Како тогаш истата педофилија не ги спречи САД да им бидат главни сојузници на С.Арабија,Катар,ОАЕ,Јордан,Пакистан,Египет, главосечачот од Сирија пример сега. Турција и тн? Каде ден денеска сеуште постои истата традиција на договорени бракови?
Па дури и во Македонија и Косово имаше слични практики кај шошоните?
Или не е тоа сериозна педофилија според тебе па можеме да прогледаме низ прсти?
Не е тоа вистинското прашање. Вистинското прашање е како човештвото се довело до таа ситуација, да педофили и човекојадци застанат на чело на човештвото. А уште потрагично е што се инсистира да се застане на страна каде педофилијата е нормална појава во една култура.
Тука се појавува и друга многу симптоматична работа. Од една страна поголемиот дел од западната цивилизација ја препознава педофилијата како сериозен проблем од културолошки аспект, и се грози со фактот дека некои од нивните лидери биде педофили. Од друга страна имаме цивилизација која педофилијата ја гаи како нормална културолошка појава. Тоа мене ми значи дека во западната цивилизација постојат болни умови кои го практицираат тоа што го викаш, а во источната секој може непречено тоа да го прави.
Ако во западната цивилизација мнозинството се грозат и се борат против таа појава, ваму тоа е општо прифатено.
И не, не мислам дека западот има право да го прави ова што го прави, меѓутоа и од другата страна во оваа ситуација немаме баш некаква си морална величина и не само со педофилијата, со многу работи.
И Катари, Матари тоа не е западна цивилизација, ниту пак шошоните, тие се дел од таа истата цивилизација на која и припаѓа и Иран. Војната што се води нема врска со педофилија, сатанизам и канибализам. Војната што се води е за геостратешки интереси. А на темава толку се збори за тоа што човек ќе си помисли дека Иран се кренале против педофилијата, на страната на човештвото, а не дека и Иран како и секоја друга држава која сеуште е независна се бори за свои себични интереси, кои патем во случајов не се државни, туку на таа одредена групација што владее во Иран (што не е поинаку и во САД).
Ок сум да се завземе страна и мојата страна моментално е истата. Но муабетов што се прави на темава е како во детска градинка.
Релативизирање на силување, убивање, и најбуквален канибализам на дечиња, е воопшто да се споредуваат Иранците со Епштајн класата политичари и нивните газди.
Во кој дел од мојот пост ги споредив. Вие викате дека Епстаин се педофили. Истите тука неколку луѓе рекоа дека и Иранциве биле педофили и тоа го афиримираа.
Јас го поврзав тоа и реков дека педофили се борат против педофили.
Ги ставив ли негде на кантар? Реков ли негде дека се исти?