Кинеска али сепак Мидеа, според мене најдобри меѓу кинезите.
Имаат нови модели кај нас како Solstice, Solunar...
За таа Raynor сум читал на фински форуми. Ќе се знае повеќе како грее тек следна зима пошо оваа година излезе. Јас сум изненаден што и кај нас ја има.
Спецификации има чудо.
43.5кг надворешна, 1кг фреон, твин компресор, внатрешна со ел.мотор со керамички лагери...
Па на српскион форум има повеќе луѓе што мењале лагери на Мицу Елен ради бучава а кинезот има керамика.
Спушта на 120W Power Input и тогаш дава 1kW топлина. Модулација ќе има топ во преодни периоди кога е надвор над нула.
За радарот што те прати и јас сум против. Штом тој радар не осети присуство на луѓе во просторијата подолго од 30 минути ја намалува климата мислам за 2 степени. Ако јас не сум во просторијата не значи дека сакам да се излади. Се исклучува на дугме.
Јонизатор, секој прочистувач на воздух го има тоа. Ете овие што се од Скопје нека кажат. Јас сум слушнал дека во Скопје прочистувачи на воздух масовно се купуваат ради тоа што е загадено. Некои од тие јонизатори уништуваат дури и PM2 или PM2.5 честички.
Е сега и климиве имаат посебно оние што се топ оф да лајн.
Daikin - Flash Streamer
LG - Plasmaster
Panasonic - NanoeX
Mitsubishi - Plasma ...
Не верувам дека е толку штетно. Не се тоа тие првите јонизатори што правеа тие нешто озон ли? Ова е посовремена технологија