Зошто момците не ги сакаат добрите девојки!

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Еве чисто лично искуство да споделам, 2005 година сум млад сум уште забите на млеко ми мирсаат. Но мора да кажам дека девојки 3 години постари и 3 години помали "добри" нема. Можда е до мене мое опкружување, но стварно нема. Не сум јас цвет за мирисање ама па не сум сељачиште некое златно меѓу, и некако секогаш привлекувам психијатриски случаи. Така да ако има нормални "добри" девојки прв би се нацртал.

Последно уредено:
Еве чисто лично искуство да споделам, 2005 година сум млад сум уште забите на млеко ми мирсаат. Но мора да кажам дека девојки 3 години постари и 3 години помали "добри" нема. Можда е до мене мое опкружување, но стварно нема. Не сум јас цвет за мирисање ама па не сум сељачиште некое златно меѓу, и некако секогаш привлекувам психијатриски случаи. Така да ако има нормални "добри" девојки прв би се нацртал.
Такви сте родените од 2000-та па навака. Знам многу примери за тешки психијатриски случаи кои едвај се вратиле во нормала со лекови и терапии. Но сето тоа има свои корени. Дали е до генетика, дали од самото општество, дали е до родителите или од опкружувањето се е да од се по малку. Се работи за едно недефинирано време каде децата уште од мали ги учат за интернет и цртани филмови пред телевизор наместо играње некакви игри надвор од дома, читање книги, посетување паркови или излет во природа итн. Децата треба да се дружат меѓусебно и да се учат на споделување, на гушкање, на држење за рака... Да ги почитуваат своите родители и да се водат здрави разговори за се што ги мачи а посебно кога се во тинејџерски години. Поентата е дека од дете се учи како да се сака и да се биде сакан. Тоа дружење понатаму се пренесува и во повозрасните години со најдобри другари/ки први симпатии, прва љубов и така се гради здраво општество кое за жал веројатно интернетот полека ни го одзема. Кој мисли поинаку нека напише свое размислување па да ја разглобиме поубаво темава.

...имаш потреба да го вреѓаш?
Меѓудругото сите што му лајкнале на постот сосе него ми се на игнор листа. Твоето прашање ништо не му значи освен ако сакаш ти да му дадеш некакво значење.

Прво треба да дефинираме што значи „добра девојка“ ... Обично тоа се девојки кои се внимателни, емпатични, отворени, сакаат да се грижат за другите, се послушни и „недраматични“.
Добрите девојки често се „предвидливи“. Секогаш се пријателски, секогаш достапни, што може несвесно да се перципира како помалку стимулирачки како предизвик.
Момчињата кои се привлечени кон интензивни емоции или динамика можат несвесно да бараат „возбудливост“ која ја нема во конзистентната добрина.
Добрите девојки обично се искрени и директни, што е одлично за долгорочни врски, но психолошки, краткорочно, момчињата можат да бидат привлечени кон нешто мистериозно или недостижно.
Класичниот психолошки феномен е:„What is hard to get feels more valuable“
Некои момчиња можат да ја перципираат добрината како слабост или како недостаток на самодоверба.
Психолошки, кога некој секогаш се согласува и никогаш не предизвикува, мозокот може да го интерпретира тоа како недостаток на статус или сила.
Момчињата кои се навикнати на драматични или непредвидливи односи може несвесно да се оддалечат од девојка која е емоционално стабилна и „добра“.
Ова не значи дека девојката е „погрешна“, туку дека мозокот на некои луѓе се стимулира со интензитетот на емоциите, а не со смиреноста.
Некои мажи несвесно ги проектираат своите несигурности и се чувствуваат некомфорни пред стабилна добрина, бидејќи тие не се навикнати на здрави граници и искрена грижа.
Добрата девојка може да биде „слика на идеал“ која го прави момчето свесно за сопствените недостатоци, па затоа избегнува блискост.
Ова би рекол повеќе важи за жените неголи за мажите (нели убаво си кажал има такви мажи не се сите).

...имаш потреба да го вреѓаш?
Тетке цитирај ме за Зурла да прочита дека е воук либтард и живее у ехо комора чим не сака да прочита различно мислење од неговото и не сака да дебатира и аргументира со факти за рамната земја. Многу лесно се навредува чим одма блокира некого што не му го брани наративот.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom