Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Прав си но сигурно ни во рфм ме знаат шо систем ќе играме ова е гарант силум прилика шо викаш ни кажаа дали ќе има регуларен дел дали балиони дали дома гости дива лига уште не почнати забава ќе му прајме на србите и црногорците глупости живи е ова
Само маркетинг му прајме на србите и црногорците. Тие најмногу добиват од ова.
Ако се игра ко АБА2 шо беше, ниту ќе има гледаност ни интерес огромен, ако прат нека прат дома-гости и то е

Скапи се гостувањата за да се игра дома-гости, треба да се фул салите цело време за да се исплати.

Не знам која е поентата за македонските екипи да играат тука, веќе имаме 4 квалитетни екипи во лигата и плус Европа. Ни добиваме квалитетни утакмици ни финансиски е исплатливо.

Финансискиот колач не е објавен а не ни сумљам дека ќе биде некоја значајна инекција за било кој клуб.
Ќе имаш 9 гостувања од кој 5-6 ќе бидат во временска делница од 7-8 сати во еден правец патување со автобус.
Промоција на ракометот да дефинитивно но заморот од патувањата но пред се тактичката припрема ќе зема голем данок.
Во цела ова приказна ќе има само дополнителни 4 утакмици од посериозен карактер а еден тон губење на време по патишта.
Нема ни финансиски ни квалитативно да бидат задоволени вкусовите на тимовите а од промоцијата на оваа регионална лига би излегло само пушти ги децата (младинци) да трчат.
И ќе биде од принципот на местење на утакмици на нерешено кли од типот губат 5 на полувреме а второ ги мелат во центрифуга и добиват со +10 (пример).

Мислам дека ова најмногу ќе му одговара на Раул и Партизан...Сакаат да играат добри утакмици пошто лигата им е чорба, и со то да "пораснат" побрзо на наше ниво (Пелистер/Вардар) и после да влезат и во ЛШ и да си тераат пошто и таму слично ко со Самсоненко ќе се вложва и исто и изгледа ќе се оди по истата шема ...
Не гледам друга логика од ова...

Ама ние шо секогаш ги величиме другите, то ни е историски менталитет за жал а место како во Унгарија и Полска па и Португалија, Пелистер и Вардар да се држат и да целиме 2 тима стално да имаме во ЛШ (нека си има дома ривалство то е за сите уште подобро) а за то е битна и репката, ние ќе си маваме сопки и ќе форсираме епархии за "доброто" на мак ракометот без врска само на комшијата да му умри кравата.....Ех бе Македонче

Ме изненади малиот браво пред се за платформата шо е на неограничено и рает да бидиме дури сме живи плус спонзори шо значи само по убај деној за ракомето тешки вака да се најди некој да го сака и фудбалскиот и кошаркарскиот клуб и трета работа серфимов по ова е завршена приказна сега уште митев да му го земат нема потреба од поќе наши ;)

Последно уредено:

Ме изненади малиот браво пред се за платформата шо е на неограничено и рает да бидиме дури сме живи плус спонзори шо значи само по убај деној за ракомето тешки вака да се најди некој да го сака и фудбалскиот и кошаркарскиот клуб и трета работа серфимов шо ова е завршена приказна сега упте митрв да му го земат нема потреба од поќе наши ;)
Јас да сум алл ин би одел на Митев и задржвање на Фитиљо.

Јас мислам дека Кузмановски ќе остане. По трансферите на поголемите европски клубови што ги направија некако како да нема каде да оди, не знам искрено кој би го барал сите имаат веќе оформени ростери, лани ете имал шанса да оди но како што кажа во интервјуто останал ради семејството како што го сфатив. Годинава од истиот клуб му најдоа замена, а во друг не знам каде би одел. Ако е за Партизан, Слован и останати, пре би останал во Битола.

Mi e strav Serafimov da ne zavrsi kako Tankovski,Velkovski I Kizic.
А на Кизиќ и Велковски шо му фали?
Ако би играл карта на МКД голман одма Кизиќ би сакал да го видам во тимот.
Томoвски на колку години почна да дава салам утакмици на 26. Тие се години кога созревува голман а Марко полека влегува во тие.
Велковски од сите десни бекови е најомилен бек кој "знае" одбрана и напад да дај утакмица, само таа констанца не е долготрајна него на бранови (ако е здрав целосно).

Серафим иде кај вас, а од кај вас еден што има 1+1 договор иде у Алкалоид

Интервју на потпрецедникот. :lolzz:
Смешки. Место да се уозбилат, гребат по дното.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom