- Член од
- 29 март 2025
- Мислења
- 487
- Поени од реакции
- 895
kazite mi deka od istoriski licnosti go znaete samo Goce bez da mi go kazete toa. 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

За тебе знаеме дека си од коминтерната слетан со хеликоптер на некое поле, зад тебе ништо нема, ни фамилијарно име ни спомени, и затоа сте вакви никакви, молете им се на балистите да ве вратат повторно на власт.kazite mi deka od istoriski licnosti go znaete samo Goce bez da mi go kazete toa.![]()
Далеку е тој од коминтерната ..... пре ќе да е од канализација исползен.За тебе знаеме дека си од коминтерната слетан со хеликоптер на некое поле, зад тебе ништо нема, ни фамилијарно име ни спомени, и затоа сте вакви никакви, молете им се на балистите да ве вратат повторно на власт.

Не не, не ползат они на никој, само се лизгаат на Скопскиот аквадукт во гомна, изграден во 6 век од Албанецот Јустинијан, од тогаш ги бањаат во измет.Далеку е тој од коминтерната ..... пре ќе да е од канализација исползен.![]()
kaj si nasledniku na Goce, kupi li merch od patriotskodrustvo mesecov?За тебе знаеме дека си од коминтерната слетан со хеликоптер на некое поле, зад тебе ништо нема, ни фамилијарно име ни спомени, и затоа сте вакви никакви, молете им се на балистите да ве вратат повторно на власт.
znaat u stab sho pishuvash tuka?Далеку е тој од коминтерната ..... пре ќе да е од канализација исползен.![]()
koa posledno se imas izbanjato i si se pomeshal so lugje?Не не, не ползат они на никој, само се лизгаат на Скопскиот аквадукт во гомна, изграден во 6 век од Албанецот Јустинијан, од тогаш ги бањаат во измет.
Демек јас ги сакам патриотско друштво? Доста лепите етикети, за разлика од тебе јас се дружам со подруг тип на луѓе од твоите бањати со парфем на база од вазелин, ја продолжува миризбата вазелинот, но душата ви смрди одвнатре.kaj si nasledniku na Goce, kupi li merch od patriotskodrustvo mesecov?
znaat u stab sho pishuvash tuka?
koa posledno se imas izbanjato i si se pomeshal so lugje?
so kakov tip na lugje se druzis?Демек јас ги сакам патриотско друштво? Доста лепите етикети, за разлика од тебе јас се дружам со подруг тип на луѓе од твоите бањати со парфем на база од вазелин, ја продолжува миризбата вазелинот, но душата ви смрди одвнатре.
За мене од старт патриотско друштво е во служба на бугарија и албанците, такви шутраци и михајловисти имаат иста миризба како тебе.
Bratmi, mora da bides podobar vo izbegavanje na matachi na voda be bratmi.Демек јас ги сакам патриотско друштво? Доста лепите етикети, за разлика од тебе јас се дружам со подруг тип на луѓе од твоите бањати со парфем на база од вазелин, ја продолжува миризбата вазелинот, но душата ви смрди одвнатре.
За мене од старт патриотско друштво е во служба на бугарија и албанците, такви шутраци и михајловисти имаат иста миризба како тебе.
ama go plakjaat za se shto ke pishe od shtab, ja samo mu pomagam polesno i pobrzo da si go zaraboti bonusot.Bratmi, mora da bides podobar vo izbegavanje na matachi na voda be bratmi.
Ako nikoj ne mu vozvraka ke si zamine.
Bravo, imas golemo srce, svaka casama go plakjaat za se shto ke pishe od shtab, ja samo mu pomagam polesno i pobrzo da si go zaraboti bonusot.
@Пророкот , по обичај само да си против, какви докази, е па шаренокуртонски докази.
Било пред сто години па не требало докази доволно е внукот или некој си Тутабалгарин да даде изјава и готово.
Колку ми е мене познато во тоа време имало весници кои меѓу другото пренесувале и за Македонија, ако за Тодор сите британски весници објавиле дека е убиен најголемиот германски шпијун во тоа време биди сигурен дека некој ќе објавел/пишувал и за предавствата ако се имале информации, ама не тогаш се немало ама сега се јавиле внуците и Турките, некој би се прашувал зошто па токму сега!
Оф.. на памет збориш вадиш од ракав муабети..Можеби мешам ама да почекаме да покаже времето, може!
Што ќе ни се 15 милијарди кога за 10-20 години нема да остане ниту еден Македонец!
Ембарго ќе лупнат, џабе вртиме у круг со ова, аман разбери се..Еве денес прошетај и види колку од нив станаа северџани, секоја генерација која стасува е програмирана во духот на северџанството, да се мочам на тие 15 милијарди. Денес во 21 век некој да тврди дека грекистан ќе не умре е смешно и недоносено ама само терајте.
Јас мислам дека треба ама има нешта кои бараат внимание претходноСекако дека со глава во зид не се мава ниту пак реков такво нешто (тоа што велам е дека треба/мора да се врати името секако дека е потребен план и на планот уште десетина планови за секој можен чекор), ама како твоиве истомисленици водат политика и со смакнати гајчи ништо не бидва, а не само што ви се смакнати ами ги изгубивте, не знаете кај терате, ама ако нека е за арно велат старите.
Очигледно ти не си свесен какви луѓе имаат прсти пикнато во државата, продолжи така да мислиш и далеку ќе стигнешМалодушност како и секогаш.
Ја возобновивме Македонска држава, така да многу сме постигнале само треба да ја сочуваме!
Ако не и го вратиме името не е ни важно!!!
Грците и Бугарите секогаш имале однос на меѓусебно разбирање, од средниот век до денес односот им е нати дајми, ни на бугарија ни на грција им одговара тоа што го барал и зборувал Гоце за автономија и посебен народ, многу лесно можел да биде убиен и тоа се случило, наследниците на тие што го убија и ја распарчаа Македонија денес го слават, се после него освен Сандански не е борба за независност со Македонски народ и јазик туку мака што со букурешт добиле малку а ја сакаа цела, самиот факт дека Грчките весници уште наредниот ден со име и презиме со фотографија известуваат за убиството се е јасно, се случува мислам 10 дена по солунските атентати, тоа ги здоболе бугарскиот и грчкиот двор, дека е можна Автономна и независна Македонија.По твојава логика, ќе испадне дека најјакиот доказ за предавството од Гоцета требало да биде објавен во печатен весник!???...
И така ќе бевме сигурни кој бил предавникот, а не вака, по форуми, да нагаѓаме дали бил Јанко или Станко?...
Историчарите обично се повикуваат на „ископани„ податоци од официјални државни историски архиви и на „она„ кое е во нив забележано, што не значи дека е и потполно точно и вистинито.
Меѓу Гоце и Тодор (мислиш на Александров?...) сепак има временски јаз и тие два ликови не битисуваат и не делувааат на ист начин и во исто опкружување.