Фан клуб - РК Вардар

pa na nase baranje e 4, oni se za 2 ili 3 plus hrvatska... neka se otkazat bitolcani i odma ke se smeni formatot.
Хрватите и словенците нема да учествуват во таква смешна лига организирана од срби.
И да се откажат две мкд екипи, пак нема да се приклучат екипи од овие лиги.

Хрватите и словенците нема да учествуват во таква смешна лига организирана од срби.
И да се откажат две мкд екипи, пак нема да се приклучат екипи од овие лиги.

jas cekam samo vie da se otkazete, dovolno e ednas godisno da ni smrdite u sala za drugite sigurno nema. ic da ne se sekiras za hrvatite dali ke ucestuvale ili ne. borko e glup sto uste ve tolerira.

jas cekam samo vie da se otkazete, dovolno e ednas godisno da ni smrdite u sala za drugite sigurno nema. ic da ne se sekiras za hrvatite dali ke ucestuvale ili ne. borko e glup sto uste ve tolerira.
Не бе дебил еден, со тебе не се прај муабет.
Јас сум будала шо зедов да коментирам тука.

Абе нема логика да се игра таа регионална лига, само проблеми ќе се направат за ништо. Некој ќе се повреди во безвезе натпревар. Нека кршат глава тоа србите, сами нека си прават лига. Ние другата година ќе имаме 3 сериозни ривали дома, плус ЛШ, нема што да се замараме со ревијални натпреварувања кои немаат никаква смисла.

vikas podobro e da igrame po 100 pati so tie "seriozni rivali" plus ekipi sto u plej of gi pobeduvame do 13 razlika (alkaloid poslednovo kolo 20 razlika tepaa)?
Автоматски споено мислење:

Не бе дебил еден, со тебе не се прај муабет.
Јас сум будала шо зедов да коментирам тука.

se slagam deka si budala, aj odjebi sega

vikas podobro e da igrame po 100 pati so tie "seriozni rivali" plus ekipi sto u plej of gi pobeduvame do 13 razlika (alkaloid poslednovo kolo 20 razlika tepaa)?
Не знам зошто мислиш дека топ 4те клуба од Србија ќе бидат посериозни ривали. Не знам тие приказни за некој јак Партизан, мене не ми се гледа така работата. Охрид да им отиде сега ќе ги исплеска, а ми се гледа дека и следата сезона ќе биде исто.

Ама пример и да играме во таа регионална лига, што добиваме? Дека ќе освоиме некој трофеј што е помалку вреднуван од СЕХА, кој и така малку некој го ценеше? Ќе се пали тука народ кога ќе дојде Војводина, Динамо Панчево и компанија да играат? Тоа ќе влече луѓе? Кога Мешков, Целје и други 10 пати поквалитетни екипи не влечеле публика? И што ако го земеме тој трофеј, сме победиле послаби екипи од нашите за пехар. Која вредност има тоа? Само се ризикува да се повреди некој од нетпотребен замор и да имаме послаб ефект дома и во Европа. Непотребни глупости според мене.

Штета што јапончево отиде во Охрид. Добар и квалитетен играч
Сташ Скубе во јапонска верзија. Каков тандем ќе беа со Малус...исто како Кара и Скубе пред седум години.

Не знам зошто мислиш дека топ 4те клуба од Србија ќе бидат посериозни ривали. Не знам тие приказни за некој јак Партизан, мене не ми се гледа така работата. Охрид да им отиде сега ќе ги исплеска, а ми се гледа дека и следата сезона ќе биде исто.

Ама пример и да играме во таа регионална лига, што добиваме? Дека ќе освоиме некој трофеј што е помалку вреднуван од СЕХА, кој и така малку некој го ценеше? Ќе се пали тука народ кога ќе дојде Војводина, Динамо Панчево и компанија да играат? Тоа ќе влече луѓе? Кога Мешков, Целје и други 10 пати поквалитетни екипи не влечеле публика? И што ако го земеме тој трофеј, сме победиле послаби екипи од нашите за пехар. Која вредност има тоа? Само се ризикува да се повреди некој од нетпотребен замор и да имаме послаб ефект дома и во Европа. Непотребни глупости според мене.

ne e bitno dali se poseriozni bitno e dali i se razlicni. igrame protiv genetski povisoki narodi, pak e nekoe novo internacionalno iskustvo i barem igrame u sali so podobri uslovi nego stalite u mkd. ohrigani i bitolcani ke pominuvaat +2,3 saati u 2 pravci sekoe gostuvanje sto se eksta 2 dena klackanje u autobus za niv taka da i tuka sme u prednost. :icon_mrgr:

na ovoj nacin se otvara moznost ligata i da se zgoleni, neka ima 10 ekipi u prviot del od koj prvite 4 ke izborat mesto vo plej of protiv nas taka da i za butel, struga i red drugi ke ima znacenje prviot del, vaka totalno nema. plus da se nadevame deka ova ke bide samo godinava a veke slednata ke ima promeni i poasalni klubovi. ova kako sto kazav e izbrzana solucija da ne zgasne proektot sto se sprema veke godina dena.

ps.sansite za povredi se isti dali so vojvodina dali so radovis igrame.

Последно уредено:
Не знам дали Косуке бил опција за кај нас, ама ако сме имале и најмала шанса да го потпишеме, требало да го откопаме и последниот ќуп златници што го имаме, тешко дека ќе договориме подобар среден бек во моментов.

Без разлика на неговата моментална форма, малиот има чувство за асистенција и мозок за ракомет како плејмејкер од светска класа, тоа не може да се купи или да се научи.
За физичката подготвеност не е толку важно, ќе го средевме преку лето и за наредна сезона ќе беше топ.

Мислам дека и ние не сме ни свесни колку добар играч е Косуке, одамна не сум бил толку сигурен во квалитетот на некој ракометар, сигурен сум дека ако добие вистинска шанса и слобода во играта може да биде права експлозија во Лига на шампиони.
Единствено хендикеп му е англискиот јазик, два збора не знае да каже, може и тоа е најголема пречка за некој посериозен клуб да го ангажира.

Инаку да не претерувам, според мене Јасухира има потенцијал да стане играч за најдобрите европски клубови.

Напротив ние постојано се потценувме наспрема нив. Вардар игра 1/4 финале Лига европа, Охрид 1/2 финале Европски куп, додека Алкалоид лани го освои истиот. Кај се Србите и Црногорците во Европа? Нашата лига колку и да ти изгледа тебе ,,просечно,, е убедливо најдобра на Балканот, а наспрема отепаната Српска и Црногорска да не прајме муабет. Во никој универзум не треба да се дозволи да има по 4 екипи од Македонија и Србија. Ај ако не кошарка што не пуштат 2 Македонски да играат прва АБА фиксно, со цел да се зајача кошарката малку кај нас? Ама таму да било по квалитет, а ваму да си имале фиксно по 4 екипи. До кога само ќе им прајме услуги на овие не знам, ебате поданичкиот менталитет.
Максимум што треба да им се понуди е првиот во регуларен дел кај нив да влезе во плејоф кај нас. Што е и складно на квалитето на нивните екипи. За со отепани екипи подобро ќе играат против Куманово нашиве, барем нема да го губат цел ден во патувања.
Другарче, отиде малку предалеку ти со постов. Никој не го спори квалитетот на лигата, но тури му курот ако истиот, како што и сам пиша, го споредуваш со Црна Гора и Србија. На Балканов има 3-4-5 просечни клубови, за лиги па да не зборуваме. Па веќе реално ако гледаш, нашава лига може е и во топ 3 во Европа. Инаку, не мора лига да биде, нека биде турнир, нека играат младинци или резерви или шокурзнам играчи, ние лошо нема да видиме од истото.

Ебати купот што го освои Алкалоид, а за Вардар почекај, ќе ни покаже Монпелје каде се наоѓаме реално. Во групна фаза еден посериозен натпревар имавме и грбот ко меот ни го направија, почекај со фалењево.

Тоа што нема публика на натпреварите е исклучително наш проблем, колку и да наоѓаме сите ние оправдувања од типот далеку е салата/стадионот, нема автобуси и сл. Град со 500-600.000 народ е срамота да не може да наполни сала против јак клуб или барем 2-3.000 против некој обичен противник. Кукавм(т)е за Градски, а не може 100 луѓе да се соберат.

Многу курчење према таа Српска лига за приврзаници на екипи каде главните играчи се воглавном Срби. Од една страна се свршава на Воркапиќ, Бомшатар, на Радивојевиќ, на Дарко Ѓуќиќ, на Ројевиќ, Борзаш, да не збориме во минатото кога најголемите успеси меѓудругите ги донесоа и Штербик, Банда, Марсениќ, Абутовиќ Прибак... Па од кај дошле овие играчи кај нас, од која лига, од кои клубови, од која ракометна школа?

Премногу се преценува лига каде што секој резултат на првите 4 екипи со останатите е 42:17, 39:15 и слично без разлика дали дома или на гости. Воглавном во школски сали за физичко, неретко у 11 сабајле...

Кога можеше тука Жељко Обрадовиќ со тим од 20 милиони еура да доаѓа да игра против Магдевски у МЗТ и Богдан Богдановиќ да игра против Курчо и Карпош Соколи можеме и ние оваа кнедла да ја проголтаме. На страна што сакате српски јаки спонзори а не сакате да играте рукомет со нив. Не иде тоа баш така...

Последно уредено:
На страна што сакате српски јаки спонзори а не сакате да играте рукомет со нив. Не иде тоа баш така...
Кои се тие јаки спонзори? Ја негледам некоја промена во буџетот и квалитетот на играчи што се носат. Па ние пред 4 години имавме појака екипа со македонски спонзори.

Кои се тие јаки спонзори? Ја негледам некоја промена во буџетот и квалитетот на играчи што се носат. Па ние пред 4 години имавме појака екипа со македонски спонзори.
M-тел, Алта Банка, Моцарт. Се се тоа државни спонзори од Србија

M-тел, Алта Банка, Моцарт. Се се тоа државни спонзори од Србија
Знам кои се. Сакам да кажам, не гледам разлика во какви играчи се носат, и тие што се договорени за следната сезона. Што е индикативно дека буџетот не е нешто поголем од тоа што беше претходните години. Дека не фрлаат тие нешто ептен пари. Сепак, спознори на клубот се и државна лотарија на Македонија, НЛБ Тутунска, Комерцијална банка, Шапаркасе банка, Пелистерка, Ватростална, и други. Не е еден ентитет, ала Самсоненко да го носи на свој грб. Кога беа само македонски спонзори пред 4 години, поголема класа играчи се донесоа од тие најавени сега.

Охрид успеале да го донесат и Зечевиќ од Партизан, покрај Мате. Ние дремеме ко стапови.
I Japan. Izgleda pokraj ezeroto ke se rvame za tituli od sledna godina.
Aj da vidime sto as imame i nie vo rakav za sledna sezona, sto transfer ke izvadime.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom