Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 43: @Гостин - Државата да не инвестира во професионален спорт)

Државата не треба да инвестира во професионален спорт

• Вкупно гласачи
    33
Јас убаво ти пишувам дека решението е сите да се качат и да има доволно автобуси и дека редар е некоја идеја која би функционирала пред 30-40 години и дека не е приоритет во сегашноста и дека неможе некој да регулира кој ќе се вози а кој не и тоа ќе доведе до секојдневни инциденти,... ти ми враќаш со цигани,чкртања,смрдење,тригерување .. не е тригер ако некој ти каже дека си ја утнал темата и логиката со редарот.
A so bi bila ulogata na redarot ?

Е ако де ќе биде и кондуктер и редар .. дзоволено е тоа или не ?
Dozvoleno e, samo ingerenciite ke mu se zgolemat, i odgovornosta.
Ako vlezi komusija ili policija , toj ke bidi kriv ako nekoj se vozi bez karta ili ima visok patnici predvideno so zakon. Isto ke bidi odgovoren i za invertarot i povedenieto na patnucite.

Dozvoleno e, samo ingerenciite ke mu se zgolemat, i odgovornosta.
Ako vlezi komusija ili policija , toj ke bidi kriv ako nekoj se vozi bez karta ili ima visok patnici predvideno so zakon. Isto ke bidi odgovoren i za invertarot i povedenieto na patnucite.
Кај вас вон Скопје влага полиција во автобуси и зошто , вака коа те читам ме потсеќа на филмон Ко то тамо Пева ? ... Еве Скопје има стотици линии и во илјадници возења немам видено полиција да застане автобус и влезе внатре со посебна причина..

Нема потреба да измислуваме топла вода, доволно е да препишеме од тој што има.
Od iskustvo znam deka ako prekrsokot ne se sankcionira odma vo momentot, nema efekt.
A sega ako znaes ti kako kamera odma ke te prepoznae po faca ko na filmojte, to e drugo.
Vaka redar, se pravis kurnaz, za usi i nadvor ke te frli ko pes.
Автоматски споено мислење:

Кај вас вон Скопје влага полиција во автобуси и зошто , вака коа те читам ме потсеќа на филмон Ко то тамо Пева ? ... Еве Скопје има стотици линии и во илјадници возења немам видено полиција да застане автобус и влезе внатре со посебна причина..
Zastanva radi kontrola dali site se smesteni. Dali avtobusite se tehnicki ispravni itn itn itn.
Vie ste diva liga, od 100 kura deca, kurokjukja so se veli.
Taka se kurcevte i za kamerite, ne mozelo, vaka se vozelo, taka se vozelo. Za stoka se znae kako, ili po djep ili po grb. Treto nema.
Sega kako babi vozite ;)

Последно уредено:
Zastanva radi kontrola dali site se smesteni. Dali avtobusite se tehnicki ispravni itn itn itn.
Vie ste diva liga, od 100 kura deca, kurokjukja so se veli.
Taka se kurcevte i za kamerite, ne mozelo, vaka se vozelo, taka se vozelo. Za stoka se znae kako, ili po djep ili po grb. Treto nema.
Sega kako babi vozite.
Тешки комплекси и проектирања изнапиша. :icon_lol:

Да не почна рано со ракијата на дождов ...:sneaky:

Тешки комплекси и проектирања изнапиша. :icon_lol:

Да не почна рано со ракијата на дождов ...:sneaky:
А sto toa napisav a ne e taka ?
Za stoka, stoka ste. Imas i sliki. Nozete kaceni na sediste vo javen prevoz.
Vozevte niz grad so 100 km/h niz naseleno mesto.
Uste sakas ili dosta ti e ?
Toa e, sakas ljuti se, sakas ne. Skopje ti e kako od 100 kura dete. Dosol nekoj od picke si materine, do vcera nemal avtobus videno ili asvaltiran pat i ocekuvas da se ponasa ko od Pariz da e.
Stoka. A so stoka kazav kako. Deka sum vo pravo vi se kamerite ziv primer.
Znaci mozelo, samo treba po djeb mavanje.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Od iskustvo znam deka ako prekrsokot ne se sankcionira odma vo momentot, nema efekt.
A sega ako znaes ti kako kamera odma ke te prepoznae po faca ko na filmojte, to e drugo.
Vaka redar, se pravis kurnaz, za usi i nadvor ke te frli ko pes.
Ова, камерата ќе ги снима Санде и Драгана, еден кадар како седат, втор како Драгана постанува и трет како повраќа.

И неа ќе ја казнат затоа што цел автобус ќе им го направи со карфиол и морков, мора да се носи на хемиско. Плус, попатно, може и на некој друг ќе му се згади и ќе поврати, ама камерата нема да знае дали причината е морковот на Дарлинг или тоа што Санде смрди ко твор.

Мирко ќе знае. Башка, на секој брод му треба капетан. :toe:

Vaka redar, se pravis kurnaz, za usi i nadvor ke te frli ko pes
Вака да ми објасниш како ќе знае редарот дека јас на последно седиште шрктам или лепам мастики, подобро од камера на пример.

како баби возат у Скопје

Така си е.
Али ја не.
Ја возам до кај 70. Слалом праам, кога имам простор, кога немам - и ја морам да возам ко баба. (до сега сум немал опомена поголема од 53)

Некои застануваат на семафор кога ќе почне да трепка зелено. За таквите посебен круг у пеколот треба. Ја поминувам до кај жуто. На свежо црвено уште не сум пробал од кога е сејф сити.

Za stoka, stoka ste. Imas i sliki. Nozete kaceni na sediste vo javen prevoz.
Vozevte niz grad so 100 km/h niz naseleno mesto.
Uste sakas ili dosta ti e ?
Toa e, sakas ljuti se, sakas ne. Skopje ti e kako od 100 kura dete. Dosol nekoj od picke si materine, do vcera nemal avtobus videno ili asvaltiran pat i ocekuvas da se ponasa ko od Pariz da e.
Stoka. A so stoka kazav kako. Deka sum vo pravo vi se kamerite ziv primer.
Znaci mozelo, samo treba po djeb mavanje.
Lol, inaku tebe ti e odzemena vozackata za brzo vozenje 6 meseci, da si ziv i zdrav :pos:

Вака да ми објасниш како ќе знае редарот дека јас на последно седиште шрктам или лепам мастики, подобро од камера на пример.
Ako si ja brka rabotata, ke naucis odma kako ke znae ko ke te fati za toa prclinjata i ke te predade na policija za unistuvanje na javno dobro. Ili toa ili od djeb ke si plati. Cisto se somnevam deka ke saka od djeb da si plakja za stetata koja nastanala vo negova smena.
Ne zborame za djambo jet so 300 ljuge, za avtobus zborame.
A kako tebe kamera ke te prepoznae, toa samo ti si znaes. Mozi ke treba skeniranje na retina na sekoj vlez, ete ne znam.

Back
На врв Bottom