Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Да
Многу блиску до договор е за негово враќање тука.
ne bev tocno siguren kako rece togas ko si dade otkaz ama eve go najdov
IMG_6017.jpeg
ako e vistina neka mu e so sreka vo slednite 6-7 meseci pred bitolskata fela da pocni da mu go nisa stolceto i da mu pcue se do 9to koleno pa posle tie 6 meseci ke vidime koj ke bidi trener vo narednite 6 i taka

ne bev tocno siguren kako rece togas ko si dade otkaz ama eve go najdov
Прегледај го приврзокот 476681
ako e vistina neka mu e so sreka vo slednite 6-7 meseci pred bitolskata fela da pocni da mu go nisa stolceto i da mu pcue se do 9to koleno pa posle tie 6 meseci ke vidime koj ke bidi trener vo narednite 6 i taka
Многу јасна порака испратил чоекот, ја кажал фактичката состојба во клубот и се повлекол. Нешто шо требаше Аљушо да го напрај уште по поразот од Охрид во Битола.

Ако продолжи "битолската фела" со тој пристап, тука тренер салам поќе нема да се сврти никогаш.
Ако не го сменат мајндсетот и публикатата и газдите, ќе си продолжиме вака да тониме во слободен пад.

Мене лично и ко беше во Работник ме бендисваше како работи Чиркович. Не е некој мастер клас тренер ама за наши услови е одличен. Со Партизан успеа да ја детронизира Војводина на сегашниот стручњак од Охрид со многу помал буџет.

Ако треба да бирам меѓу него и Николич од Зг, би го одбрал овај.

А бе тешко нас со вакви сапуници....
Паќ ќе кажам и ми се смачи.
Без тренер од "ЛШ калибар" со кој играчите со ќеф ќе играт и ќе дишат сите како еден нема успеси!
Дали биле "дечиња" играчи али шо имаат супер потенцијал за ракомет или "поискусни" играчи не е битно, битно тренерот да извади максимум од нив и да газат со него....
Се друго ќе е пак исто,бојкоти, немање мотив и мачење...
Години и години ова го гледавме....Жалосно на парите и буџетот.

Со Партизан успеа да ја детронизира Војводина на сегашниот стручњак од Охрид со многу помал буџет.

Успеа со судии и во тој клучен меч 6 пенали до 15та минута му дадоја на Партизан, Ројевич си ојде од Војводина оти федерацијата ја смени плочата и не ги форсираше поќе нив. Гадно копиле е Ројевич.

А заборајв во тој меч на 4ти јуни 12 исклучвања со 2 минути за Војводина исто.

Компилација, најдоброто од Боро

Да ги поздравам тие шо мислат дека ракомет почна да се игра од 2014

Првиот официјален натпревар од ЕХФ Лигата на шампиони е одигран токму во Битола во спортската сала Боро Чурлевски, тогашна Младост / Пелистер - Цејле

Attachments

• IMG_0464.jpeg
    IMG_0464.jpeg
    546,8 KB · Прегледи: 56

Бев со Цеље, детиште шоразбирав хехехе

Интересно се играше на крајот на август, кога сите уште беа по одмори и ќе заприметите транс " Рибари Охрид" коинциденција

Тогаш се навиваше од средината на трибината па нагоре или денес негде после 7-8 ред, па полека полека се завзеде цела средина

Компилација, најдоброто од Боро

Според мене таа генерација Чурлевски, Манасков, Абдула Јусуфовски, Томче Петревски, во својот прајм беше подобра од оваа на Лазаров, Миркуловски, Мојсовски...
Разликата е што овие првите првото учество на европско го изборија како ветерани на 35+ години во залезот на кариерата...
Манасков стариот на 38 години во финале на лига на шампиони како член на Цеље по 10-12 гола му даваше на Барселона двете утакмици.
Чурлевски со 172 см и 75 кг сам го елиминираше Киелце во КПК. Тие удари од зглоб ги имаја само тој и Талант Душебаев.
Малку знаат дека тој играл кошарка подобро од ракомет, али дека татко му бил познат ракометар се пренасочил.
Фамилијата Чурлевски, фамилијата Манасков и фамилијата Димитровски се најракометни фамилии во Македонија со неколку генерации ракометари...
Татко му на Златко Димитровски со Борец Велес го освоил купот на Јигославија.
Ако сака Лазаров да влези во тој круг на легенди треба да си го исполни то што сам го напиша во книгата, и еве не како играч ами како тренер да му се одолжи на Битола, што му даде ракометно знаење, и пред се интелект да биде тоа што е...

Да ги поздравам тие шо мислат дека ракомет почна да се игра од 2014

Првиот официјален натпревар од ЕХФ Лигата на шампиони е одигран токму во Битола во спортската сала Боро Чурлевски, тогашна Младост / Пелистер - Цејле

Dobro I sto ako ste igrale prvi ? Kako sto kazuvate najstari se ckmebari pa ne se najdobri. Da te potsetam I Vardar igrase polufinale kupovi pa ne se onesvestuvame. Od 2014 navaka se slucuva nov period kade se osvojuva taa LS sto pagjas u trans deka ste igrale prvi

Dobro I sto ako ste igrale prvi ? Kako sto kazuvate najstari se ckmebari pa ne se najdobri. Da te potsetam I Vardar igrase polufinale kupovi pa ne se onesvestuvame. Od 2014 navaka se slucuva nov period kade se osvojuva taa LS sto pagjas u trans deka ste igrale prvi
Сака да посочи и да кажи дека ракомето почна од Битола и Пелистер, а не како шо си тепа пола скопје филм дека вие сте причина за успехот во ракометот и дека кај вас се основа сѐ

Според мене таа генерација Чурлевски, Манасков, Абдула Јусуфовски, Томче Петревски, во својот прајм беше подобра од оваа на Лазаров, Миркуловски, Мојсовски...
Разликата е што овие првите првото учество на европско го изборија како ветерани на 35+ години во залезот на кариерата...
Манасков стариот на 38 години во финале на лига на шампиони како член на Цеље по 10-12 гола му даваше на Барселона двете утакмици.
Чурлевски со 172 см и 75 кг сам го елиминираше Киелце во КПК. Тие удари од зглоб ги имаја само тој и Талант Душебаев.
Малку знаат дека тој играл кошарка подобро од ракомет, али дека татко му бил познат ракометар се пренасочил.
Фамилијата Чурлевски, фамилијата Манасков и фамилијата Димитровски се најракометни фамилии во Македонија со неколку генерации ракометари...
Татко му на Златко Димитровски со Борец Велес го освоил купот на Јигославија.
Ако сака Лазаров да влези во тој круг на легенди треба да си го исполни то што сам го напиша во книгата, и еве не како играч ами како тренер да му се одолжи на Битола, што му даде ракометно знаење, и пред се интелект да биде тоа што е...
Напишав и неколку страни поназад, да бидиме реални Лазаров нема теорија да дојди во овој хаос и аматеризам кој владее и нема право било кој да го криви човекот. Поголеми шанси имаше да дојди дури клубот врзуваше крај со крај него сега. Пред се треба многу работи од корен да се променат за да се створат некакви шанси за такво нешто.

Низ Битолкската чаршија се шушти во крајни преговори биле со миха илич и хрватот одбрабен шушња од висла плок двата замена за абутович
Кој е бе тој Миха Илич?
И лани се шуштеше за Јенсен од Веспрем, за на јуанот да го земат Јенсен од Техеран.

Уште за Недим Ремили немам слушнато дека ќе дојди.

Ваљда мисли на Зоран Илич.
Автоматски споено мислење:

Кој е бе тој Миха Илич?
И лани се шуштеше за Јенсен од Веспрем, за на јуанот да го земат Јенсен од Техеран.

Мислам дека ради Раул шо си ојде пола од тие шо се спомнуваја не дојдоја.

Back
На врв Bottom