Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да дајт совет за држач за велосипед за автомобил. Сакам да земам ама незнам на што да обратам внимание дали овие што се за на кука се побезбедни од овие што се затегнати од сите страни со јажиња и од кровен држач?

Некој да дајт совет за држач за велосипед за автомобил. Сакам да земам ама незнам на што да обратам внимание дали овие што се за на кука се побезбедни од овие што се затегнати од сите страни со јажиња и од кровен држач?
ако не се проблем парите земај THULE на кука.

Ako imas kuka, togas za kuka e najkomotno i obicno najlesno za stavanje velosiped otkolku da go stavas na krov. Ovie na krov treba da pazis na podzemni garazi ili nekade kaj sho imaat ogranicenost na visina. Sansite da ja izgrebis bojata se pogolemi so tie na krov i onie pozadi na gepek sho se montiraat. So drzaci sho odat na kuka nema nikalva sansa da ja izgrebis bojata na kolata. Jas koristam Westfalia Bikelander BC60(so led svetla) veke nekolki godini i super e. Za praznicite i elkata si ja donesiv so nego :D

Имам опција за кука и логиката ми беше таја, све мислам дека ќе ги удрам во некоја гаража ако ми се на кров.
Гледам по фб се продаваат за 100/150 евра и искрејно сум скептик за такви no name не сертифицирани брендови.
Го гледав овој на Туле ми стојт ок за мојте потреби. Е сеа во меѓувреме го најдов и овај и според то шо гледав се добра алтернатива на Туле а дупло поевтин, мислам дека губам само во опцијата да го соберам и да го оставам на кука собран како не би зафаќал место. Ако има некој искуство со брендов нека сподели ама мислам дека ќе одам со него, неможам да ја оправдам дупло поскапава цена на тулево.

Имам опција за кука и логиката ми беше таја, све мислам дека ќе ги удрам во некоја гаража ако ми се на кров.
Гледам по фб се продаваат за 100/150 евра и искрејно сум скептик за такви no name не сертифицирани брендови.
Го гледав овој на Туле ми стојт ок за мојте потреби. Е сеа во меѓувреме го најдов и овај и според то шо гледав се добра алтернатива на Туле а дупло поевтин, мислам дека губам само во опцијата да го соберам и да го оставам на кука собран како не би зафаќал место. Ако има некој искуство со брендов нека сподели ама мислам дека ќе одам со него, неможам да ја оправдам дупло поскапава цена на тулево.
Најдобрата инвестиција ми е Туле на кука. Не се мисли.

Фала, зедов веќе EUFAB за на кука. Солидно ми делуват мада го немам пробано натоварен, петок ќе го пробам.
Многу голема разлика во цена ми беше Tule, 37000 за два велосипеди (каков што ми требаше) а EUFAB - 15000 и двата го имаја тој Tilt механизмот за пристап до гепек.
Во шо мислиш дека е Tuleto е подобар? Безбедност?

Дали се наоѓа добар велосипед до 20.000ден или морам да зголемам буџет?

Back
На врв Bottom