Хех, се споредувам сега со ова мислење... Колку сега не слушам Скај и не можам да поднесам репертоарот! Сега слушам паралелно и Антена 5 и Радио 2, и сеуште не ми се допаѓаат Борис Пауновски и Соња Панда, и сеуште ме нервираат рекламите...Не ми се допаѓа Антена 5 и никогаш не го слушам! Како прво, имаат премногу емисии! Нема потреба од толку, финтата е што треба да слушаме музика а не зборување! И мислам дека треба малце да намалат со тоа техното а повеќе да се насочат кон моменталните хитови по Македонија, не мора тоа да е строго техно, туку ете и поп, и рок, и рап, ар-ен-би. Не ми се допаѓа како зборуваат водителите (особено таа Соња Панда и Борис Пауновски). Јас највеќе го слушам Скај Радио, реклами има точно на секои 30 минути и не траат повеќе од 5 минути, нема никакви емисии ниту да праќаш пораки и глупости.
Тоа е заради законот за процентуално учество на Македонска музика во радио етерот. За да се избегне преку ден да даваат наша музика они ја даваат по 1 саат до рано сабајле.Само многу ме иритираат во 2 саат навечер кога пуштаат македонска музика (исклучиво стара) и од „You're listening Antenna 5 radio network Macedonia“, се претвораат на „Антеееееееенаааа 5 ееееефееем“, налик на ужасните шпици од Скај радио и сличните.
Јас не мислев на МК музиката, туку на грозните шпици што ги користат навечер, дури се и на нивото на оние од типот на Скај радио / Бубамара / Фортуна... Можеле барем да се потрудат на тој план, да направат нешто како она што го користат преку ден.Тоа е заради законот за процентуално учество на Македонска музика во радио етерот. За да се избегне преку ден да даваат наша музика они ја даваат по 1 саат до рано сабајле.