- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 476
- Поени од реакции
- 1.240
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mislenja za klimava https://www.setec.mk/products/midea-forest-wifi-smart-kit-seria-msafau-09hrfn8-q-1
Za 12 m2 neizolirana soba na severna strana vo zgrada. Dali se pali i gasi, odnosno daki ke raboti kako kvarcna grealka koga ke postigne temperatura (Vivax ACP-09ch25aemi raboti kako grealka i sobata ne e zgreana)
Gree Charmo Artic Pro ти е топ клима за парите со ЕЕВза 28000 со монтажа се скоро сите клими со капилара ако грешам некој нека најде со ЕЕВ.
рекламите на 3,5 kw клими се сите на ладење над 3/3,3кв ама на греење,пола од нив се реални 2,5кв.
еве и аери+ дава на грење 2,6kw.
за ладење секоја ќе лади без проблем,но за греење е маката.
така да не се лажете дека ќе земете за тие пари добра клима која ќе дава на греење 3,5 или 3,3кв
греење очекувајте од 2,2-2,6 kw
сите манипулираат и ги истакнуваат како 3,5 но ги користат информациите од ладењето а не ги прикажуваат јавно податоците од греењето.
неможам да најдам energy label за оваа клима.Gree Charmo Artic Pro ти е топ клима за парите со ЕЕВ
EPREL Public website
eprel.ec.europa.eu
ova e so R410 ne e so R32Ovoj model za 12m2
Енергија - Haier Tide Plus
Haier Tide Plus инвертер клима уред, фабрички вграден Wi-Fi, А++ енергетска класа, антибактериски филтер, frost clean опција, тивка работа од 18dBenergija.com.mk
ova e so R410 ne e so R32
Za tie pari kaj90% od prelozenite nema ni 2kw na temperatura na -10c,ednostavmo ke kaslaat pri prviot defrost pri pgolema vlaznost.Site tie edvaj ke zamlacuvaat prostorot do maksomum 15m2.Za pogolem prostor ic neka ne razmisluvaat.како да не ми го разбра постот?
и јас ти пишувам дека е лажен маркетинг,за тие пари се добива реална 2,5кв клима а не 3,5кв-зборам за греење.
и повеќето се со реални, до -10/-15 степени
Jas zemav vivax aeni od tie stogi nudea so vaucer

Пак има бекап од 300w за тие 2.9 да ги постигне..GREE Charmo Arctic II
Внатрешна единица: GWH12ATCXB-K6DNA4A/I
Надворешна единица: GWH12ATCXB-K6DNA1A/O
Energetska i Product Fiche
PdesignH=3.2kw
2.9kw na Tbiv -7C
Energetskata i Product Ficheto mozat da se simnat od:
Identicna e so ovoj model ana EPrel, so mali razliki vo dizajnot na Panelot na vnatresnata edinica A4 Panel ili A1 Panel e sveedno.![]()
Прегледај го приврзокот 473504
https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/airconditioners/1337487
Прегледај го приврзокот 473501Прегледај го приврзокот 473502
Ти го разбрав, само го дополнив твојот..како да не ми го разбра постот?
и јас ти пишувам дека е лажен маркетинг,за тие пари се добива реална 2,5кв клима а не 3,5кв-зборам за греење.
и повеќето се со реални, до -10/-15 степени

Charmoto 2.9kw gi vadi na -7, Bekapot e od 300wati e za od -7 do -10Пак има бекап од 300w за тие 2.9 да ги постигне..
Како и да вртиме, за тие пари само 2.5ка можеш да добиеш...
100 вати горе-доле, сите се тука некаде, па веројатно марката, изгледот, дрндрн други функции ќе имаат одлучувачка улога..

Искрено немам време..2.9kw gi vadi na -7, Bekapot e od 300wati e za od -7 do -10
Sedni na Eprel pa vidi kolku e bakap za Vivax AUX...a da i Samsungot proveri go eden model e odobren za so Vaucher nema mnogu da ti odzeme vreme.

Искрено немам време..
Бтв со попустот од магентата на телеком, си земав Хајер Тундра!
Мене и онака никој ваучер у ова селово не ми следува![]()
Не е уште монтирана.. не се брзам.Za kade ja zema Tundra-ta druze 3.5 ili 5.5 kw ?
Imas Mitsubishi DM , Quadro, Fuego Espana ( kade ke ja montiras Haier-ot ) spodeli sliki koga ke ja montiras