Фан клуб - РК Вардар

Кано јас ти верувам околу тоа што го рече ти, и јас се знам со човекот за кој ти кажувам и со уште некои од луѓето блиски до Сергеј и исто можам да ти потврдам за ова што го напишав. Не знам јас кој тропа глупости и каде, ама можеш да видиш дека јас секогаш кажувам објективно, небитно за кој и да се работи, а дека се тропаат глупости се тропаат и тоа како на норма во сите теми, затоа и одамна не сум коментирал по ракометните теми. Ја развлековме темата за нешто што поминало, како што реков камо ли да се појави уште некој Сергеј сега.

Ај за крај да се вратиме он топик, Вардар е во преговори со одличен лев бек.
Напиши кој е, да имаат материјал "спортскиве портали" да поработат малце, и онака 24/7 дремат по форумиве

Мене ми е појака теоријата дека партијата ги терала другите спонзори (ко Евротип) да си одат од Пелистер и да вложВаат во други екипи (ко Новаци).
Бар за овој спонзор ја знам убаво приказната зошто се тргнаа од ракомет и допирна точка нема со тоа што го зборат.
А и јаките спонзори, сите заедно даваа пари колку за една плата на Фитиљот.

Мене ми е појака теоријата дека партијата ги терала другите спонзори (ко Евротип) да си одат од Пелистер и да вложВаат во други екипи (ко Новаци).
Бар за овој спонзор ја знам убаво приказната зошто се тргнаа од ракомет и допирна точка нема со тоа што го зборат.
ne e sigurno na toj nacin da se trgni od rakometot za vo novaci ama aj kazi koj e intereso na kjutuko vo novaci da finansira? koja e prichinata kazi ja ako ja znajs

ne e sigurno na toj nacin da se trgni od rakometot za vo novaci ama aj kazi koj e intereso na kjutuko vo novaci da finansira? koja e prichinata kazi ja ako ja znajs

a od kade e tipot novaci ili od kaj saatot? ili staklenata? :lolzz:

50k sponzorstvo... kade poveke ke napravi razlika?

a od kade e tipot novaci ili od kaj saatot? ili staklenata? :lolzz:

50k sponzorstvo... kade poveke ke napravi razlika?
sto pati pokje kje napraj vo rakometot sho site go sledat i go pishi segde i za imeto na firmata i za se, golem kur ako go odrzi selskiot klub vtora liga i onaka ke ispadni ako ne ova drugata godina, neshto e pomeshano vo pozadina ima sekakvi glasini posledno niz grad ne deka e neshto presudno tie 50k ili 100k na kjutukot

sto pati pokje kje napraj vo rakometot sho site go sledat i go pishi segde i za imeto na firmata i za se, golem kur ako go odrzi selskiot klub vtora liga i onaka ke ispadni ako ne ova drugata godina, neshto e pomeshano vo pozadina ima sekakvi glasini posledno niz grad ne deka e neshto presudno tie 50k ili 100k na kjutukot

lokal patriot moze si e od novaci tipot...

i ne sekoj se pali da investira u rakomet ili klub kade sponzorot e vo prv plan, mene toa bi me iritiralo ako sakas da si pred klubot ok, ama togas obezbedi 100% od budzetot ili sam baraj si koinvestitori.

vidi mnogu paranoja ve mava... iskreno ti mislis nekoj u skopje sedi i razmisluva za eurotip i novaci? niv za vas ne im e gajle, nebitni ste ne pak za novaci. sfakam deka ste frustrirani so situacijata u koja ste ama epten odlepuvate. krivicata si e striktno i samo kaj vas. vas ve vodat totalno nesposobni luge sto neznaat ni usluga da pobaraat koga im treba a ne pa nesto poveke.

lokal patriot moze si e od novaci tipot...

i ne sekoj se pali da investira u rakomet ili klub kade sponzorot e vo prv plan, mene toa bi me iritiralo ako sakas da si pred klubot ok, ama togas obezbedi 100% od budzetot ili sam baraj si koinvestitori.

vidi mnogu paranoja ve mava... iskreno ti mislis nekoj u skopje sedi i razmisluva za eurotip i novaci? niv za vas ne im e gajle, nebitni ste ne pak za novaci. sfakam deka ste frustrirani so situacijata u koja ste ama epten odlepuvate. krivicata si e striktno i samo kaj vas. vas ve vodat totalno nesposobni luge sto neznaat ni usluga da pobaraat koga im treba a ne pa nesto poveke.
ne e taka ne e tipot od novaci prvo
ti kako i sekgoash si ja vrtish topkata so svoi teorii sho ne znajs deka se tocni
glasinite za nego se deka e spukani so partijata dali lokalno ili na povisoko ne znam, tamu ne e eden covek tuku meshaat povekje i e komplicirano
to se slozvam seka nikoj ne tera agenda nekoja od gore protiv klubot i deka segasniot nash menadzment nema nekoe znaenje i pravi kontakti
bitola ima 5 takvi firmi minimum sho bi naprajle razlika da ako davat pari plus mozat da su napravat ime kaj narodot, ne samo bitola i skopje i site drugi gradovi gi imat tie moznosti

Мал хинт, ти би финансирал во клуб што носи име на друг спонзор, што цела управа на клубот е поврзана со другиот спонзор и сака да е главна на секое поле? :D

ne e taka ne e tipot od novaci prvo
ti kako i sekgoash si ja vrtish topkata so svoi teorii sho ne znajs deka se tocni
glasinite za nego se deka e spukani so partijata dali lokalno ili na povisoko ne znam, tamu ne e eden covek tuku meshaat povekje i e komplicirano
to se slozvam seka nikoj ne tera agenda nekoja od gore protiv klubot i deka segasniot nash menadzment nema nekoe znaenje i pravi kontakti
bitola ima 5 takvi firmi minimum sho bi naprajle razlika da ako davat pari plus mozat da su napravat ime kaj narodot, ne samo bitola i skopje i site drugi gradovi gi imat tie moznosti

ne izvrtuvam nisto, te prasav od kade e zosto nemam poima... nebitno, nemam ni jas ni ti poima sto mu se vrti u glava.

mene mi e smesno sto za sve vi e kriva partija ili vlada ili skopje ili eve sega covekot sto resil kade ke gi dade svojte pari... vidi sams koga ja gradese jane imase loza i ideata mu bese da nosi sponzori taka. i sega imas vip karti so vecera i red drugi raboti za sponzorite. zborot mi e ako se potrudis i porabotis so pomalite sponzori ke ostanat so tebe ako ne nema. kaj vas nikoj ne ostanuva, zosto e toa taka?

batalete partii i skopje vinata si e prvo kaj vas.

preston ima nad 130 sponzori. germancite isto. bitola e mala site se znaete. izvodlivo e ako se raboti, preston ti e dokaz deka i makedonceto moze. problemot kaj vas e sto ne se raboti.

Мал хинт, ти би финансирал во клуб што носи име на друг спонзор, што цела управа на клубот е поврзана со другиот спонзор и сака да е главна на секое поле? :D
pa to e problemot sho ochekuva toj od tie pari sho gi dava vo koj aspekt da e glaven? sea ako nekoj dava 300k a nekoj 50k ne mozi da e toj glaven i opsto vo sho saka da e glaven a malku da doprinesuva?
ta e ta rabota be kano sho ja zborash da zastanat taka kako vo preston i da ne izigruvat site gazdi i da se glavni, pred se tuka se raboti za sueti pocuvajki od glavnite jas daleku deka gi branam znam tocno kakva katara losha se, jasna mi e glavnata poenta skros

Сергеј го донесе татко то на Лазар Магнинчев тенисерот,првично беше посредник за отварање на кладилницата betcity и за отворање на тениска академија.За брзо време влезе во бизнис со Орце па го превзема прво жрк Вардар, 2013 го превземе и РК Вардар, за некоја година подоцна да го купи и фудбалскиот клуб.Да останеше уште некоја година целта беше да се аплицира за Скопје Опен и Македонија за прв пат да биде организатор на atp турнир од серијата 250.
Ова е вистината.
Со Лазар Магдичев се имаат запознаено на тирнир у Минхен

Друг е муабетот со Новаци, не е за по форуми да расправаме.
Инаку, инфо од пред некоја недела, имаше друг бренд од игри на среќа заинтересиран да е спонзор, ама на ,,газдите" не им одговараше и го избркаја. Ај да не тераме пак безвезни дискусии тука да ги трупаме темите, ме мрзи да го пишувам истото по 10 пати, што велат старите каква им глава, таква им капа.

Море тркало едно, јас реков дека беа форсирани да го земат ФК Новаци а не реков дека ги терат да си заминат од Пелистер, чекот нема пари да инвестира во двата клубој.

Ама ти си од скопје и логично е да си ги вртиш приказните како тебе ти одговара

Samsonenko vo eden na eden i drugi intervjua sam kazuva kako e dojden ovde - preku sinot na Magdincev. Za ova ima 500 dokazi. Ovde e dojden od Solun. Bitola ja nema spomnato do sea, Ohrid mu e tema primer.

Demek nie sme bile tie sto ziveeme za Pelister, zatoa dojdovte i ovde da se opravate za Kravari Novaci i Mogila. Dajte prekinete so problemite na Pelister na forumov na Vardar. Sto ima Vardar so Novaci, odete videte vo Kravari da ne vi ukrade i tamu nekoj sponzori.

Nie znaeme sto e problemot na vasiot klub, sto e problemot na vaseto razmisluvanje i sto e problemot na vasiot roster. Do sega od razni clenovi, kako i od mene pa i od mala grupa vasi navivaci 2000 pati se kazani i pisani problemite na Pelister. Duri i sega gledam ke go nosite Lino vo Bitola. I onaka ne mozevte poveke od 26 gola da dadete protiv glavnite konkurenti za titula. Uste Cervar vi fali da ve spusti pod 20 gola da ne mozete ni so Butel da tepate. Ama vase si e.

Sekoj pat namesto da si ja cuknat glavata pogolemiot del navivaci na Pelister i da naucat nesto, pocnuvaat so navredi kavgi i mislat deka nie nekogo potcenuvame. Zatoa dosta, resavajte si gi problemite i prekinete da truete.

Vardar sledna godina igra LS, gradi roster i pol, se sprema da izgazi sledni 2-3 sezoni vo LS (samo da e ziv i zdrav Miho). A vie mislete mu ja, toa ne e nas problem. Koga Vardar imase problemi ne mu gi resavaa Bitolcani.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom