Месечината, дали навистина слетавме?

• Креатор на темата Креатор на темата Trancer4e
  • Време на започнување Време на започнување

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 235 51,0%
  • Не

Гласови: 226 49,0%

• Вкупно гласачи
    461
Последниве години се водам по едно правило а тоа гласи: Секогаш размислувај по два-три пати пред да му кажеш на некој дека е глуп и откако работите и понатаму идат во тој правец да све ти укажува дека е конечно глуп со сите потврди и печати размисли уште еднаш не избрзувај за да не се прерачунаш предвреме..

За мене глупоќа Number 1 е што некој по 100 пати дневно го чита зборот Apollo и никако да го уклопи со името АПОЛОН тоа проклето име со неговите усерени музи девет на број..

Последниве години се водам по едно правило а тоа гласи: Секогаш размислувај по два-три пати пред да му кажеш на некој дека е глуп и откако работите и понатаму идат во тој правец да све ти укажува дека е конечно глуп со сите потврди и печати размисли уште еднаш не избрзувај за да не се прерачунаш предвреме..

За мене глупоќа Number 1 е што некој по 100 пати дневно го чита зборот Apollo и никако да го уклопи со името АПОЛОН тоа проклето име со неговите усерени музи девет на број..
Да се доискажам..Виолината има од глава да му биде искршена со гудалото во пакет и отеран во п.м заедно со неговиот камерен оркестар..
515906481_30768606062724602_3406643935047659993_n.jpg

Можеш да подобјасниш што е прикажано на цртежов?...
Да ти кажам право ми се виде добра сликава ко илустрација и на врвот самоначениот крал се вика Аполо и со една проста математичка операција собрав 1+1..Инаку не сум тип кој чита,ме нема во катчево кајгана чита..Ја функнционирам на друг принцип т.е. љубам да опсервирам а одговорот може да ни го даде Датум-от гледам опасно го толкува Светото писмо го бива за тие работи..

Да ти кажам право ми се виде добра сликава ко илустрација и на врвот самоначениот крал се вика Аполо и со една проста математичка операција собрав 1+1..Инаку не сум тип кој чита,ме нема во катчево кајгана чита..Ја функнционирам на друг принцип т.е. љубам да опсервирам а одговорот може да ни го даде Датум-от гледам опасно го толкува Светото писмо го бива за тие работи..

Аполон бил некој од античките елински богови, најпознат по својата убавина и последично, по својата самобендисаност.

Во православната вера, Аполон е само еден лик зад кој се крие лукавиот, затоа што особините од Аполон и од Сатана се слични.

Она што е највоочливо е тоа што кога „НАСА„ спроведува некоја истражувачка програма, опремата/леталата од таа програма ги именува според имињата од некои античко-митолошки ликови, што само по себе многу гогори...а говори на кого (!) му се посветени тие истражувања.

Во цртежот кој си го поставил, вертикално со средината, се провлекува змијолико битие, кое е симбол за самиот Сатана, наречен и „стара змија„.

Па сега спој ги: Сатана, Апсолон, змијата...

...може да добијам одговор, зошто на видеото (направив скрин шот) краевите на долгата коса на астронаутката не лебди нагоре, налево надесно, туку е наместена косата нормално надоле, за разлика од втората групна фотографија во исто вселенско летало кога косата на истата од сите страни и'лебди нагоре? :toe:

Screenshot 05-02-2026 14.04.26.jpgScreenshot 05-02-2026 14.04.26.jpg
Screenshot 05-02-2026 14.06.33.jpgScreenshot 05-02-2026 14.30.21.jpg

Последно уредено:
...може да добијам одговор, зошто на видеото (направив скрин шот) краевите на долгата коса на астронаутката не лебди нагоре, налево надесно, туку е наместена косата нормално надоле, за разлика од втората групна фотографија во исто вселенско летало кога косата на истата од сите страни и'лебди нагоре? :toe:

Прегледај го приврзокот 476540Прегледај го приврзокот 476542
Прегледај го приврзокот 476541Прегледај го приврзокот 476544
se igra nekoa igra!1!!

Прегледај го приврзокот 476540Прегледај го приврзокот 476542
Прегледај го приврзокот 476541Прегледај го приврзокот 476544
Зато шо носи капа/стегач

Зато шо носи капа/стегач
гледам ама опашката од косата не лебди би требало да е нагоре како на Пипи, а не надоле!

20170907085125.jpgpipi-1-bae089f4.jpeg

Screenshot 05-02-2026 14.04.26.jpg

еве вака некако треба да лебди нагоре опашот на косата, мој фотошоп е ова!

Screenshot 05-02-2026 14.04.26.jpg

а не вака надоле стрелката покажува и ич не е за смеење, кога некои таму не“ прават будали!

Последно уредено:
гледам ама опашката од косата не лебди би требало да е нагоре како на Пипи, а не надоле!

Прегледај го приврзокот 476574Прегледај го приврзокот 476573
Автоматски споено мислење:

Цццц дали сериозно спореди слику од цртани сс реални воочливи и логични факти.

После се љутиш кд ти се смеемо на сфе бијонсе.Цел форум.

Земи одлогирај се, не пишуј глупости до нову годину, ем ми раат, ем ти.

Ти си македонски шампион у пишување глупости у женску категорију, без конкуренцију.

Автоматски споено мислење:

Пипи не носи капа :ROFLMAO:

Screenshot 05-02-2026 17.01.16.jpg

...ако при седење или полулежечка состојба, косата на астронаутката иде нагоре (нема гравитација, нели),

Screenshot 05-02-2026 17.00.26.jpg

... тогаш објасни ми, зошто кога астронауткава се превртува наопаку со телото во истата просторија со истите астронаути, косата и виси надоле, зошто по автоматизам на (не)гравитација косата не и' се подигнала нагоре? :cautious:

Советскиот Сојуз технички ја потврди автентичноста на слетувањето на Аполо 11 во 1969 година преку сопствени радио‑следења и анализа на примероци од месечевата почва. Кина тогаш не даде официјална потврда, бидејќи нејзината вселенска програма беше во рана фаза и немаше капацитет за независно следење.

Советскиот Сојуз
  • Техничко следење: Советските радио‑станици и телеметриски системи ги пресретнаа сигналите од Аполо 11, што им овозможи да ја потврдат брзината, орбитата и слетувањето на Месечината. Ова беше независна физичка проверка дека леталото навистина стигнало таму .
  • Примероци од месечевата почва: Во раните 1970-ти, САД им предадоа на СССР дел од собраната месечева почва. Академијата на науки на СССР потврди дека материјалот е автентичен и навистина потекнува од Месечината .
  • Јавна позиција: Иако официјално често молчеше или минимизираше „трката за Месечината“, научната заедница во СССР призна дека Американците навистина слетале.
Кина
  • Во 1969 година: Кина немаше развиена вселенска програма за длабок вселенски мониторинг. Затоа не постоеше официјална потврда од Пекинг во тој период.
  • Подоцна: Со развојот на кинеската програма, нивните сонди (како Chang’e) и меѓународни анализи индиректно потврдија дека американските мисии оставиле траги на Месечината. Но тоа се случи децении по Аполо 11

Заклучок

• Советскиот Сојуз: Да, имаше независна потврда уште во 1969 година преку радио‑следење и подоцна преку анализа на примероци.
  • Кина: Не, немаше потврда во 1969 година; нивната потврда дојде многу подоцна, кога веќе имаа сопствени мисии и технологии.

Back
На врв Bottom