- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 5.121
- Поени од реакции
- 15.727
Ми звучи малку застрашувачки таа слика каде моралот го диктира само оној што е посилен. Тоа е повеќе како некоја џунгла отколку напредна цивилизација. Ако успехот во иднината се мери само со тоа кој кого ќе победи и ќе прегази, тогаш јас дефинитивно навивам за природните. Искрено ме плаши свет со супериорна интелигенција, а без трошка етика. Ама океј, гледам дека дел од вас се спремни за освојување на новиот свет... па се надевам дека ќе бидете милостиви владетели и ќе имате трпение со нас обичните.Секако дека не, тоа е и поентата. Натпреварувањето со компјутер и сега постои. Ако тоа моментално е во вид на вештачка интелигенција, тогаш ќе биде биолошка интелигенција, но далеку понапредна од останатите. Како што сега обичниот смртник се адаптира и прилагодува, така и тогаш. Еволуција едноставно.
Плус, со тек на време таа технологија ќе станува подостапна. Како што се менуваат генерациите, така ќе се намалува бројот на "природните". Целта е нова форма на човек, нова раса биолошки и интелектуално супериорна.