Дали музиката ни стана инфантилна?

• Креатор на темата Креатор на темата Aceso
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа ако сакаш црнечки гето рап Врчак не е за тебе дефинитивно.
За македонска музика зборуваме, какви црнци. Врчак има едноставни рими, на крај на стих последен слог. Цел стил му е прост. Флоуто и начинот на рецитирање исто најпрости. Инструменталки од Тупак украдени. Ама џабе и ќе се објаснувам вас ве мава носталгија и е најдобар. Утре децава ќе ги мава за Јанг Деди.

Префинет вкус имате изгледа. Се слушаат различни песни во различно расположение или на различно место.
Влијае и носталгијата нормално.
Иначе Дупер, Два Бона, Лара, ZeeBoomb, Фико, Андрејник се супер музика додека се возиш во кола. Па и додека седиш и работиш на компјутер. Не дека навлегувам многу во текстот, ама битен е ритамот.

Префинет вкус имате изгледа. Се слушаат различни песни во различно расположение или на различно место.
Влијае и носталгијата нормално.
Иначе Дупер, Два Бона, Лара, ZeeBoomb, Фико, Андрејник се супер музика додека се возиш во кола. Па и додека седиш и работиш на компјутер. Не дека навлегувам многу во текстот, ама битен е ритамот.
Шузнам, човек што сака музика по мое мислење не може да остане на еден жанр.
Не можеш да се залепиш за едно, испушташ мал милон квалитетни работи.
Јас персонално слушам од Миле Коларовски, преку Василопулос, Жан Мишел Жар, преку рок пааа до Григ.
Ок, може е и до возраста, поминал низ секоја фаза ...

Глупости споредува авторот на темава.
Отсекогаш на МКД сцената имало песни како ,,Лидија" и некои подлабоки песни, издадени во исто време. И стиловите на двете песни си имале публика и биле хитови. На Ластовица песните какви се? Исто со ништо значење, а сите ги знаеме од А до Ш.

И Јанг Дади си има публика, а и Дупер си имаат публика.
Мене ,,Лидија" ми е баш онака хитче за пред лето, не се замараш што сакал да каже авторот, сам се смееш на текстот и свесен си дека не е приказна, ама ОК си е песната. До пред некое време МКД сцената беше умрена.

Од друга страна - ги убивам Дупер од слушање. А ако малку изгугла човек - мастерингот за ,,На пола пат" е правен во истото студио како и за ,,Лидија": Андреј Николов - andrejnik.
Мене дечково ми личи дека е новиот Билбилов.
Точно е дека продукцијата е иста и звучи светски, но џабе е скапо пакување ако содржината е празна. Дупер се токму доказот за мојата поента, тие се модерни и популарни, а сепак имаат писмени и паметни текстови. Не е проблемот што песната е забавно хитче, туку што ниските стандарди и лингвистичката мрзеливост почнавме да ги прифаќаме како норма.

На ластовица песните се свесна пародија со хумор. Ова воопшто не е смешно, туку е тажно.

Шузнам, човек што сака музика по мое мислење не може да остане на еден жанр.
Не можеш да се залепиш за едно, испушташ мал милон квалитетни работи.
Јас персонално слушам од Миле Коларовски, преку Василопулос, Жан Мишел Жар, преку рок пааа до Григ.
Ок, може е и до возраста, поминал низ секоја фаза ...
Не е до возраста туку многу влијае и домашното воспитување поточно што слушаат родителите децата како сунгер го впиваат уште од најрана возраст.Тргнувам од себе што слушале моите и јас истото плус ако е нешто ново квалитетно.Има и сега воспитани деца на возраст од 20 години кои слушаат музика од 70 те и 80 те а двајца ги запознав на планинарење.

Заклучок - не е иста пораката од минатите песни и денешните песни, иако заебанциите на изрази на текстот и музиката е иста, видеото и пораките денешни се патолошки, затоа што „Лидија“ всушност е прикриен број на мушко на телефонот, а не на женско!
Песната има јака мелодија, а и текстот е доста неодреден што го прави интересен за интерпретација. Дали е за Лидија што му ѕвони на дупла линија? Дали е за Лидија што му ѕвони после две линии? Или дали е за шмркање генерално "на дупла линија, ми ѕвони Лидија (кокаин, кетамин, амфетамин) - која Лидија? качи се па види ја" - пробај па погоди - "ме вози топ-топ-топ" или "дал имаш стотка, на неа и се моткам". :icon_mrgr:

Видеото е снимано во лифт и почнува на најгорен спрат (дека Лидија те прави high), скоро секоја сцена е во кабина со луѓе (како вц-кабина), и има еден краток момент во видеото каде што се врти 8-ball (што е сленг за кокаин). Лидија може да е некоја опарена верзија на Маре Маријана. На крај на ден не е ни битно за што е, ако им се свиѓа на луѓето топ, се друго е споредно.

Песната има јака мелодија, а и текстот е доста неодреден што го прави интересен за интерпретација. Дали е за Лидија што му ѕвони на дупла линија? Дали е за Лидија што му ѕвони после две линии? Или дали е за шмркање генерално "на дупла линија, ми ѕвони Лидија (кокаин, кетамин, амфетамин) - која Лидија? качи се па види ја" - пробај па погоди - "ме вози топ-топ-топ" или "дал имаш стотка, на неа и се моткам". :icon_mrgr:

Видеото е снимано во лифт и почнува на најгорен спрат (дека Лидија те прави high), скоро секоја сцена е во кабина со луѓе (како вц-кабина), и има еден краток момент во видеото каде што се врти 8-ball (што е сленг за кокаин). Лидија може да е некоја опарена верзија на Маре Маријана. На крај на ден не е ни битно за што е, ако им се свиѓа на луѓето топ, се друго е споредно.

Тоа е длабочината на double entendre-ите на Јанг Дади на кои и млад Џеј Зи би подзавидел :cool:

Златните 5,6 години Макфест кога се правеа безвременски хитови од светска класа.Наместо Трајче Манев незаслужено наградата за најдобра песна во историјата на фестивалот да ја дадат на Олгица Христовска со Свирете ја зајди зајди која е направена како инспирација од Ангели ме носат на Силви Бенд бидејки и на двете автор беше Драган Вучиќ:

Последно уредено:
ДА ме прости Господ на ваков тежок ден, ама кој кур е ова, која лидија качи се на куров и види ја во прво одделение пред 20 години застаре ова. Две капки од Ристо Бомбата е ремек дело за ова, и шо кур име е ова педерастично англицизирано американизирано ретардирано затворај се во лудница овие напасти.
ВО сите области е ова заглупување на рајата, на стоката, на гоимите, а веќе е заглупена и вакви ретардорсии му се сервираат да слуша, мјаукање и рикање и глупи детски финти чунки толку му е мозокот развиен на новите генерации, на ниво на 6 годишни ментално ретардирани деца.
Какви песни се вадеа за светските првенства порано, какви сега, оваа американската за светското е од уши крв да ти протечи, наменета за ретардирани инцести од алабама кои не ги ни знаат правилата, не ни знаат шо е тоа фудбал, се гојат со гмо мек доналдс и си мислат дека она нивниот американски ретардиран спорт со реклами е. Тешка криза за човештвото на секое поле, ментално, телесно, духовно и намерно е оркестрирана од горе за уништување на интелектуалните капацитети на рајата за да си ги туркаат агендите за нов светски поредок.

ДА ме прости Господ на ваков тежок ден, ама кој кур е ова, која лидија качи се на куров и види ја во прво одделение пред 20 години застаре ова. Две капки од Ристо Бомбата е ремек дело за ова, и шо кур име е ова педерастично англицизирано американизирано ретардирано затворај се во лудница овие напасти.
ВО сите области е ова заглупување на рајата, на стоката, на гоимите, а веќе е заглупена и вакви ретардорсии му се сервираат да слуша, мјаукање и рикање и глупи детски финти чунки толку му е мозокот развиен на новите генерации, на ниво на 6 годишни ментално ретардирани деца.
Какви песни се вадеа за светските првенства порано, какви сега, оваа американската за светското е од уши крв да ти протечи, наменета за ретардирани инцести од алабама кои не ги ни знаат правилата, не ни знаат шо е тоа фудбал, се гојат со гмо мек доналдс и си мислат дека она нивниот американски ретардиран спорт со реклами е. Тешка криза за човештвото на секое поле, ментално, телесно, духовно и намерно е оркестрирана од горе за уништување на интелектуалните капацитети на рајата за да си ги туркаат агендите за нов светски поредок.
Преспав серијата беше снимена со намера да се рекламира и пропагира ЛГБТ заедницата па така и оваа е направена со истата намера.Прво кога ќе ги видам двајцата квази комичари во спотот кои со сила ги фаворизираат кај ќе стигнат јасни ми се сите позадини.

Back
На врв Bottom