isplati a na ,,UNI BANKA" vo slucajov ne im e potrebno da baraat stedaci za da im isplakaat kamati tuku si imaat akcioneri koi dobivkata i ja ostavaat za ponatamu ,,UNI BANKA" da si pravi profiti-dobivki. :oeoeoe: :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Vo slucajov so toa sto ja zadrza dobivkata ,,UNI BANKA "za ponatamu gubat samo akcionerite zatoa sto vo vreme na inflacija taa dividenda ke izgubi del od vrednosta koga ke se isplati a na ,,UNI BANKA" vo slucajov ne im e potrebno da baraat stedaci za da im isplakaat kamati tuku si imaat akcioneri koi dobivkata i ja ostavaat za ponatamu ,,UNI BANKA" da si pravi profiti-dobivki. :oeoeoe: :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
Објавија портали уште пред месец дена дека ке има дивиденда.
Во извештајот на самата банка стои сума од 211.296.969.00 за дивиденда
Има некоја промена?

Back
На врв Bottom