Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 44: @Con Artist - Да се поместат морално-етичките граници во науката со цел забрзан прогрес на човештвото)

Да се поместат морално-етичките граници во науката со цел забрзан прогрес на човештвото

• Вкупно гласачи
    22
Секако дека не, тоа е и поентата. Натпреварувањето со компјутер и сега постои. Ако тоа моментално е во вид на вештачка интелигенција, тогаш ќе биде биолошка интелигенција, но далеку понапредна од останатите. Како што сега обичниот смртник се адаптира и прилагодува, така и тогаш. Еволуција едноставно.

Плус, со тек на време таа технологија ќе станува подостапна. Како што се менуваат генерациите, така ќе се намалува бројот на "природните". Целта е нова форма на човек, нова раса биолошки и интелектуално супериорна.
Ми звучи малку застрашувачки таа слика каде моралот го диктира само оној што е посилен. Тоа е повеќе како некоја џунгла отколку напредна цивилизација. Ако успехот во иднината се мери само со тоа кој кого ќе победи и ќе прегази, тогаш јас дефинитивно навивам за природните. Искрено ме плаши свет со супериорна интелигенција, а без трошка етика. Ама океј, гледам дека дел од вас се спремни за освојување на новиот свет... па се надевам дека ќе бидете милостиви владетели и ќе имате трпение со нас обичните. :D

Не се плашете од "подобрување" и генетски инжињеринг!

АИ-то и онака ќе не сјебе сите во блиска иднина..

Ako e za nekoi sega neizlecivi bolesti, togas Da so nekoj limit do tamu 80 godini, ako e za opsto ne. Odma na filmot Elysium mi mava umot plus bonus Gattaca, a poucen od dosegasnata praksa kade samo najmokjnitite i najbogatite bi gi imale tie privilegii, moznosti i resursi togas Ne.

Ми звучи малку застрашувачки таа слика каде моралот го диктира само оној што е посилен. Тоа е повеќе како некоја џунгла отколку напредна цивилизација. Ако успехот во иднината се мери само со тоа кој кого ќе победи и ќе прегази, тогаш јас дефинитивно навивам за природните. Искрено ме плаши свет со супериорна интелигенција, а без трошка етика. Ама океј, гледам дека дел од вас се спремни за освојување на новиот свет... па се надевам дека ќе бидете милостиви владетели и ќе имате трпение со нас обичните. :D
1000010454.jpg

Супериорната интелигенција автоматски значи има етика.
Така е и кај луѓето.

Последно уредено:
Тебе те плаши а многу веројатно живееме у таков свет у кој сме како батерии у филмот Матрикс.

Најголем дел од кои?

Хокинг, Чомски, професори од Харвард беа дел од фајловите. У глобала сите научници се купени од разно разни лобија. Дали од фарма лобито, или од сорос хомо лобито да агитираат и креираат фејк научни трудови дека мажите можат да бидат жени. Исто така АИ сектата моментално компонирана од Маск, Нвидиа, Антропик, Опен АИ и слични што горат милијарди со надеж дека ќе можат да ги отпуштат сите луѓе.

Порано верував на науката, после увидов дека најголем дел од нив биле кај Епштајн на гости.
Сега веруваш во религијата. Почекај да разбереш што прават свештениците.

Бисер до бисер ти се постовите. Верувал во науката, ама поради Епштајн - веќе не.

:вонзем:

Бисер до бисер ти се постовите. Верувал во науката, ама поради Епштајн - веќе не.

Koga vo vremeto na kovid aktivno se rabotese na toa naukata da stane pseudo religija, ne treba da ve chudi toa sto ke se pojavat ateisti.
:toe:

Збори што сакаш но не можеш да ме убедиш дека тие луѓе работат у полза на човештвото.

Скроз легитимно е да се сомнева човек во намерите на луѓе што во најмала рака се јако ујдисани со педофил, а во најлош случај се педофили и самите.

Како да го гледам оној Чомски со триста престои на островот ?

Скроз легитимно е да се сомнева човек во намерите на луѓе што во најмала рака се јако ујдисани со педофил, а во најлош случај се педофили и самите.

Како да го гледам оној Чомски со триста престои на островот ?
fair point се и двете. И научнициве, но и религиските лица се во милион педофилски скандали фатени. И тоа нивните највисоки редови. Па човек треба да се сомнева во намерите и на едното и на другото.

fair point се и двете. И научнициве, но и религиските лица се во милион педофилски скандали фатени. И тоа нивните највисоки редови. Па човек треба да се сомнева во намерите и на едното и на другото.

Со тоа што научниците требаше да се одговор на религиските лица и нивните затуцаност и лицемерие, и кои се без влијание, па се моментално парадирани како егзотични живинки од страна на разни политички естаблишменти

Сакаш Папата што благословува санти мраз, сакаш Вартоломеј што е малтене ЦИА- опетативец, сакаш Кирил што е па дефакто Руски оперативец.

Back
На врв Bottom