Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 43: @Гостин - Државата да не инвестира во професионален спорт)

Државата не треба да инвестира во професионален спорт

• Вкупно гласачи
    23
Па крваво е и меѓу браќа. Најголема грешка е шо родителите навреме не напишале тестамент од некое си суеверие и децата после стануваат најголеми непријатели. Државава врие од такви случаи.
Kaj mene bas imase takov slucaj. Ko se otvori masa ko izlegoja rodnini eden kup.
Mene mi sledvase kolku za semki da si kupam, ama tamu edni salam se oparija, ako ne se lazam togas pred 15 godini nad 60000 evra nasledstvo ili vo denesni pari kolku dva trosobni stana.
Jbg ko ne si gi resija imotnopravnite raboti posovreme, niti ostavija testament to e.

Kaj mene bas imase takov slucaj. Ko se otvori masa ko izlegoja rodnini eden kup.
Mene mi sledvase kolku za semki da si kupam, ama tamu edni salam se oparija, ako ne se lazam togas pred 15 godini nad 60000 evra nasledstvo ili vo denesni pari kolku dva trosobni stana.
Jbg ko ne si gi resija imotnopravnite raboti posovreme, niti ostavija testament to e.
Па затоа е и насобрано толку зло и фрустрации меѓу народот. Тоа е една од причините шо живееме во токсично општество. Ама пак на адвокатите и судиите ептен им е погодено. Почнаа еврата во зидови да ги кријат.

Па затоа е и насобрано толку зло и фрустрации меѓу народот. Тоа е една од причините шо живееме во токсично општество. Ама пак на адвокатите и судиите ептен им е погодено. Почнаа еврата во зидови да ги кријат.
Oti zlo i frustracii. So mi e tamu nekoj kriv so ovie tamu pradedo valjda ne si ja resile rabotata posovreme.
Mojte ja naucija lekcijata taka da se e vekje razdeleno, prepisano, zavereno .

Oti zlo i frustracii. So mi e tamu nekoj kriv so ovie tamu pradedo valjda ne si ja resile rabotata posovreme.
Mojte ja naucija lekcijata taka da se e vekje razdeleno, prepisano, zavereno .
Е па браќа и сестри не сакаат да се видат заради имотот. Најголеми непријатели се , навлечени на дијазапам 5ка.

Е па браќа и сестри не сакаат да се видат заради имотот. Најголеми непријатели се , навлечени на дијазапам 5ка.
Ne sme nisto posebni okolu toa, sekade e taka kade ima povekje naslednici.
Zatoa i bilo toa nepisano pravilo da nasledva se prvorodenoto masko dete, bas radi tie raboti. Uste od start si znaes na sto si , a ne ko sega, ke se skarat za nekoja plevna vo nekoja vukojebina so na nekoj poklon da mu ja dajs, ne ja zema.

Zatoa i bilo toa nepisano pravilo da nasledva se prvorodenoto masko dete, bas radi tie raboti. Uste od start si znaes na sto si , a ne ko sega, ke se skarat za nekoja plevna vo nekoja vukojebina so na nekoj poklon da mu ja dajs, ne ja zema.
Не туку треба старите да ги завршат работите на време. А не поради суеверие да им оставиш на децата да се дават за секоја педа земја. Во случајов најголема кривица имаат родителите.

Епа тоа и пишувам цело време! Еволуциски закон.
Првородените обично имаат и најдобро генетско наследство.
Најстариот син и толку.
Натаму, кому како Госпо му врзал во крпчето!
Женско, мираз! Не дека голи ги испраќале од дома!

Најстариот син и толку.
Вие двајца изгледа сте првородени!? :cautious:

Најстариот син и толку.
Ja utna tuka malku oti Vlado ima postar brat.
Za genetsko nasledstvo e nebitno i taka nema da gi prenese ami kaj ke zivee Vlado, koga ke stekne krov nad glava so platata od Kromberg?
Greota e, kolku i da ne mozam da go podnesam, ne ide brat mu sve na gotovo a Vlado pod most da ziveee!

Вие двајца изгледа сте првородени!? :cautious:
Ако целиш на моето наследство, изгоре преклани во еден голем пожар кој го зафати родното село!
Аа имам и еден кантар и ручница(рачна мелница за бунгур), уште од прадедо ми!

Не туку треба старите да ги завршат работите на време. А не поради суеверие да им оставиш на децата да се дават за секоја педа земја. Во случајов најголема кривица имаат родителите.
A so mislis, starite ko ke go delat imotot nema kavgi i raspravii. Togas poke ima.
Inaku ako ne ostavat sudot odredva kolku ti sledva i cao prijatno. Ako ne mozite da se pogodite okolu vrednosta na imotot, idi procenitel i toj ke vi kazi.

Back
На врв Bottom