- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 3.180
- Поени од реакции
- 7.653
Точно, кој сака да си слави нека си слави. Не само свадба, што сака нека слави.koj saka neka si pravi svadba koj neke ne mora. ova mi deluva kako nekoj sto ne saka golema proslava od x pricini da nametnuva nesto na drugite. denes sekoj moze da preskokne i da ne pravi svadba ili samo da se registrira.
konkretno sum za golema proslava ako moze da se dozvoli, ubav moment da se zapoznaat familiite pa i posiroko rodninite.
Ама тие што прославуваат нека не наметнуваат да други им ги плаќаат тие манифестациии. Сакаш да прославиме, слободно. Ти ме викаш, ти си плаќаш. Јас можам симболично да ти дадам мала пажња, а не да ја оставам цела плата на свадби.
Во еден месец да ти се погодат 2 свадби, да ставаш 50 евра во плико по човек, за четеричлно семејство тоа се 400 евра. И ова е за некој онака не близок човек, кај блиски сумата иде горе.
Имам еден братучед, се гледаме само на прослави. Во две години му се родија 2 деца. Имаше мекици, крштевки, свадба, веридба, младенци, слави, родендени на децата., момачко.
За се ова се дале 2000 евра, 3 македонски просечни плати во 2 год. А кај се другите прослави на други луѓе.
Неколку пати имаме правено муабет со луѓе од запад за овој балкански момент. Платите ни се 3 пати помали од кај нив, а во прослави фрламе 3 пати повеќе од нив.
пази круне да не се чукнеф, поп копа на вино, кажуе глупи копипејст досетке, па сфи на пресоблачање и правац ресторан. Тамо клише, плави ласери, сентиш од Селин Дион, повикани и братучетке на бабе од Припор, некоја још и бркови има. Стегнати гузице, виснати сфадбарке испод бицепси, укочени вилице од бело, пијани сељоптери од Волково, тепање за бидермаер и торту, руке у вис, зажутени бели кошуље под мишке, абе срвајвр еј.