Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Денс перформансот е скоро па совршен и песната е многу catchy. Од вчера наутро ми е на рипит. 170 бодови повеќе од вториот лелееееееееееееееееј, газење.
Заслужено, иако ниту една друга песна не ислушав лол.

Прејак перформанс од Бугарите нема што, покидали :aplauz:
Баш тогаш уклучив тв, не догледав до крај, сабајле отварам и заслужено победа, го избришаа подот со евреинот и баш ми е ќеф :love:

Вчера за првпат ги слушнав песните директно во финалето и морам да признаам дека генерално, годинава имаше сосема пристојни песни. Не дека се беше ремек дело, ама нивото беше океј и немаше тежок кич.

Една работа што веднаш ми падна во очи е дека претставници од ЛЏБТ заедницата речиси и да не видов во финалето. За разлика од претходните години, ова е стварно чудно... изгледа Трамп и новиот глобален бран си го направија своето.

Србија ми се допадна многу и со тој тежок и мрачен ритам скрос ме асоцираше на Rammstein, а Романија звучеше исто како Nightwish. Данска многу ме потсети на Marilyn Manson, а Австрија на Falco. Покрај Србија, ми се допаднаа и песните на Франција, Италија, Полска и Литванија.

Инаку годинава имаше многу убави жени. Што е така, така е и мора да се признае. Посебно претставничките на Австралија и Кипар преубави беа.

Ревијалниот дел исто така ми се допадна. Наместо стандардните досадни паузи што едвај ги чекаш да поминат, овој пат стварно беше интересно и држеше внимание.

Победникот не ми се допадна, и дури на крај кога останаа Израел и Бугарија, стватно не знаев кој да победи…чисто онака од принцип. А на Израел песната беше каде каде поубава.

Се на се, океј евровизија.

Годинашнава Евровизија во главно беше едно досадно шоу, со неинтересно сценарио, каде само водителката беше на ниво.

Од песните, најдобри беа Финска, Австралија, Норвешка, Шведска, Естонија, Британија, Луксембург.
Од останатите, песни што ти ја навредуваат интелигенцијата беа Бугарија, Грција, Кипар, Грузија.

Се уште ми е нејасно што бараа Хрватска таму со тмурна песна за настани пред повеќе од еден век. Што беше поентата?
Бесцелна беше и Литванија со типот со лош англиски и шпански јазик.

Читајќи ги коментариве, сите се радуваат што Бугарија победила наместо Израел. Чекај малку, претпоставувам добра песна треба да победи, а не ваква простотија. Ако радијата не ја поткрепат сега, оваа песна ќе биде брзо заборавена. Како и многу од победничките песни во последниве години.

Гледај сега како бугарине следната година како дел од шоуто ја престставуваат македонската култура како нивна.

...отиде вистинската музика у неповрат, ова све вриштење и фалширање не е музика дополнително со ретардирана костимографија, во втората вечер на една песна со камера фатија еден хомомашки пар како се прегрнуваа и бакнуваа и те како бил присутен ЛГБТниот разврат.

... посебно ме изнервира нашата водителка, на втората вечер да искоментира сопствени емоции за албанската песна како една од ,,најубави балади" што ги слушнала, не знам по гласот ако беше Миланка (ако беше таа нек се утепа, ме разората скроз) нека си ги задржи сопствените проценки за себе, поучкарска песна со албанска борбена примеса немам слушнато, без разлика од текстот за ,,мајка,, ќе го препознаев нивниот стил во илјада песни.

...за да испее убава песна пеачот не треба да се глупира ниту во облекувањето, ниту во однесување на сцена, ниту да се дере, вришти и фалшира, демек ги фаќа високите октави, многу непријатно за слушање без никаков тек на мелодијата.

...само да се потсетиме што значи, пеач, песна и победник заслужен на Евровизија, денешната е само една агонија во неговиот еволутивен пеачки фалширачки занес, да изгледа што поретардирано.

Последно уредено:
Не ја глеав ни една песна рандом ја најдов темава. Бугарија тепала вуху...

EYw7V2CXQAQc6PH.jpg

Наказа шоу :kafence:
Зошто наказа бе Рон, кои беа наказите?

Јас очекував накази после толку време негледање баш заради таквите, ама сосема си беше во ред. Не знам зошто европа до сега нема сфатено дека таму победува Багаранга багаранга, Џала Џала, Чики Чики, а не мајке чекају да сахране сина. Јас за Србија ја гледав, ама убаво си се забавував, убави жени, певливи песни, всело, ваљда за тоа и е шоуво. Онаа Шакира од Кипар ми беа со оваа од Бугарија бомби, ама со енергијата ко небо и земја. Џабе убава шакирава ко мртов коњ, а песната ја погодиле во центар евровизиска. Багарангарагна топ женска, баш ко рече водителкава енергетска бомба, интересна песна и заслужено си беше нема што тука.

ОМГ оној Лука од лавина син го нареков а 6-7 год постар бил од мене. Како бебе. Мада и тие некако беа како полу умрени, т.е сите беа такви и оваа бугаркава со енергијата плус и ги закопа.

Т.Е имаше фрикови да, еден тип не се сеќавам од каде беше со мрежеста маица, одамна толку дебилско суштество немам видено.

Back
На врв Bottom