Залиха на храна ако војната се прошири на Балканот

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Имуни сме ние на се, кај нас ко цел живот да сме у војна.

Искрено човек не знае дали има место за паника или не :toe:
Топла, на кај иде ова, не се троши за џабе! Ако спука, нема долго да трае. Бар искуствата од крајот на Втората светска војна така говорат!
Автоматски споено мислење:

Рано ми е душо за на планина, има уште работа во мене,
Е ако де ;) Баш убаво!

Те лаже парва;)
У планине нема зиме.
Инаку сите партизани биле во планина. Па види ти дали нема војна таму :D

Кај нас тие што имаат оружје не јадат свињско.
Умре тој ваше герилско партизанско Тихи и Прле и Сокол зове Орао. Знаеш и сам ск се рокаф инфраструктуре и старци и те како безгрижно ке си га ладиф по планине.

У Енкориџ, Трамп и Путин, сигурно се договориле дека сфе над 1000 метра надморску и над 60 годинке, нема да се пипаф у случај на WW3.

Топла, на кај иде ова, не се троши за џабе! Ако спука, нема долго да трае. Бар искуствата од крајот на Втората светска војна така говорат!

Е ако де ;) Баш убаво!
Не ќе се трошам многу, но за секој случај барем за децата да имаат, ние возрасните ке трпиме, водичка и нешто за каснување, паричките во џебот и толку...па што ќе биде нека биде.

Умре тој ваше герилско партизанско Тихи и Прле и Сокол зове Орао. Знаеш и сам ск се рокаф инфраструктуре и старци и те како безгрижно ке си га ладиф по планине.

У Енкориџ, Трамп и Путин, сигурно се договориле дека сфе над 1000 метра надморску и над 60 годинке, нема да се пипаф у случај на WW3.
Онда немам гајле.
Иначе за чур смо ви нија над 60? Ретки са тија како Топла у који још има работа ;)

Имуни сме ние на се, кај нас ко цел живот да сме у војна.
Баш напротив, не сме имуни само сме мрзелија тешка...трчаме само кога ке ни дојде јајцето на газот и тогаш правиме паника.

Баш напротив, не сме имуни само сме мрзелија тешка...трчаме само кога ке ни дојде јајцето на газот и тогаш правиме паника.
Епа што се ондак буниш кд ви нуду планину?

У планину нема да си мрза, бш напротиф ке си мотивирана за дневни хобиња.
Искрено што поише сакаш ти лично?

- Дневни сфетски вести, црни хринике и проблеми, рекла казала на социјални мреже, глупи емисие никад није касно, турски серие, гурање по јсп и пазари, чекање на касу и шалтери, загадено, пуни контејнери, есдеес и вмро...

Или:
- Планина, чист ваздух, поточиња и врапчиња, качамак и чаеви, ракиичка шах и оро на пољанку, књиге и филмови, навечер огањ и гледање у Милки Веј, некој секс позади грмушку.

А Вруќа, огдовори ми!?

Епа што се ондак буниш кд ви нуду планину?

У планину нема да си мрза, бш напротиф ке си мотивирана за дневни хобиња.
Искрено што поише сакаш ти лично?

- Дневни сфетски вести, црни хринике и проблеми, рекла казала на социјални мреже, глупи емисие никад није касно, турски серие, гурање по јсп и пазари, чекање на касу и шалтери, загадено, пуни контејнери, есдеес и вмро...

Или:
- Планина, чист ваздух, поточиња и врапчиња, качамак и чаеви, ракиичка шах и оро на пољанку, књиге и филмови, навечер огањ и гледање у Милки Веј, некој секс позади грмушку.

А Вруќа, огдовори ми!?
Јас ти одговорив, рано ми е, а ти не ми кажа ојдоа ли твоите.

Јас ти одговорив, рано ми е, а ти не ми кажа ојдоа ли твоите.
Немаш ли шеесе?

Мои не су на форум, а овој е форум.

Ја например кд би напунија шеесе, пешки би пошја до најблиску планину, наравно ако е тој сфе реално како што га замислују ја.

Дали треба да имаме дома залиха на храна и вода во случај ако војната ескалира и се прошири кај нас!?
Треба ли парите да ни стојат во банка или да ги извадиме благовремено( мислам на тие што имаат штедни влогови)?

Овие денови на работа ни беше главна тема меѓу колешките, дали треба и што се е нај потребно да направиме залиха барем за една недела.
Што мислите Вие или рано е уште за тоа да се размислува.?

До 30 000 евра се обезбедени во банка, денарот е врзан со еврото, членка сме на НАТО. Сакале или не, врзани сме со ЕУ и НАТО, секоја лајнарија што ќе се деси таму, ќе се рефлектира и кај нас.

Ако колабира економијата во ЕУ џабе чување дома или по сефови.

Едино нешто ако некој ги чува дома е што може да офајди некои арамии.

За намирници чување, далеку сме од конфликт, на крај краишта САД ќе ни испратат хуманитарни mre :D

не се секирајте дечки, Барон Трамп кога ќе се откаже да прави пари, војната ќе прекине.

може човек да собере залихи (брашно, зејтин, грав, ориз...) по дома но главното прашање е колку од форумов или од рл знаат да замесат тесто и да испечат леб, да зготват манџа...

исто ако крахира системот и снема подолго струја а повеќето немаат гас, дрва... и да имаат суровини нема како да ги подготват...

Нема ништо посмешно од домазет кој секојденвно сонува да ги испрати старите цимери на планина.

:zver:

@pozdrav eden topol нам годинава на врата ни стигнаа инструкции од државата. Еве хајлајтс од памфлетот.

IMG_1538.jpeg
IMG_1539.jpeg
IMG_1540.jpeg
IMG_1541.jpeg
IMG_1542.jpeg
IMG_1544.jpeg
IMG_1545.jpeg
IMG_1546.jpeg
IMG_1547.jpeg
IMG_1548.jpeg

Kajgana Shop

Back