Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
може е популарен у невладините

- интервјуа со Хасан Пајкер и Хантер Бајден
- прилог за "расистите" у Арканзас
- тажна приказна за човекот кој го избркале од Америка после 30 години криење и тн.

Следно, мега интервју со Сорос, претпоставувам. Врв на кариера би му било.
Тоа и е поентата, снима интервјуа со секој и на секого му остава простор. Дали бил Сорос, дали бил Трамп, дали семкар, момакот и во претходниот канал, покрива се што може да се покрие, без притоа да ти кажува што да размислуваш или да им суди на тие што ги снима, едноставно ги остава луѓето да зборат, а ти како гледач сам си носиш заклучоци.

Има интервјуа и со Хасан Пајкер и Хантер Бајден, али и со Трамп Џуниор и Кју-Шаман (од протестите за изборите на Трамп). Има интервјуа и со екстремни анти-фа левичари во Портланд снимани на сред протест додека фрлаат молотови коктели, и со Прауд Бојс на екстремно десно кога се собираат за време на ковид. Момакот доловува слика за САД и нејзин политички дискурс преку секојдневна Америка и документира, не ти објаснува што е правилно. Има сличен формат на Хантер Томсон (за тие што го читале), непосреден е и поминува време со луѓето што ги посетува. Често зборува за како билионерите во САД ги имаат земено сите медиуми под своја капа и промовираат политички дискурс насочен кон културни војни и идентитет, со цел пренасочување на внимание од класни проблеми (Америка има едно од највисоки историски нивоа на нееднаквост во моментов) кон глупости за одвлекување внимание, тоа е може област каде што завзема став, али кога станува збор за социјални проблеми, има најзрел начин на покривање на тоа што се случува.

Споредено со мејнстрим на лево и десно, или некои бош политички коментатори, дечкото е озбилен новинар.

едноставно ги остава луѓето да зборат, а ти како гледач сам си носиш заклучоци
Oh lele, daj ne sme od vcera. Site ovie novinarcinja gi sechat videata nadvor od kontekst za viralnost.
Ne postoi cesen I objektiven novinar.

У неговото видео дознав дека Хантер е светец и дека другите го местеле со курвите, дрогата и лаптопот.

Значи Америка, ќе си дозволи да осиромаши ради правила поставени од нив самите, правила кој ги прекршуваат во секоја можна прилика. Одлична логика :D

Настрана од фактот дека тие позиции се атрактивни и за самите американци, а дискутабилно е колку работна сила ќе биде воопшто потребна во наредни 100 години за нивна експлоатација.

tocno taka. najtesko nesto e u demokratija da probas da odzimas veke dadeni prava. vtora najteska rabota e da im ja unistuvas sredinata vo koja ziveat preku rudnici ili sto ti ne. tie data centri nekat da vidat ne pak rudnici.

i da, poslednata poenta e najvalidna, nema da se potrbni luge za eksplatacija sto znaci cel profit od toa ke ide u race na miljarderi dur narodot osiromasuva. valjda ke im dadat ponekoja stotka socijalna pomos ona global income ili kako go vikaat pa taka u kombinacija so vaucerite za hrana da preziveat do prvi.

У неговото видео дознав дека Хантер е светец и дека другите го местеле со курвите, дрогата и лаптопот.
И против негова волја го насанкале да биде во бордот на Бурисма (макар ако само на платен список).

Само како што тргнале работите, синчињата на Трамп го шијат во секој поглед. ОК, не од аспект на малоумност, ретардација и дегенизам - ама од аспект на правење пари на сметка на државата и луѓето? Охохооо, фамилија Трамп можат часови да им држат на фамилија Бајден.
Автоматски споено мислење:

Дефинитивно не е нормален.

screenshot-2026-04-29-120911.webp

Последно уредено:
Oh lele, daj ne sme od vcera. Site ovie novinarcinja gi sechat videata nadvor od kontekst za viralnost.
Ne postoi cesen I objektiven novinar.
Така гледано, секој новинар е необјективен на спектрум, али споредено со се друго што покрива политика во и околу САД, он е веројатно најсериозен/најобјективен. Дури би рекол дека е повеќе како некој што документира, него што известува.

Напротив, во интервјуто објаснува дека бил алкохоличар, бил зависник на кокаин и крек, објаснува како заглавил во тие води и ако го слушаш целото интервју, објаснува дека не е жртва и доста отворено зборува за тоа. Не е интервју за перење имиџ.

Така гледано, секој новинар е необјективен на спектрум,
Da. Objektivnite novinari treba da gi baras na neobelezani grobovi.
Znaci I mene mi se interesni dokumentarcite na Louis Theroux ama nema nikogas da kazam deka e objektiven.

За сите што пратат политика во САД, убедливо најсериозен канал за тековни случувања преку барата надвор од мејнстрим води, Канал 5: https://youtube.com/@channel5youtube?si=Pv9H3GZUmILEwKIB
Дефинитивно не. Јас си реков ќе го спомниш James O'Keefe, Mario Nawfal или Nick Sortor ама не, дирек пропагандист од демократско-комуњарската заедница.

Дефинитивно не. Јас си реков ќе го спомниш James O'Keefe, Mario Nawfal или Nick Sortor ама не, дирек пропагандист од демократско-комуњарската заедница.
Марио ги јаде сите комуњари по глупоќа. Дај не се брукај.

Марио ги јаде сите комуњари по глупоќа. Дај не се брукај.
Ти од каде знаеш кој е прецизен или не, од Русија ти кажаа? Како и другар ти, се потпирате на „YouTube експерти“ и мислите дека разбирате политика од два прочитани наслови.

Da. Objektivnite novinari treba da gi baras na neobelezani grobovi.
Znaci I mene mi se interesni dokumentarcite na Louis Theroux ama nema nikogas da kazam deka e objektiven.
Тоа е твое мислење и е фер, да си жива и здрава. Луис е тешка артилерија ѕвер! :pivo2:

Тројцата се комична мешавина од крипто-НФТ браќа и некоја гладна за клик-јутуб фела, и се далеку од сериозни (вакви пациенти ги имаш и на лево и на десно во САД). Ендру е сериозен али пробува да е комичен, додека тројцава не пробуваат али се. Ако сакаш посериозни коментатори/идеи на десно со легитимна критика и за прогресивци и за левица: Рон Пол, Томас Соуел, Фридман. Ако бараш за глобализам добра критика Ха Џун Ченг (Kicking The Ladder поготово). Ова погоре ја би се срамел да го искуцам, а анонимен форум е.

Ти од каде знаеш кој е прецизен или не, од Русија ти кажаа? Како и другар ти, се потпирате на „YouTube експерти“ и мислите дека разбирате политика од два прочитани наслови.
Oва те опишува многу добро: Ако не знаеш горе долу што е реално а што не, и што е пропаганда, тогаш ништо не знаеш. И во твојот случај - не само што ништо не знаеш, туку не знаеш ни колку не знаеш... Совршен материјал за обување чизми и испраќање во ров да сработиш за олигархијата да продолжи и во следните генерањции да живеат како владетели (над таквите како тебе).

Јоутјубе експерти :pos: А овие од Х пример еве Марио што е обичен агрегат на новости и ги препишува од други за тебе е експерт? Не мора јас тебе да ти докажувам ништо. Не ми треба мене јоутјубе за да проценам кој има мозок колку кикиритка. Го слушавме Марио со гости како Скот Ритер и др. Не ми кажаа од Русија туку фактите што се проверливи за секој кој гледа подалеку од еден наратив.

Срамота е што од фаци како Такер, Меган, Чарли и ко спаднати сте на коупци како Марио, Лаура и оној Левин . Јаја тоа еден Фуантес е бог и батиња овој Марио го пишува. Јас искрено би се срамел ова да го напишам што го напиша ти. Не се бламирај

Последно уредено:
Тоа е твое мислење и е фер, да си жива и здрава. Луис е тешка артилерија ѕвер! :pivo2:

Тројцата се комична мешавина од крипто-НФТ браќа и некоја гладна за клик-јутуб фела, и се далеку од сериозни (вакви пациенти ги имаш и на лево и на десно во САД). Ендру е сериозен али пробува да е комичен, додека тројцава не пробуваат али се. Ако сакаш посериозни коментатори/идеи на десно со легитимна критика и за прогресивци и за левица: Рон Пол, Томас Соуел, Фридман. Ако бараш за глобализам добра критика Ха Џун Ченг (Kicking The Ladder поготово). Ова погоре ја би се срамел да го искуцам, а анонимен форум е.
O'Keefe и Sortor се investigative journalists, Марио е агрегат на вести што е по прецизен за новостите него CNN/MSDNC.

Thomas Sowell и Milton Freedman се економисти, не новинари. Ron Paul е политичар.

Ај сподели чим си толку голем експерт за САД политика, сподели ги твоите искуства во САД.
Oва те опишува многу добро: Ако не знаеш горе долу што е реално а што не, и што е пропаганда, тогаш ништо не знаеш. И во твојот случај - не само што ништо не знаеш, туку не знаеш ни колку не знаеш... Совршен материјал за обување чизми и испраќање во ров да сработиш за олигархијата да продолжи и во следните генерањции да живеат како владетели (над таквите како тебе).
Retardmaxxing тебе те опишува најдобро.
Јоутјубе експерти :pos: А овие од Х пример еве Марио што е обичен агрегат на новости и ги препишува од други за тебе е експерт? Не мора јас тебе да ти докажувам ништо. Не ми треба мене јоутјубе за да проценам кој има мозок колку кикиритка. Го слушавме Марио со гости како Скот Ритер и др. Не ми кажаа од Русија туку фактите што се проверливи за секој кој гледа подалеку од еден наратив.

Срамота е што од фаци како Такер, Меган, Чарли и ко спаднати сте на коупци како Марио, Лаура и оној Левин . Јаја тоа еден Фуантес е бог и батиња овој Марио го пишува. Јас искрено би се срамел ова да го напишам што го напиша ти. Не се бламирај
Многу интересно како избегнуваш да одговориш многу просто прашање. Од каде знаеш кој е прецизен или не?

Мочковци прочитале 2 наслови на веб портал и тука експерти ќе се прават.

Back
На врв Bottom