Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Нека си напишат Рамковен Договор и нека ја прогласат Шестата Француско-Арапска Република. Многу знаеја да се мешаат во секоја манџа и да солат памет по светот.
На сите бивши колонијални сили истото им се пишува.
Британија веќе од поодамна е отидена.
Амстердам, белец тешко се гледа на улица. Се се дома напикани.
Го неќеа Орбан!
Европјани ќе останат само во бившите социјалистички држави ..... засега, но до кога?
Баравте, гледајте.

Нема врска ова со колонијалното минато - освен од аспект дека тоа се истите држави каде некој век потоа, социјалниот инжинеринг и петтата колона се пуштени на најјако.

Нека си напишат Рамковен Договор и нека ја прогласат Шестата Француско-Арапска Република. Многу знаеја да се мешаат во секоја манџа и да солат памет по светот.
И без рамковен ќе им плачат мамето арапите и црнците. Дури и белата имиграција е на страна на французите, ама и тоа не ги сопира овие!
Во Брест на пример, освен големите суепрмаркети се друго е арапско, црнечко или чат-пат кавкаско!
Се чекаат брајчата од зад Кораб, за трета власт!
Автоматски споено мислење:

Нема врска ова со колонијалното минато - освен од аспект дека тоа се истите држави каде некој век потоа, социјалниот инжинеринг и петтата колона се пуштени на најјако.
Точно, Германија воопшто не одговара на сликата колонијална сила v.s. застапеност на имиграција! И не само таа, Шведска, Данска, Норвешка.

неќу ништо да имам со тие глупи гомна од Европа

нека сечат курови и цицки и сите муслимани нека станат, комотно, пизда им матер дволична
Како ја тераш работава на крајот ќе излезе Муслимани креираат политика во ЕУропска и Германистан!

Како ја тераш работава на крајот ќе излезе Муслимани креираат политика во ЕУропска и Германистан!
Очигледно креираат други, кои прават се во иднина баш муслимани да им ја креираат политиката.

А и не треба далеку да гледаш. Во сите балкански војни од деведестите (Босна, Косово, Македонија...), Западот беше на страна на муслиманите и ги бомбардираше православните со осиромашен ураниум. Западот отцепи територија од православните и ја претвори во муслиманска држава. Западот владее со Илиридава преку своите претставници и амбасади и во неа ние сме втора класа народ.

Ова е кафич отворен од активистка, кој е забранет за белци и е уточиште за како што потенцира идиотката за домородните, ЛГБТ лицата (кои не се бели), небели жени и слични.

Невероватни се со одлепеноста од реалноста, бидејќи домородни у Германија се белци, али тоа не ги спречува сами да си ги толкуваат значењата на зборовите.

Инаку, у кафичот се лепеле и плакати за Хамаз и Муслиманско братство, што би требало да се подразбира.

Хитлер се превртуе ко на ражен.
Што порано Путин лупне нуклеарка во Германија, тоа подобро за сите, особено за германците

Очигледно креираат други, кои прават се во иднина баш муслимани да им ја креираат политиката.

А и не треба далеку да гледаш. Во сите балкански војни од деведестите (Босна, Косово, Македонија...), Западот беше на страна на муслиманите и ги бомбардираше православните со осиромашен ураниум. Западот отцепи територија од православните и ја претвори во муслиманска држава. Западот владее со Илиридава преку своите претставници и амбасади и во неа ние сме втора класа народ.
Добро барем во едно се сложуваме, дека муслиманите или другите религиозни или ... групи не креираат политика ниту во ЕУропска ниту на глобален план.
И нема никогаш да креираат, тие се за друго наменети.

Тоа што западот ги користел религиозните разлики за да креира криза/војни е јасно инаки како на кој начин би успеал во своите намери, па правилото подели па владеј не е од вчера... на “западот му се прди за православните или Словените“(како јазична група) тој има за цел да го контролира овој регион и колку што гледаме му успева.

Сепак би било добро да бидеме прецизни во изразување кога велиме западот да тоа е точно ама носители на тие проекти се земјите на квинтата пред се САД УК и Германија со скоро па секогаш помош од Франција.

Браво за Урсула.

Автоматски споено мислење:

И тие од Бангладеш не идат тука, дали 10% од тие кои се донесени во МКД најмногу во градежен сектор останале повеќе од една година или евентуално после завршување на проектот. Прва прилика и одат во перспективни земји.

Joining the European Union triggered a significant upward wage convergence in Romania, Bulgaria, Slovenia, and Croatia. While the wage gap with Western Europe is still noticeable in nominal terms, the purchasing power has multiplied several times over.

Romania (Joined EU in 2007)

Romania experienced one of the highest minimum wage growth rates in the EU since accession.

• Minimum Wage
    • Prior to EU (2007): €114 / month
    • After EU / Now (2026): €795 / month (rising to €850 / RON 4,325 in July 2026)
  • Average & Median Salary
    • Prior to EU (2007): Average gross was roughly €350 / month; median earnings were extremely low, keeping more than half the population in the low-income bracket.
    • After EU / Now (2026): Average gross salary is approximately €1,640 (RON 9,270) / month. The median gross salary is roughly €1,813 (RON 8,160) / month.

Bulgaria (Joined EU in 2007)

Bulgaria remains the lowest-paid country in the EU in nominal terms, but its minimum wage has grown by over 500%.

• Minimum Wage
    • Prior to EU (2007): €92 / month
    • After EU / Now (2026): €620 / month
    • Prior to EU (2007): Average gross was roughly €220 / month; median was less than €150.
    • After EU / Now (2026): Average gross salary has reached €1,325 (BGN 2,200) / month. The median gross is roughly €723 (BGN 1,200) / month.

Slovenia (Joined EU in 2004)

Slovenia was the most advanced new member state and has maintained the highest salaries of any former Eastern Bloc country.

• Minimum Wage
    • Prior to EU (2004): €491 / month
    • After EU / Now (2026): €1,278 / month
    • Prior to EU (2004): Average gross sat near €1,100 / month; median was around €900.
    • After EU / Now (2026): Average gross salary is over €2,600 / month. The median gross salary is approximately €2,000 / month.

Croatia (Joined EU in 2013)

Croatia has experienced a massive 153% minimum wage increase over the last decade to keep pace with the EU average.

• Minimum Wage
    • Prior to EU (2013): €372 / month
    • After EU / Now (2026): €1,050 / month
    • Prior to EU (2013): Average gross salary was €1,035 (HRK 7,926) / month.
    • After EU / Now (2026): Average net salary has reached €1,494 / month (grossing around €2,100 / month). The median net salary sits at approximately €1,250 / month.

In Hungary, wages have increased substantially since joining the EU in 2004, driven by a series of annual statutory increases. Converted into Euros, here is the current 2026 data: [1]

Hungary (Joined EU in 2004)

• Minimum Wage
    • Prior to EU (2004): €202 / month
    • After EU / Now (2026): €838 / month (HUF 322,800).
    • Note: There is a separate Guaranteed Minimum Wage for skilled workers requiring secondary education, which is €970 / month (HUF 373,200).
    • Prior to EU (2004): Gross average was roughly €550 / month.
    • After EU / Now (2026):
      • Average Gross: €1,886 / month (HUF 687,100).
      • Median Gross: €1,565 / month (HUF 568,700). [1, 2, 3, 4, 5]

Последно уредено:
И тие од Бангладеш не идат тука, дали 10% од тие кои се донесени во МКД најмногу во градежен сектор останале повеќе од една година или евентуално после завршување на проектот. Прва прилика и одат во перспективни земји.
Буквално реплицираш на пост каде се кажува дека Вон Лајен (што значи ЕУ), канат „доктори и инжинери“ од Бангладеш во ЕУ (перпективни земки, како што ти кажуваш).

Буквално реплицираш на пост каде се кажува дека Вон Лајен (што значи ЕУ), канат „доктори и инжинери“ од Бангладеш во ЕУ (перпективни земки, како што ти кажуваш).

И ти одговарам дека кај нас ниту ниско квалификуван кадар од тие земји не останува подолг период.

И ти одговарам дека кај нас ниту ниско квалификуван кадар од тие земји не останува подолг период.
Идат во поперпективни земји во ЕУ? :unsure:
Буквално реплицираш на пост каде се кажува дека Вон Лајен во ЕУ кани Бангладешанци.

Ај сега трет пат пиши, може ќе помислам дека е ехо.

Идат во поперпективни земји во ЕУ? :unsure:
Буквално реплицираш на пост каде се кажува дека Вон Лајен во ЕУ кани Бангладешанци.

Ај сега трет пат пиши, може ќе помислам дека е ехо.

И сега се вознемири :neetaka:

Чудно, ЕУ така декадентна и во распаѓање, а Лавров бара услуга од унгарскиот пулен да се тргнат од црна листа за патување баш во истата таа декадентна унија неговите драги руски олигарси. Може сакаат да ја видат пред да ја снема, не ми се верува да се толкави лицемери :toe:

The Hungarian Minister of Foreign Affairs, Péter Szijjártó, was working on behalf of Russian interests under Lavrov's orders: a recording of their conversation has circulated on the internet.In the recording, dated 2024, Lavrov asks Szijjártó for help in lifting EU sanctions against the sister of Russian oligarch Alisher Usmanov, Gulbahar Ismailova, and Szijjártó agrees to assist in this process.Ultimately, the EU sanctions against Ismailova (Alisher Usmanov's sister) were lifted on March 14, 2025.

686964751-1311912141043875-2754447679436916041-n.jpg

Back
На врв Bottom