Фан клуб - РК Вардар

Многу лесно го добивме Алкалоид (веројатно дека играа без клучните играчи нивни). Мене ми е страв само да не ја дадеме денешната со Охрид. :toe:
Утре играме, не денес. ;)

Јас би почекал некое време пред да го судам тренерските квалитети на Чупиќ. Се поклопија некои коцки годинава, не служеше среќата со повредите (кога бевме ослабени без неколку играчи, лесно не смачкаа во Битола), противниците ни доаѓаа со повредени најдобри играчи, во лоши моменти за нив (веднаш по европски натпревари) итн. Иако во Битола тепавме лесно во второ полувреме, прво полувреме бевме многу слаби и да не беше Валах, лесно можеа да се одлепат и да ја решат утакмицата. Во Автокоманда се мачевме два пати, со Охрид дома исто. Имавме две лоши утакмици со Кристијанштад и Бенфика, а победите со Мелсунген беа против нивниот втор состав.
Aj da ne preteruvame, koi kocki se poklopija!? Konkurencijata ni e taa, kvalitetot e ist kako lani plus pojacana za edna ekipa Ohrid. Covekot raboti so ekipa koja drug mu ja pravel, on dojde i ja restartirase. Za povredite, trenerot treba i da znae kako da gi odi so dozirana rabota. Sepak ova e profesionalen sport, a ne treniraj dur ne padnes u nesvest. Plus, pogledni kako formata se kreva kako sto doaga krajot na sezonata, znaci toa sto vo februari izgledalo sve ulezano, a vo maj veke e stegnato znaci deka nekoj ubavo planski brusi forma. Toa do lani go nemase nekolku godini i variravme, na sekoj natprevar mozese da se sluci se. Pobeduvas 10 razlika pa gubis 6, takvi bevme nestabilni.
Prvata polusezona i trenerot sam se prilagoduvase na timot, sigurno ne mu bese lesno da gi stegne igracive da imaat vakva psiho fizicka podgotovka. Sigurno Stole nemase da ja sraboti vaka sezonava, a on bese u plan da go zeme timov.

Covekov ima potencijal ogromen, ime e na evropski rakomet ima kontakti nasekade, pocituvan e i stabilen lik. Zasluzuva da dobie sansa nekolku sezoni da pokaze sto znae bez razlika na cetvrt finaleto sega vo LE.
Da ne bideme tolku strogi pa da bideme negativno nakloneti kon nego kako sto si vo komentarov, do lani imavme klovnovi od Argentina pa ne bevme volku skepticni.

Aj da ne preteruvame, koi kocki se poklopija!? Konkurencijata ni e taa, kvalitetot e ist kako lani plus pojacana za edna ekipa Ohrid. Covekot raboti so ekipa koja drug mu ja pravel, on dojde i ja restartirase. Za povredite, trenerot treba i da znae kako da gi odi so dozirana rabota. Sepak ova e profesionalen sport, a ne treniraj dur ne padnes u nesvest. Plus, pogledni kako formata se kreva kako sto doaga krajot na sezonata, znaci toa sto vo februari izgledalo sve ulezano, a vo maj veke e stegnato znaci deka nekoj ubavo planski brusi forma. Toa do lani go nemase nekolku godini i variravme, na sekoj natprevar mozese da se sluci se. Pobeduvas 10 razlika pa gubis 6, takvi bevme nestabilni.
Prvata polusezona i trenerot sam se prilagoduvase na timot, sigurno ne mu bese lesno da gi stegne igracive da imaat vakva psiho fizicka podgotovka. Sigurno Stole nemase da ja sraboti vaka sezonava, a on bese u plan da go zeme timov.

Covekov ima potencijal ogromen, ime e na evropski rakomet ima kontakti nasekade, pocituvan e i stabilen lik. Zasluzuva da dobie sansa nekolku sezoni da pokaze sto znae bez razlika na cetvrt finaleto sega vo LE.
Da ne bideme tolku strogi pa da bideme negativno nakloneti kon nego kako sto si vo komentarov, do lani imavme klovnovi od Argentina pa ne bevme volku skepticni.
Плус не треба да заборавиме дека човекот ја изгура цела сезона без саглам десен бек, што беше претешко да се оствари. Овакви резултати со десеткуван тим на една од круцијалните позиции во ракометот , е за респект. Без разлика на се , мора да му се даде на Чупиќ голема доверба и можност за работење во следниве неколку години.

Да си го вратиме самба назад :)
Samba ke ne kosta gjavol ipol, prv piker e vo Monpelje

Od druga strana mislam deka trebase da zapneme za Toto malku povekje, posto e treta opcija vo Seged a i te kako ke ni završeše rabota

Go zborev uste pred da go prodolzi dogovorot, ama otide jabana
Gledam Toto ima dogovor do 2026 so Pick Szeged. 21/22 vo Vardar ja izigra najdobrata sezona u kariera. Od togas e sekad vtora opcija sekade. Da mozeme da go sobereme i nego, zaedno so Mecka na pivot ke bideme prilicno spremni

Da mozeme da go doneseme Stojkovikj mislam deka bi bilo najdobra opcija vo momentov

Плус не треба да заборавиме дека човекот ја изгура цела сезона без саглам десен бек, што беше претешко да се оствари. Овакви резултати со десеткуван тим на една од круцијалните позиции во ракометот , е за респект. Без разлика на се , мора да му се даде на Чупиќ голема доверба и можност за работење во следниве неколку години.
Абе какви резултати луѓе, мислиш Барселона и Веспрем сме ги тепале :D
Среќа па другиве противници наши го имаа Кире Лазаров од најдобри денови на десен бек.
Па во цела македонска лига нема асален десен бек. Хосни, Томи бој и Серафимов да не се класи подобри од Митровиќ?
Реално е дека во европското натпреварување немавме некој којзнае каков противник, затоа што Мелсунген играше со втор/трет состав. Бенфика таму не растури, Кристијанштад исто така не победи. Дома натпреварите ги добивме ради публиката. Браво, ама ништо спектакуларно.
Во македонско првенство освојуваме со неколку противници што се тука некаде во квалитет и како што кажав малку се поклопија коцките.
Допрва треба да се види како ќе се снајде Чупиќ со посериозни екипи. Да не биде да се кења тогаш и да се бара замена по првиот пораз.
ДАЈ БОЖЕ ДА УСПЕЕ, највеќе го посакувам тоа, ама рано е да се каже. Имаше натпревари кои не ги водеше добро оваа сезона, не беше се' идеално.

1. Првата утакмица со Пелистер дојде во одлично време за нас. Дојдоа во Скопје директно од гостување во ЛШ. Немаат они 3 постави да можат да комбинираат против јаки противници, дојдоа утепани и играа со истите играчи.
2. За дуелите со Алкалоид. Марко Митев пропушти 2 или 3 утакмици со Вардар. Ајде нека не го броиме него. Се повреди Ѓорѓиев што многу ни олесни работа, а исто така се скараа со Серафимов што значи 2 од 4 дуели играа без цела бековска постава. Се погоди и Пелистер првиот пат да гостува кај нив исто така директно по дуел во ЛШ.
3. Со Охрид дома игравме против нивните младинци и некои играчи од втора постава.

Првата со Охрид игравме очобол ракомет, тепавме на мускули.
За поздрав се победите во Охрид и со Пелистер на гости последниов пат.
Со Пелистер на гости ни се погоди Тајнил да се повреди и останаа без среден бек замена за Фитиљ што скапо ги кошта неколку утакмици. Исто така, прво полувреме можевме да губиме катастрофално затоа што секоја акција зицер ни правеа (што ваљда е до тренерот?), ама Валах не извади и после ги згазивме.
Се поклопуваа многу работи, лоша атмпсфера кај Пелистер предизвикана од други причини, повреди на некои играчи итн.
Не е секогаш до распределба на минутите кога се во прашање повредите. Јапан се повреди и ја загубивме титулата на турнир што немаше врска со Вардар. Тајник сега имаше операција на слепо црево. Борозан го искасаа кучиња лани. Тоа е тоа поклопување на коцки кое некогаш се случува.

Првата со Пелистер ја изгубивме ревијално, ама игравме со многу повредни и не ја бројам за минус.

Со единствениот појак противник во ЛЕ, се погоди да ни играат со втор/трет тим, без ниту една ѕвезда. Со другите два противника кои беа појаки Кристијанштад и Бенфика загубивме на гости, со неколку тренерски слабости.

Значи има многу позитивни работи за Чупиќ, ама нема потреба од толку фалби кога не сме се соочиле уште со сериозно појаки противници.
Нека продолжи да работи како што почна, наредна година ќе ги оцениме тренерските квалитети.

Па ако така гледаш, и кај нас Мечка и Кеита пропуштија цела полусезона. Тузолана исто крајот на полусезоната го пропушти. И уште некои играчи кои не беа нешто посебно битни за клубот, па да не ги набројувам. Не дека и нас не поштедија повредите.

Па ако така гледаш, и кај нас Мечка и Кеита пропуштија цела полусезона. Тузолана исто крајот на полусезоната го пропушти. И уште некои играчи кои не беа нешто посебно битни за клубот, па да не ги набројувам. Не дека и нас не поштедија повредите.
Додека не играше Мечка, со сите три противника игравме ДОМА. Ние и во минатите сезони сите противници ги добивме дома (на страна местенката лани во последно коло). Загубивме од Пелистер (не убија уште од старт, ама игравме со Стојановски на крило и без Мечка) на гости и тоа што реков дека е за поздрав, тепавме на гости кај Охрид (кој исто загуби неколку играчи тој период).
Крилата се небитни, зборуваме за повреди на клучни фигури (бекови).

Пак ќе кажам, не го критикувам, само не направил ништо спектакуларно. Ниту играта беше убава на голрм дрл од натпреварите, ниту противниците биле класи над нас за одма да се носи заклучок. Тие нијанси што ги коментирам целосно може да сменат цела сезона. Да не се повредеше Јапан таа година, Бутин ќе земеше титула со смешен состав споредбено со сегашниов. Една повреда од иранците врз Јапан донесе разлика сега да зборуваме како Бутинот врска нема (што така и беше), наместо да речевме браво, освои титула со послаб состав.

Абе какви резултати луѓе, мислиш Барселона и Веспрем сме ги тепале :D
Среќа па другиве противници наши го имаа Кире Лазаров од најдобри денови на десен бек.
Па во цела македонска лига нема асален десен бек. Хосни, Томи бој и Серафимов да не се класи подобри од Митровиќ?
Реално е дека во европското натпреварување немавме некој којзнае каков противник, затоа што Мелсунген играше со втор/трет состав. Бенфика таму не растури, Кристијанштад исто така не победи. Дома натпреварите ги добивме ради публиката. Браво, ама ништо спектакуларно.
Во македонско првенство освојуваме со неколку противници што се тука некаде во квалитет и како што кажав малку се поклопија коцките.
Допрва треба да се види како ќе се снајде Чупиќ со посериозни екипи. Да не биде да се кења тогаш и да се бара замена по првиот пораз.
ДАЈ БОЖЕ ДА УСПЕЕ, највеќе го посакувам тоа, ама рано е да се каже. Имаше натпревари кои не ги водеше добро оваа сезона, не беше се' идеално.

1. Првата утакмица со Пелистер дојде во одлично време за нас. Дојдоа во Скопје директно од гостување во ЛШ. Немаат они 3 постави да можат да комбинираат против јаки противници, дојдоа утепани и играа со истите играчи.
2. За дуелите со Алкалоид. Марко Митев пропушти 2 или 3 утакмици со Вардар. Ајде нека не го броиме него. Се повреди Ѓорѓиев што многу ни олесни работа, а исто така се скараа со Серафимов што значи 2 од 4 дуели играа без цела бековска постава. Се погоди и Пелистер првиот пат да гостува кај нив исто така директно по дуел во ЛШ.
3. Со Охрид дома игравме против нивните младинци и некои играчи од втора постава.

Првата со Охрид игравме очобол ракомет, тепавме на мускули.
За поздрав се победите во Охрид и со Пелистер на гости последниов пат.
Со Пелистер на гости ни се погоди Тајнил да се повреди и останаа без среден бек замена за Фитиљ што скапо ги кошта неколку утакмици. Исто така, прво полувреме можевме да губиме катастрофално затоа што секоја акција зицер ни правеа (што ваљда е до тренерот?), ама Валах не извади и после ги згазивме.
Се поклопуваа многу работи, лоша атмпсфера кај Пелистер предизвикана од други причини, повреди на некои играчи итн.
Не е секогаш до распределба на минутите кога се во прашање повредите. Јапан се повреди и ја загубивме титулата на турнир што немаше врска со Вардар. Тајник сега имаше операција на слепо црево. Борозан го искасаа кучиња лани. Тоа е тоа поклопување на коцки кое некогаш се случува.

Првата со Пелистер ја изгубивме ревијално, ама игравме со многу повредни и не ја бројам за минус.

Со единствениот појак противник во ЛЕ, се погоди да ни играат со втор/трет тим, без ниту една ѕвезда. Со другите два противника кои беа појаки Кристијанштад и Бенфика загубивме на гости, со неколку тренерски слабости.

Значи има многу позитивни работи за Чупиќ, ама нема потреба од толку фалби кога не сме се соочиле уште со сериозно појаки противници.
Нека продолжи да работи како што почна, наредна година ќе ги оцениме тренерските квалитети.
Какви фалби друже? Само потенцирав некои работи кои ги коментиравме низ целата сезона , меѓу кои и ти. Игравме практично без десен бек цела сезона, Митро е млад и учи и моравме да ги голтаме неговите грешки кои беа катастрофални и некад директно влијае на резултат. Замена му беше Марчинијак. Значи немаш десен бек. И генерално ротациските играчи кои ги имаме не се калибар кој ти дава сигурност. Затоа спомнав дека е добро обработено. А резултатите се следните: На чекор сме до шампионска титула, вечерва играме финале на куп, а ни следува и четвртфинале на ЛЕ. Ако на овие резултати Чупиќ не заслужил да има подолгорочен договор , ондак не знам што треба да направи. За понатаму ќе видиме. Коментарот ми беше за оваа сезона. За другите сезони ќе коментираме кога ќе дојде време.

Додека не играше Мечка, со сите три противника игравме ДОМА. Ние и во минатите сезони сите противници ги добивме дома (на страна местенката лани во последно коло). Загубивме од Пелистер (не убија уште од старт, ама игравме со Стојановски на крило и без Мечка) на гости и тоа што реков дека е за поздрав, тепавме на гости кај Охрид (кој исто загуби неколку играчи тој период).
Крилата се небитни, зборуваме за повреди на клучни фигури (бекови).
Во напад да, но и двајцата (Кеита и Тузолана) исклучително битни во одбрана. И тоа што игравме дома не дека ни беше некоја голема предност, ако алудираш на тоа. Со Охрид игравме ко на гости, дури и Рибари беа дојдени. Со Алкалоид полупразна сала, ај со Пелистер личеше на нешто, но ни приближно на атмосферата од претходните години.

Во напад да, но и двајцата (Кеита и Тузолана) исклучително битни во одбрана. И тоа што игравме дома не дека ни беше некоја голема предност, ако алудираш на тоа. Со Охрид игравме ко на гости, дури и Рибари беа дојдени. Со Алкалоид полупразна сала, ај со Пелистер личеше на нешто, но ни приближно на атмосферата од претходните години.
Да не се правиме будали, друго е кога играш на свој терен. И минатите години не се навивало освен со Пелистер и во европски рамки, па редовно победувавме. Домашен терен си е домашен терен. Имаа поддршка и со Алкалоид и со Охрид од фан групиве што навиваат од неутрална. Може не навиваат, ама свират и прават притисок.
Ако ништо друго барем не играш на гости пред неколку илјади противнички фанови што ти свират над глава цела утакмица. Никаква споредба нема, па макар и во празна сала да играш на домашен.

Тузо дојде како замена за повредениот Кеита и се повреди со Кристијанштад на гости. Без Тузо и Кеита игравме против Пелистер на гости и Охрид на гости. Не е дека цела сезона смр играле без нив. Едната ја загубивме од старт, а другата е една од утакмицит кои беа за пофалба бидејќи ја имавме целосната контрола (се повампири Хориха и ја реши).
Повредите на противниците и составите со кои играа беа ко ние да сме без Хориха или Малус.

sajber vo mkd imavme 1 los den i poraz u bt sve drugo tepavme.

vo evropa imame 2 porazi u gosti od slicni ekipi.

i ti pak mrchis ovde :lolzz:

uzivaj malku ocigledno ima napredok, doprva cupko ke si bira igraci i formira tim. ona sto treba da me raduva e deka se izgradi atmosfera kako vo sampionskite denovi, deka budzetot ni raste i podobri igraci koj cupko ke gi bira idat, deka izvadi maks od site sto ni bea na raspolaganje...

Иначе да се надоврзам , да не биде дека се розево. И мене не ми се свиѓа некад кога се остава се да се решава на индивидуални квалитети на одреден ракометар , во последно време Малус. Да , злато е да имаш таков ракометар кој може да земе се во свои раце и да решава со влезови без некоја посебна игра. Меѓутоа некад ептен изгледа дека сме оставени само на тоа. Затоа денес ќе треба да бидеме доста внимателни по тоа прашање. Ќе мора да го имаме оној стариот Хориха на терен , а не оној од вториот дел на сезоната кој офанзивно е непрепознатлив. За очекување е Ројевиќ да игра со посебна тактика над Малус , дефанзивната концентрација на Охрид ќе биде насочена кон него , и тука треба да се види интелегенцијата на тренерот како ќе го реши тоа. Ќе мора брз проток на топка и решавање дали од крило , или пак брза реакција на бековите. Денес Митро не смее да прави глупости , мора да биде фокусиран и да решава паметно , мислам дека добро одработи со Охрид на гости. Исто Малус треба малце да ја појача играта со Мечка, тука може доста да се профитира. Валах секако мора двоцифрен. Малце ме нервира што прво полувреме послабо влагаме у ритам. Второ сме увек добро наштимани пред се у одбрана. Ќе видиме , се очекува интересно финале ,ако исполнат ова што пишав треба да победиме.

Мислам дека Сајберот сака да каже да не летаме многу во облаци, што е ок и претпазливо

Но според мене ова не е летање во облаци, знаеме дека на хартија има подобри екипи од нас, но ние имаме нешто што другите го немаат

Монпеље е добар тест, но и ако ги поминеме пак ќе бидеме аутсајдери на Ф4

Доволно е само да влеземе, после се што е на хартија нема баш многу голема улога, се е до пристапот на екипата

Со Кристијанштад ја шитнавме сами знаете, Бенфика и шурите ги покажаа слабостите ама тоа беше поправено со утакмиците во последниве месеци

Купот наш, курот за Охриѓаните

Ме заболе кој по каква линија си се поштува со Охриѓаните!

Back
На врв Bottom