... падобраните од „Артемис II Орион“, „Интегритет“ ја спуштиле капсулата над Тихиот Океан покрај брегот на Сан Диего по слетувањето на 10 април 2026 година по стандардната постапка, ОК така нека биде!
... користел сложен систем од 11 падобрани кои биле распоредени да се ослободат во точно прецизно време и определена секвенца за да го забават вселенскот летало од речиси 40 000 км/ч (25.000 mph) за тие внатре и воопшто леталото да остане во едно парче и „да преживее“, Ок така нека биде!
...визуализација како тоа гори капсулата и која температура дига и покрај радијацијата во влегување во земјина атмосфера, некако чудо од капсула и чудо од четири астронаути напикани во толкав мал простор што трпи такви нечовечко промени доколку би било реално, но ај да речеме го преживеале преминот и влегување во атмосферата, ова температура станува збор за 2800 °C на вселенска капсула за колку време би се оладила, за да се ослободат 11 падобрани врзани за капсулата, без да се скинат тоа што ги поврзува?
се дава одговор:
„Вселенска капсула што издржува температури од 2.800 °C (приближно 5.000 °F) за време на повторното влегување обично достигнува безбедна површинска температура во рок од неколку минути по слетувањето,
главно поради високотехнолошките системи за термичка заштита и околината за слетување.“

се извинувам, но многу неубедливо со сиктер објаснување, зашто тогаш нуклеарните централи не ги обезбедуваат со такви високи технолошки системи, туку има цели сиостеми за ладење на нуклеарното јадро?
Прегледај го приврзокот 474546Прегледај го приврзокот 474550
... сите тие 11 падобрани сместени биле во заштитната покривка на врвот на капсулата и се отфрлувале со помош на потисници, откривајќи го системот на падобрани 22.000 стапки (6,7 км/ 670 6m) за да се стабилизираат и да почнат да ја забавуваат капсулата и биле пуштени на околу 6.000 стапки (1,8 км), три мали пилотски ланчани се распоредуваат за да ги извлечат масивните главни падобрани (секој со дијаметар од 116 стапки) 116ft= 3535.680cm или 35 метри х 3 падобрани тоа се приближно 100 м платно x 11 вкупно падобрани, прашање каде има место во предна капсула?
Прегледај го приврзокот 474554Прегледај го приврзокот 474555
... за да при допир на водата самите падобрани се откачувале поради делување како едра над површина што би можеле да ја влечат или превртат капсулата, падобраните обично тонеле или се оддалечувале и не секогаш се биле извлекувани од НАСА.
77 likes, 2 comments - cnnnews18 on April 10, 2026: "As the Orion capsule re-enters Earth and prepares for splashdown, it is expected to reach speeds of up to 35,000 feet per second. To slow its descent, parachutes will deploy at around 24,000 feet, with NASA official Jared Daum explaining how...
www.instagram.com
...е сега прашање каде се 11 падобраните сместени и како се ослободуваат падобраните во лет без да се оштетат и како тоа не горат од топлинската опашка на капсулата од брзината и каде тоа ги собра трите падобрана секој по 35 м долги, па онака собрани, ете несметајќи ги другите 8 падобрани!?
...јас не сум рамноземјаш, ниту некој од овде е таков, само се бара објаснување на некои нелогични работи, вреѓањето е само доказ, дека немате никаков доказ ни сопствено мислење, прочитај Википедија, види видео, прочитај таму ваму, што рекол тој таа, а никој не одговара на поставено прашање или забелешка, до вчера ме отекоа со „ти препишуваш од Википедија“, сега ми препорачувате „читај Википедија“, а стопати сум напишала дека и јас учествувам во креирање на самата Википедија со пишување, тоа самите членови википедијци ја креираат како еден вид енциклопедија,
...ако не сте спремни да дебатирате или не ве интересира, тоа е друго, еве мене ме интересира некој што не е убедлив за нештото, во било која сфера, ама не е моќта во вреѓање, вакви сте такви сте, не почитувате туѓо мислење, а не го побивате со ништо друго освен со вреѓање, тоа не е добро!