Формула 1 - сезона 2026

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2026?

• 1. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 63. George Russell - Mercedes

• 3. Max Verstappen - Red Bull Racing-Red Bull Ford

• 6. Isack Hadjar - Red Bull Racing-Red Bull Ford`

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 23. Alexander Albon - Atlassian Williams-Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Atlassian Williams-Mercedes

• 30. Liam Lawson - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 41. Arvid Lindblad - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Aramco-Honda

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Aramco-Honda

• 31. Esteban Ocon - Haas-Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas-Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Audi

• 27. Nico Hülkenberg - Audi

• 10. Pierre Gasly - Alpine-Mercedes

• 43. Franco Colapinto - Alpine-Mercedes

• 11. Sergio Pérez - Cadillac-Ferrari

• 77. Valtteri Bottas - Cadillac-Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Т'ибам и Ферари и нивните глупи стратегии! Кога самите не се сакаат, очигледно, ни среќата не ги сака. Во последен круг 3 позиции. Цццц...

Mnogu se losi u trka Ferari, nikakov napredok, pauzava ocigledno najdobro im legnala na Meklaren, i da receme Maks, koj bez razlika sto imase dobra trka, imase uzasen start koj sve mu usra, cisto me interesirase denes kako ke se ponasa on u trka ama nemavme prilika da vidime dali moze do najvisok plasman.

Kimi sega za sega besprekoren, se gleda deka e vonseriski talent i Toto i Mercedes ne slucajno mu ja dadoa ovaa sansa koja sega za sega ja koristi fenomenalno. .

Mnogu se losi u trka Ferari, nikakov napredok, pauzava ocigledno najdobro im legnala na Meklaren, i da receme Maks, koj bez razlika sto imase dobra trka, imase uzasen start koj sve mu usra, cisto me interesirase denes kako ke se ponasa on u trka ama nemavme prilika da vidime dali moze do najvisok plasman.

Kimi sega za sega besprekoren, se gleda deka e vonseriski talent i Toto i Mercedes ne slucajno mu ja dadoa ovaa sansa koja sega za sega ja koristi fenomenalno. .
Макс треба да биде добар. Денеска го засра ептен на стартот, ама после беше добар, колку се може со гуми стари еден век. Инаку е јак во дуели, малку грешки прави, агресивен кога треба. Макар што годинава само впечаток може да поправи, ништо повеќе!
За Ферари пишав одамна, ако се' е во ред со машината, тогаш некој ќе добие мозочен удар од екипата. И не можат две добри трки да врзат!
Кој и да се подобри, Мерцедес е закон за сега, посебно малово!

Lekler na kraj 8mo zavrsuva, 20 sekundi kazna, i Maks e kaznet 5 sekundi ama nisto ne menuva ova, bas poradi kaznata na Lekler. Kolapinto so za nego najdobar plasman vo karierata 7mo mesto.

IMG_7756.jpeg
IMG_7757.jpeg

Знаев дека Кими и Мерцедес се правилниот избор за навивање.

Back
На врв Bottom