- Член од
- 6 декември 2025
- Мислења
- 27
- Поени од реакции
- 62
Државната политика ни е толку батал, што не би се изненадил на следни избори премиер да стане лидерот на олигарсите, господинот Бранко Мев Азески.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

не може да се знае со сигурност од тоа што се гледа на снимкатаПлемево на денешниов протест се испотепале меѓу себе ?![]()
![]()
Тепаниот носи црна мајца како и останатите, од позади има нешто црвено, може да биде орел, плус полицијата интервенира, така да изгледа тепаниов е орел.не може да се знае со сигурност од тоа што се гледа на снимката
Али пошто петорица тепаат еден, тоа ептен личи како што им е обичај да се сипаат на еден каур.
Ја мислам дека е доста веројатно на снимката петорица Албанци да тепаат еден наш, кој се нашол таму. Плус полиција гледа, не интервенира. Тоа е добар показател.
Мене ми личи дека прилично се ангажирани повеќемина од сите страни. Само ако едниот е каур тоа може. Зошто ли би му се втилиле сите на еден?Тепаниот носи црна мајца како и останатите, од позади има нешто црвено, може да биде орел, плус полицијата интервенира, така да изгледа тепаниов е орел.
da, da, nesto kako prethodniot pat koga trazea, pa dobija apsolutna vlast na lokalno i centralno nivo, za pak da go pushat i na Trump, i na EU, i na bugarite i na VLEN-ovcite, i na koj ke stignat.Нормално е дека сопки ќе му пуштаат за да им даде тоа што бараат..
Не треба они да се закануваат со напуштање на владата, при вакви околности Мицковски треба да распише предвремени парламентарни и да повика на најмасовните избори во нашата историја, како одговор на уцените од тартарите, учките и еу бандата.
Јас не се сомневам дека Левица ќе се приклучи на таква потенцијална иницијатива
Кога-тогаш мора да се обезбедат тие 80 пратеника за бркање големи нешта, што побрзо - тоа подобро!
И веќе кога е јасно против што се бори државата, подобро е први да удриме зошто ако чекаме не чека втора револуција
За името ќе се обидам да објаснам кои се начините, но мислам дека веќе сите ги знаатda, da, nesto kako prethodniot pat koga trazea, pa dobija apsolutna vlast na lokalno i centralno nivo, za pak da go pushat i na Trump, i na EU, i na bugarite i na VLEN-ovcite, i na koj ke stignat.
nikakva inicijativa ne pokrenaa za vrakjanje na imeto, a na taa fora se dokopaa do vlast..
okej, ajde na referendum za vrakjanje na imeto.За името ќе се обидам да објаснам кои се начините, но мислам дека веќе сите ги знаат
1.Преку уставен суд
-судовите се под контрола на хххххх
Заклучок: многу тешка варијанта!
Менување на име не иде преку Собрание, туку преку референдум.
1000 пати ги имам цитирано член 1 и 2 од Уставот, тоа право припаѓа на граѓанинот а не на тој што го претставува, ТОЧКА!
Они финти продадоа со измислен референдум и си збркаа работа во Собрание, што е неуставно.
Уставот е над законот и е највисок правен акт!
2.Преку граѓанска иницијатива(треба 150.000 потписи) и повторно референдум за враќање на името.
Е ова ми е нејасно зошто не е реализирано бидејќи има еден куп граѓани кои тоа го бараат
3.Преку собрание односно со 80 пратеници
Дпмне има 58
Левица има 6
Знам има 6
Тоа се 70 пратеници, каде да ги најдеме уште 10?
Другите не гласаат, заборавете го тоа
Исто така со уцени и разни срања и таа бројка ќе падне на 60.
Сами си се криви за пр-от и си заслужуваат ремети да јадат за ветувањата.
Можеа да го упатат народот а не на тие фори да лапаат гласови
Нема како да покренат иницијатива освен преку граѓаните
Апсолутна власт во Македонија значи 80 пратеници, тоа е факт и за името тоа е потребно, џабе е и сите општини да ги имаат и претседател и сѐ ако немаат 80 пратеници за да го поништат тоа што беше изгласано.
Они не треба иначе, уставен треба, ама бидејќи судството е изгубено, единствена надеж ни е во Собрание
Јас не праам финти друже, тие се можностите
Реално не. После промена на името имаше избори и сдс победи и доби уште 4 години власт.i samo poradi promena na imeto i nekoi drugi problematiki koi sto sds gi napravi, stigna na vlast so takov izboren rezultat.
Убаво барем си се потрудил да го аргументираш своето мислење, само не разбрав, ти си да се поништи договорот или да не се поништи? ? ? ?За името ќе се обидам да објаснам кои се начините, но мислам дека веќе сите ги знаат
1.Преку уставен суд
-судовите се под контрола на хххххх
Заклучок: многу тешка варијанта!
Менување на име не иде преку Собрание, туку преку референдум.
1000 пати ги имам цитирано член 1 и 2 од Уставот, тоа право припаѓа на граѓанинот а не на тој што го претставува, ТОЧКА!
Они финти продадоа со измислен референдум и си збркаа работа во Собрание, што е неуставно.
Уставот е над законот и е највисок правен акт!
2.Преку граѓанска иницијатива(треба 150.000 потписи) и повторно референдум за враќање на името.
Е ова ми е нејасно зошто не е реализирано бидејќи има еден куп граѓани кои тоа го бараат
3.Преку собрание односно со 80 пратеници
Дпмне има 58
Левица има 6
Знам има 6
Тоа се 70 пратеници, каде да ги најдеме уште 10?
Другите не гласаат, заборавете го тоа
Исто така со уцени и разни срања и таа бројка ќе падне на 60.
Сами си се криви за пр-от и си заслужуваат ремети да јадат за ветувањата.
Можеа да го упатат народот а не на тие фори да лапаат гласови
Нема како да покренат иницијатива освен преку граѓаните
Апсолутна власт во Македонија значи 80 пратеници, тоа е факт и за името тоа е потребно, џабе е и сите општини да ги имаат и претседател и сѐ ако немаат 80 пратеници за да го поништат тоа што беше изгласано.
Они не треба иначе, уставен треба, ама бидејќи судството е изгубено, единствена надеж ни е во Собрание
Јас не праам финти друже, тие се можностите