Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
У друга клима типчево не би ни било судено. Но притисокот на јавноста го осуди.

Ако сакаш да играш на таа карта, за тоа дали е виновен за смртта на жената и детето затоа што само тука има простор за дискусија, тој за тоа е осуден само 5 години. Другите 7-8 години му се за тоа што ја тепал кај стигне. Така да, у секоја клима би бил осуден.
Не знам како можете да релативизирате на вакви теми. Мало девојче е жртва на семејно насилство. Тоа и да преживеало, само мајка и да се фрлела, за секогаш ќе била истрауматизирана до највисок степен. Апсолутно заслужува затвор мајмунот.
Едноставно е, ако не ти лежи партнерот, се разведувате и секој по својот пат. Нема да ја тепаш жена ти зашто си многу јак мангуп, тоа си има последици а 12 години, најубавите 12 години е каква-таква правда за ова. Не биди со сила инаетџија на секоја тема. Вклучи малку мозок.

Pa ne ni sporedvam. Sporedvam psihicko so psihicko :toe:
Во случајов жртвата си го одзеде животот оти беше физички малтретирана со години и според видео снимките и доказите видовме дека институциите не ја рецкаа, значи немала избор, животот и бил постојано загрозен од идиотот.
Во случајот со курварлукот ако некој биди изневерен има опција да се разведи, со тек на време и ќе преболи, ама физички некој да те осакатува а да немаш излез, тоа веќе е друго.

У друга клима типчево не би ни било судено. Но притисокот на јавноста го осуди.
Каков беше тој преголем притисок, каде, во каква форма? Прашав веќе назад што мислевте ќе се десеше ако го осудеа минимална место максимална, ќе фрлаа со боја по триумфална или што? Во кој филм живеете штом мислите дека јавноста во Македонија може да делува на некоја безначајна пресуда врз судството? Какви трагикомедии сте со постовите. Колку наивно што мислите дека некој клошар го осуделе за вас да ве учат на примери, на нашо добро некој мисли а? Гледам се потресоа од лекцијата па немавме уште 50 црна хроника насилства во меѓувреме само на темава или дека нешто особено научија женомразачите на темата од примерот. Пиј си кафето Рон, не замарај.

Каков беше тој преголем притисок, каде, во каква форма? Прашав веќе назад што мислевте ќе се десеше ако го осудеа минимална место максимална, ќе фрлаа со боја по триумфална или што? Во кој филм живеете штом мислите дека јавноста во Македонија може да делува на некоја безначајна пресуда врз судството? Какви трагикомедии сте со постовите. Колку наивно што мислите дека некој клошар го осуделе за вас да ве учат на примери, на нашо добро некој мисли а? Гледам се потресоа од лекцијата па немавме уште 50 црна хроника насилства во меѓувреме само на темава или дека нешто особено научија женомразачите на темата од примерот. Пиј си кафето Рон, не замарај.

Зборам у поглед на тоа како судело судството пред неколку години и сега. Сигурен сум дека не би се замарале у тоа време или условна би му дале. Целава работа зошто судииве работат е ради притисокот што им го прави Мицко. И тоа е позитивно пошто конечно нешто функционира

Мора така да работат затоа што на функција стапиле благодарение на тефтерчето.

Фелата ти е катастрофа. Ако не ве микро менаџира некој ништо не работите.

Не знам како можете да релативизирате на вакви теми. Мало девојче е жртва на семејно насилство. Тоа и да преживеало, само мајка и да се фрлела, за секогаш ќе била истрауматизирана до највисок степен.
Значи оправдуваш што она си го фрлила детето?
Па чим ќе била истрауматизирана до највисок степен, боље што ја фрлила - ја спасила.

Така звучи ова што го кажуваш

Апсолутно заслужува затвор мајмунот.
Едноставно е, ако не ти лежи партнерот, се разведувате и секој по својот пат. Нема да ја тепаш жена ти зашто си многу јак мангуп, тоа си има последици а 12 години, најубавите 12 години е каква-таква правда за ова. Не биди со сила инаетџија на секоја тема. Вклучи малку мозок.
Ок, може јас делумно со ова да се согласам, ама ако веќе е утврдено тоа што е утврдено за осудениот, зошто не се продолжи постапката според пресудата?

Пресудата значи дека она била во опасност, со што најблиското семејството од двете страни имала правна одговорност да го пријават во полиција
Не го пријавиле, нека си одговараат и нека одат по книгата, чим се решија да и го оправдаат чинот на убивање на детето

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Во случајов жртвата си го одзеде животот оти беше физички малтретирана со години и според видео снимките и доказите видовме дека институциите не ја рецкаа, значи немала избор, животот и бил постојано загрозен од идиотот.
Во случајот со курварлукот ако некој биди изневерен има опција да се разведи, со тек на време и ќе преболи, ама физички некој да те осакатува а да немаш излез, тоа веќе е друго.
Jas sfakjam deka si pobornik za kurvarlukot i gi opravduvas i se sozivuvas so orospiite, sepak koga e vo prasanje tugj kur ni deca, ni familija ve interesira, no ne zaboravaj deka tuka zborame za naveduvanje i pomaganje na samoubistvo. Nasilstvo si e nasilstvo, dali bilo toa psihicko ili fizicko ne menuva mnogu cim toa dovelo do samoubistvo i odgovorniot koj go predizvikal toa nasilstvo i traumi mora da odgovara pred liceto na pravdata za postapkite koi dovele do samoubistvoto.
Nema tuka prostor za ama ova bilo, ona bilo. Jas se nadevam deka rodninite i decata na zrtvite koi posegnale po svojot zivot radi nekoja orospija koja namesto da se razvedi , resila da se kurva, orhraberni od ovoj presedan vo sudstvoto ke go iskoristat kako argument i eden kup kurvi i orospii da odlezat isto tolku zatvor za naveduvanje i pomaganje na samoubistvo.
Автоматски споено мислење:

Ti kako zastitnik na se sto e dekadentno vo svetot bi trebalo da namalis malce dozivljaj.
Nekoj drug treba da lezi za zlodelata na majkata koja ladnokrvno si go ubila svoeto dete.

Ако сакаш да играш на таа карта, за тоа дали е виновен за смртта на жената и детето затоа што само тука има простор за дискусија, тој за тоа е осуден само 5 години. Другите 7-8 години му се за тоа што ја тепал кај стигне. Така да, у секоја клима би бил осуден.
Не знам како можете да релативизирате на вакви теми. Мало девојче е жртва на семејно насилство. Тоа и да преживеало, само мајка и да се фрлела, за секогаш ќе била истрауматизирана до највисок степен. Апсолутно заслужува затвор мајмунот.
I jas se prasuvam istoto. Se ubivte relativiziranje. Pa kao samo 5 godini ke lezi za nesto sto ne e kriv. Odi ti lezi 5 godini ko se samo tolku. I ti ne si kriv.
Aloo ubiec na deca opravduvate, normalni ste vaka da ve prasam. Demek majkata i arno mu napraj na kjerkata sto ladnokrvno ja ubi, inaku istraumatizirana ke bila, pa vaka poarno so ja ubi :facepalm: .
Ne deka ja prasa nekoj dali taa saka da ja djitnat od petti, ubiecot odlucil vo nejzino ime i sega drug treba da lezi za toa 5 godini i vas vi e toa sosem normalno.
Ne ste salam zimi se, skroz zabegani ste.

Oti, ovaa ubiecot na deca nemala opcija da se razvedi ? Ja drzel nekoj so sila vo toksicna vrska i brak ?
Ni prva ni posledna so ke se razvedela, so tek na vreme ke prebolela i i taa i deteto ke bile zivi. No ete od samo nejze i tebe poznati pricini resila deka najpametno i e da ne se razvedi tuku ladnokrvno da si go ubie soopstvrnoto dete.
Nekako dupli arsini ko da imas, taka mi lici mene. Aj nastrana sto opravduvas i kurvarluk i orospana, ama da opravduvas i da branis ubiec na deca, malce ko da ja pretera, ne mislis ti taka ? :cautious:

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Пак кружи видео на социјалните мрежи како деца тепаат девојче во Штип. Добро, што ни се случува со младината? Во какви индивидуи ги растете своите деца? Како е можно дете да стои, да гледа како некого тепаат и првиот инстинкт да му биде да извади телефон за да снима, наместо да помогне?

Пак кружи видео на социјалните мрежи како деца тепаат девојче во Штип. Добро, што ни се случува со младината? Во какви индивидуи ги растете своите деца? Како е можно дете да стои, да гледа како некого тепаат и првиот инстинкт да му биде да извади телефон за да снима, наместо да помогне?
pa istite koi sto snimaat se ucesnici/inicijatori na bulingot.

ne snimaat random prolaznici, a buling od sekad postoelo, samo sto sega istoto se prenesuva na socijalni mrezi od kade i isplivaat videata.

bulingot nema nikad da iscezne od niedno opstestvo nazalost, edinstvena prevencija e instaliranje na asertivnost i spremnost za fizicka odbrana kaj decata od strana na roditelite.

dzabe toa direktori, profesori, itn, duri i istite da sprecat fizicki buling, sepak psihickiot/verbalniot nema.

pa istite koi sto snimaat se ucesnici/inicijatori na bulingot.

ne snimaat random prolaznici, a buling od sekad postoelo, samo sto sega istoto se prenesuva na socijalni mrezi od kade i isplivaat videata.

bulingot nema nikad da iscezne od niedno opstestvo nazalost, edinstvena prevencija e instaliranje na asertivnost i spremnost za fizicka odbrana kaj decata od strana na roditelite.

dzabe toa direktori, profesori, itn, duri i istite da sprecat fizicki buling, sepak psihickiot/verbalniot nema.
Во мое време вакво тепање и малтретирање меѓу врсници не постоеше.

Во мое време вакво тепање и малтретирање меѓу врсници не постоеше.
mozda ne si bila svedok, ucesnik ili zrtva, a deka ne postoelo ne bi rekol.

vo mojata generacija, neso pomladi i neso postari imase, kako i vo generaciite na moi rodnini i prijateli koi se decenija i povekje postari od mene.

Џабе паѓате во трансови за овој Стојанче, 5-6 години максимум ќе одлежи. Може ќе пројде низ некој ќотек внатре одвреме-навреме.

Не сфаќам што се дебатира за казнава најискрено, праиме муабет за монструм, не го заслужува ни воздухот што го дише. Овој е еден од оние примери, а ги има за жал многу, за кои важи муабетот дека без нив, светот би бил поубаво место за живеење. Заслужуваат смрт ваквите, не 5-6-10-12 години затвор, класичен психопат, добро е што бар 6-7-8 години ќе биде тргнат од општествово, лошо е што ќе дојде денот кога пак ќе биде дел од истото, надежно кармата ќе умеша некако прсти и тоа никогаш нема да се случи.

Back
На врв Bottom