Фан клуб - РК Вардар

Мене не ми е јасна причата со Скопска пивара. Скопско пиво и Вардар како скопска и македонска гордост треба да бидат секако во спонзорска соработка.
За жал нема да го гледаме тој филм...
На Скопска пивара само името и е останато Скопска.
Знаеме Соса-Cola HBC и Heiniken кај спонзорираат

А град Скопје спонзорира ли нешто ??

А град Скопје спонзорира ли нешто ??
Имаше ветување од сегашниот градоначалник а тогашен кандидат дека доколку победи ќе го спонзорира клубот, но се уште нема ништо, тивок е нешто

Мене не ми е јасна причата со Скопска пивара. Скопско пиво и Вардар како скопска и македонска гордост треба да бидат секако во спонзорска соработка.
Не земаш пари од Свето. :)

Ма каква репрезентација по мене тоа се чисти глупости. Прво Малус никад не би играл за Македонија (а и зошто би играл), плус на таа позиција имаме квалитетни ракометари.
Па можеби има причина да заигра за Македонија и повеќе од што мислиш. Не е прв словенец да заигра за Македонија, а очигледно има и екстра мотивација:
Репрезентативната кариера му е еднаква на 0. А и клупската не му е нешто посебно, се до сезонава во Вардар каде што добива респект како што заслужува и игра во животна форма.

На негова позиција ги имаат Макуц и Влах кои се и поквалитетни и помлади (и Тајник, кој не би рекол дека е поквалитетен ама е 4 години помлад).

Малус има се на се 13 утакмици за Словенска репрезентација одиграно. Последната е во Април 2023 (повеќе од 3 години). После тоа не е повикуван на големи настапи се до последново Европско каде што Словенците беа во очајна состојба поради многу повреди (кој што го одби). Исто го одби и повиков сега. Минутажа исто така не добива.

Последни утакмици на Јака за Словенија:
1773871662810.png

Така нешто, иако и јас се согласувам со @Centarski дека нема потреба од натурализација на играчи за други позиции освен десен бек.
Кога сме кај спонзорствата, треба да ги притиснат малце и овие телекомуникациските оператори (Телеком и А1) да даваат пари, и тие вртат огромни суми, а никаде ги нема.
Имаме играчи да, но ако има прилика да се натурализира играч од класа на Хориха / Малус воопшто не е грешка да се прибере.

Сепак ова е само идеја и далеку од официјално

Последно уредено:
Па на гробишта ли ќе носи :D ? Многу циции бизнисменчиња,само лапај.
Свето не е во пивара 20 години. Во тиквеѓ е
Автоматски споено мислење:

Па на гробишта ли ќе носи :D ? Многу циции бизнисменчиња,само лапај.
Свето не е во пивара 20 години. Во Винарска визба Тиквеш е.

Свето не е во пивара 20 години. Во тиквеѓ е

Свето не е во пивара 20 години. Во Винарска визба Тиквеш е.
Да и мене тоа ме збуни, пошо знам дека беше во Тиквеш.
Скопска пивара е во сопственост на "Coca-Cola HBC" нема ништо скопско у таа компанија
Се живо продадоа, ништо не остана. Нека сменат ондак име, им ебам Кола-Kola шитот. Ништо, да се свртиме на Седмица :D. Еден играч може да покрие.

Овој Чавор знам дека беше топ пред некоја година. Не сум го прател одамна, ама ако е во слична форма може требаше да го земеме, со оглед дека Слован успеале да го потпишат.

Последно уредено:
Леон Љевар веќе се наметнува како стандарден репрезентативец на Хрватска, денес со 6 гола на пријателска против Швајцарија.

Дечкото има топ во раката, допрва му доаѓа зенитот на кариерата, очекувам наредната сезона целосно да експолодира.
Ќе биде право засилување за нас, мислам дека нема многу да жалиме по Горига.

Леон Љевар веќе се наметнува како стандарден репрезентативец на Хрватска, денес со 6 гола на пријателска против Швајцарија.

Дечкото има топ во раката, допрва му доаѓа зенитот на кариерата, очекувам наредната сезона целосно да експолодира.
Ќе биде право засилување за нас, мислам дека нема многу да жалиме по Горига.
Апсолутно. Љевар е и побрз, и има асистенција што е многу битно. Многу очекувам од дечкото.

Toa sto imame srpski sponzori e poradi toa sto srbite investiraat tuka pa se nasocuvaat da dadat vo Vardar bidejki e brend em evropski a lokalen makedonski. Neka ne se lutat od Bitola ama na rakometna mapa se lokalen klub koj postoi samo protiv Vardar.
I Miho od sekogas imal odlicna sorabotka so exyu (Srbija, CG, Hrvatska). Ne bese slucajno sto so godini bese pretsedatel na SEHA.
Deka sponzorstvata se uslov da igrame regionalna liga, ne se. Ama site sponzori ke se zadovolni da se reklamiraat i vo taa liga poveke otkolku samo vo Mk.

Regionalna liga e pogodok. Mnogu poveke ne koci "vecnoto rivalstvo" od sto ni pomaga. Vardar ne dobiva nisto osven sto vo zivot gi drzime frustriranine da imaat okolu sto da se obedinat protiv nego. Samo plukanje po klubov i igraci, navivacki tenzii napadi 10 na 1 i lecenje frustracii. Istata rabota sto ja pravele so Metaloplastika koga ne mozele da gi pobedat pa gi tepale igracite vo salata vo Bitola, sto za del od rakometnite navivaci vo Bitola do den denesen e vrvno zivotno dostignuvanje.
Selski lokal patriotski mentalitet koj ne vodi nikade. Vardar treba da se bori da bide na internacionalna karta, da igra ubav rakomet, a ne da se tegne so frustrirani zamisleni lokalni ekipi i da ne moze da iskoci na povrsina so kvalitet! Sekogas e podobro Belgrad od kolku Bitola, a od sledna godina so Raul vo Partizan i kade kade podobro. Tie sto mislat deka Raul e tamu od dosada neka se potsetat kako dojde vo Skopje i sto napravi.

Najgolemiot propagator denes na domasnoto prvenstvo i igraci e Kiril Lazarov. Istiot Lazarov koj dur igrase ne sakase da cue ni za Balkan kamo li za Makedonija. Denes istiot Kire propagira deka doma e najdobro, ne trebalo da se odelo vo stranstvo da se igra, domasnata liga si bila ubava. Policemeren sportist ne se rodil.

Taka da, dosta im bese 4-5 godini vnimanie duri i mnogu im e ako mene me prasuvate. Dajte da stvarame Evropski uspesi da gradime tim za golemi dostignuvanja, ne da se bavime so frustriranive.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom