Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување

уште малце во 2027ма година ќе влезиме имаш стрим со 2 клика
Знам, сѐ е тоа ок, стримот е ок, со коментар, графика, да. Ама за поширокиот аудиториум шо си гледа преку кабелска, за оние постарите, не.
Башка вака иди дека не се дава приоритет на овој дерби натпревар.
Автоматски споено мислење:

Нема врска финалето во фудбал, туку финалната серија во кошаркарското првенство.
Сепак се работи за финалето на фудбалскиот куп на Македонија.

Греота е шо му даваме на вакви умрени тимој да се надеват до последно! Пушти ги уште во Декември нека се тепат за 3то место и ЕХФ куп кај шо и припаѓат. Скапајнца од тим мрш таму молете се сега да ви дат вајлд карта за Европската лига.

За ќотек плачат неколку ликој од екипата, шо ради детски болести ја пуштија сезоната низ вода.
Од септември такви луксузи нема да имат. Курч и недисциплина, ќе значи крај на нивниот престој во Пелистер.

Честитки за победата!!

***Ќе дојди лев бек од Словенија, топ играч.

Славчо одамна го бара Никуч. Пари колку сака да си побара овој ќе му даеше. Ама срцето друго му вели.
Оваа сезона ние не го искористивме капацитетот на нашиот тим поради не ракометни причини. Жал ми е.

Одличен натпревар и ептен слатка победа!Браво за играта, браво за Чкембари, одлично судење и се друго. Со вакви дерби натпревари покажуваме како треба да се игра и дека Македонија е ракометна земја, одлична лига и интересно првенство! Да го сведиме крајот на сезоната со победа и врз Алкалоид. Денешната игра само првите 5 мин грч, после одлично беше се, со мал пад околу 50та мин. На 20 одбрани на Никуч требаше и со 7-8 разлика да ги добиеме. Сега веќе полесно можи да се надеваме дека ќе завршиме втори, па да видиме што ќе играме ЛЕ или ЛШ?!

Конечно да се изигра како треба до 45 мин...
Требаја да ги дотолчат и со 15 разлика да ги искинат....Али ајде да не се повреди некој и да се заштеди некој атом сила...Али убо и вака да се с'скат до крајо...

Да игравме вака немаше овие хероји да ги прајме цела сезона...Ројевиќ го напраја небаре Раул...Се виде колку му е сатот реално.

Митревски животна партија!!

Браво за Битолчани таму и Чкембари и многу наши ..Како дома да игравме

Сега со Алкалоид ќе биди меч топка за то посакувано 2 место и да му се отвори патот на Червар.

Одиме јако!!

ВЛТ 2 вратени во прво одделени , како и да е и јас како Васичот ќе се воздржам да пишам се тоа што ми паѓа на ум моментално ради сите останати , само еден поздрав од две три шестици Охрид :)))) џабе дудлање цела година на ВЛТ 1

п.с. Јас реално ги отпишав , ама и Николче ги отпиша овие реално 70% е негова победата и Радивојевиќ во прво ги уби кога се правеше разликата , како и колективната одбрана. Ама во второ да не беше Николче ќе беше трудно.

Николче 20 одбрани! Легенда!
Да ги построи Лино со уште неколку засилувања особено на бековските позиции, ќе газиме!

Back
На врв Bottom