Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 43: @Гостин - Државата да не инвестира во професионален спорт)

Државата не треба да инвестира во професионален спорт

• Вкупно гласачи
    26
Ne sme nisto posebni okolu toa, sekade e taka kade ima povekje naslednici.
Zatoa i bilo toa nepisano pravilo da nasledva se prvorodenoto masko dete, bas radi tie raboti. Uste od start si znaes na sto si , a ne ko sega, ke se skarat za nekoja plevna vo nekoja vukojebina so na nekoj poklon da mu ja dajs, ne ja zema.
Imate sreka sho postojat sudovi sega, porano ne se karale, vojni se vodele, ich ne bilo ubavo da si prvoroden sin.

Ne sme nisto posebni okolu toa, sekade e taka kade ima povekje naslednici.
Zatoa i bilo toa nepisano pravilo da nasledva se prvorodenoto masko dete, bas radi tie raboti. Uste od start si znaes na sto si , a ne ko sega, ke se skarat za nekoja plevna vo nekoja vukojebina so na nekoj poklon da mu ja dajs, ne ja zema.
Trebase u praksa be Vlado da go sprovedes toa i da se otkazes od tvojot del pa da si se snaogas
A lesno e vaka edno zboris drugo pravis.
Lako je tugjem kurcem koprive mlatiti.
PS Od doma si otidov na nepuni 20 i ne svakam kako nekoj mozhe cel zivot u detska soba da go pomine so majka mu i tatko mu!

Imate sreka sho postojat sudovi sega, porano ne se karale, vojni se vodele, ich ne bilo ubavo da si prvoroden sin.
Убаво, неубаво, ама поради краткиот животен век, војни, епидемии... често најстариот син бил и хранител на семејството.
Не се делеле станови како сега, имало и други рабоќе!

Ко шо го догледа Климета докторот од Брвеница! :cautious:
...тој (сега веќе починат т.е. убиен) се откажал јавно од трите ќерки и наследството со тестамент на нотар го доверил како наследник на претседателот на здружение каде бил и тој член под услов да се грижи за него додека живеел.

...претседателот кој по професија бил медицински брат и работел на ЈЗУниверзитетска клиника за анестезија и реанимација Скопје, го претепал и задавил охриѓанецот кога му посакал на нотар да го поништи наследството.

Nisto mene ne mi menja ja od nikoj nit sum cekal nit ke cekam rngam ja mnogu odamna, nego ti si mi smesen vikas samo prvoroden sin da nasleduva ama ti ne mu ostai delot na batko ti ko sto se zalagas deklarativno:icon_lol:
Ke mi prepisvas nesto za konecno da recam zbogom sirimastijo ili ne ?

А ако идниот сопруг живее под кирија и нема имот?:cautious:
На прсти се бројат тие жени во 2026 што ќе се даде за стан под кирија.

Ќе си умре тој ерген.

Па тогаш само за к*р се мажела, тоа и ќе има!

Може е општеството успешен.

Може е општеството успешен.
Е што е разликата? Не за к*р за Курти се омажила таа :D

Ke mi prepisvas nesto za konecno da recam zbogom sirimastijo ili ne ?
Abe Vlado ja jes da te plesnav ama pa vo nieden moment ne ti rekov ke te zemam za zena.
Jas imam dete i ne znam spored koja logika treba tebe da ti prepisuvam bilo sto osobeno sto si cirka 15 god postar?!
A ti ke bides ednas dosleden na toa za koe se zalagas za promena i da mu dades se na batko ti i da si baras sam careto?

Back
На врв Bottom