Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Колку е позната ова карта кај домашниве демократи?
Еве повод за нова авантура.

Прегледај го приврзокот 477602

Мислам дека после ова Тутабалгарчета че го пајџат во несвест ;)
Зошто би Блгарчета паѓале во несвест. Излегуваат на Егејско Море и го имаат пола Цариград. Од ова во несвест би паднале само Гејците.

Не сум живеел во Југославија ама некогаш имам носталгија кон неа.
Во фирмата кај што работам неколку пати годишно се собираме некаде низ светот и ние дечките од екс-ју секогаш сме заедно, иако 99% од нас воопшто не живееле во Југославија. Има нешто што не поврзува и прави да се чувствуваме блиски. Имаме сличен (да не речам ист) менталитет, култура, начин на живот. Со бугарите ги имаме истите сличности, ама ете, со нив не чувствуваме таква блискост.
Како млад и јас се јачав на национализам, на право на одлучување, на независност. Како растеш сфаќаш дека ништо од тоа не постои. Многу повеќе би сакал да бидам дел од некоја поголема држава (со некаква моќ) со некакво влијание, отколку мала "независна" држава со никакво влијание.
Кога гледам на демографијата што ја имаме и исселувањето, многу смешно ми изгледа ова препокување што го имаме со Бугарите, Србите и сите други комшии. Па нас целосно ќе не снема за 100тина години. Многу подобро би било да живееме сплотено со народите што ни се блиски, заедно да се бориме со проблемите што ги имаме.

Знамево на опачки превртено, сојузниве републики :pos:
Немој вакви АИ мапи да ги приложуваш како факти.

Последно уредено:
И да си излегол, голема работа.....
Огромниот дел од излезените беа заведени и појма намаа зошто ги употребуваат.
Тоа што биле заведени сега сите ние остаантите треба да го плајчаме.

Ја прочитав само реченицава, ме насме да си ибиш векот :)

Знамево на опачки превртено, сојузниве републики :pos:
Немојвакви АИ мапи да ги приложуваш како факти.
Што и фали на мапава? Па Црпе коа дочекуваше гости сите знамиња ги утна можеби е праена од некој од неговите.
Ова се однесува за период кога биле во тек разговори за Балканска Федерација така да се работи за предлози а не за вистинско знаме на СФРЈ.
Какво ВИ, ако за нешто вакво ти треба ВИ тогаш ти си неписмен за 21 век.

Значи според тебе само тутаБулгарите и другиве соседи можат да пласират мапи печени на 150 Ц

Kadaif ќе ви пише за две недели на темава а и вие што го цитирате олабавете малку за да бидете тука кога ќе се врати.

samo%20vas%20gledam.jpg
Човек имај милост малку!
Сам е у њемачка, никој жив не го е*е таму, мора тука малку муабет да направи.. :rolleyes:

Што и фали на мапава? Па Црпе коа дочекуваше гости сите знамиња ги утна можеби е праена од некој од неговите.
Ова се однесува за период кога биле во тек разговори за Балканска Федерација така да се работи за предлози а не за вистинско знаме на СФРЈ.

Значи според тебе само тутаБулгарите и другиве соседи можат да пласират мапи печени на 150 Ц
Ахааа
Значи затоа така е формулирано референдумското прашање од 91, за на таквите носталгичари како тебе да им се исполни желбата за таа мочана федерација каде што ние како и секогаш ќе бидеме една обична приколка која ќе биде шалтана лево десно..

После Ченто бил шпиун :pos:

Може само да сонувате :D
Автоматски споено мислење:

Па не баш.
Проблемот си остана на сите нас, за жал!
За жал така е, ама тоа не значи дека ние треба нив да ги жалиме :)

Кој ги ебе сите кои искочиле на куртон револуцијата, од јавни личности, форумски ликови, па се до нормалната раја
Нивната вредност се множи со 0 и ништо повеќе

Последно уредено:

Сето тоа пропадна откако СССР влезе во источна Европа и ни на крај памет не му беше да ја напушти.
Гледам и турски територии се вклучени а Турција беше неутрална во ВСВ, па уште и на бугаристан дадени.
Словенија навлезена во Италија,, па и Венеција во неа (ако добро гледам)
Романија скратена на сметка на бугаристан и Молдавија.
Молдавија проширена и на рачун на Украина и излезена на Црно море, изгледа се до Одеса и Делтата на Дунав
Германско Британската творевина Гејлада скратена
Австрија ја нема
СЕ на се .... нереална замисла.

Во фирмата кај што работам неколку пати годишно се собираме некаде низ светот и ние дечките од екс-ју секогаш сме заедно, иако 99% од нас воопшто не живееле во Југославија. Има нешто што не поврзува и прави да се чувствуваме блиски. Имаме сличен (да не речам ист) менталитет, култура, начин на живот.
За тоа собирање негде во светот....
Секоја година на 4 месеци студенти одат во Америка, во комшии имам дете кое веке неколкупати било на тие студентско работни тури (кај ќе работат обезбедуваат уште од тука инаку виза не би добиле) ... и во неговите приказни од таму има едно нешто .... Македонци, Срби и Црногорци заедно изнајмуваат смештај и живеат заедно.... бугари, хрвати и словенци никако со нив заедно.

Можда си прв случај во светот на „фантомска носталгија“ :D

Последно уредено:

Ја прочитав само реченицава, ме насме да си ибиш векот :)

Чичо не ме сфати. Оние глупости за голема Молдавија, РОманија поделена на 3 дела, турска Тракија бугарска покраина, Австрија дел од Германија, ние обединети, Косово у склоп на Албанија, Словенија со Трст и територии од Италија ......се научна фантастика.

Знам многу добро како требала да изглед таа балкнаска федерација иако сум доста помлад од тебе. Југославија плус Бугарија без овие измислениве провинции и територии.
За жал многу се преценуваш само заради тоа дека си постар.

Чичо не ме сфати. Оние глупости за голема Молдавија, РОманија поделена на 3 дела, турска Тракија бугарска покраина, Австрија дел од Германија, ние обединети, Косово у склоп на Албанија, Словенија со Трст и територии од Италија ......се научна фантастика.

Знам многу добро како требала да изглед таа балкнаска федерација иако сум доста помлад од тебе. Југославија плус Бугарија без овие измислениве провинции и територии.
За жал многу се преценуваш само заради тоа дека си постар.
Ова се првите предлози од Југославија веднаш после војната. Поточно еден од предлозите, никогаш не разгледуван!
Трст и си беше југословенски едно време, на таа сметка и Егејска била со помал приоритет, ама одиграа Черчил и компанија, мамето нивно.....
После Русија(сега ќе рипнат со СССР) т.е.Сталин за да го задржи влијанието ја има минирано оваа идеја за спојување со Бугарија и Албанија.
Само идеа, која уствари би го убрзало распаѓањето на таа федерација.
@***king*** што била Турција во ВСВ?

@***king*** што била Турција во ВСВ?
Турција во ВСВ била неутрална во поголемиот дел од конфликтот, балансирајќи меѓу сојузничките и силите на Оската за да ја зачува својата безбедност и територијален интегритет, била што туку излезена од војната за независност во 20-те години и исцрпена од таа војна. Турција формално се придружува на Сојузниците дури во февруари 1945 година, главно од дипломатски причини.

Да ние останатите и генерациите што доаѓаат тоа ќе го скапо плаќаме поради Преспа и за некакво си „добрососедство“ со бугаристан

Последно уредено:
ОоОо кинг ОооО шеф
одмори го чатгпт :LOL:
Ама вешто менуваш зборчиња, добар си :D

ОоОо кинг ОооО шеф
одмори го чатгпт :LOL:
Ама вешто менуваш зборчиња, добар си :D
Не ...... википедија.... чатгпт не користам и неќу да го користам,
па не сме сезнајковци... не е забрането користење литература или интернет....
.... не е на одмет да тоа што површно се знае да се потврди и прошири од некои извори ....
на крај од краевите што има врска од каде е податокот?

Не ...... википедија.... чатгпт не користам и неќу да го користам,
па не сме сезнајковци... не е забрането користење литература или интернет....
.... не е на одмет да тоа што површно се знае да се потврди и прошири од некои извори ....
на крај од краевите што има врска од каде е податокот?
Не бе таман работа, така го кажав тоа како шала, продолжете

Back
На врв Bottom