Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Дали тоа значи дека се спрема Керик да остане и наредна сезона иначе која е логиката он да бара играчи, иначе ако не можат да го договорат Луис Енрике најарно нека не прават екскурзии и нека му дадат шанса на Керик

Дали тоа значи дека се спрема Керик да остане и наредна сезона иначе која е логиката он да бара играчи, иначе ако не можат да го договорат Луис Енрике најарно нека не прават екскурзии и нека му дадат шанса на Керик
Не сум уверен дека е спремен за Јунајтед, им намалил интезитет на тренинзи, затоа и им падна формата на играчите.

Очигледно има некои индиции, кога ќе видиш пола од тие што се спомнуваа се недостапни (Тунел, Анчелоти), останува Енрике кој тешко дека ќе дојде, не се вклопува баш во овој систем на работа, бара поголема моќ во носење одлуки, а овие не функционираат така. Остануваат опции ко Де Зерби, Гласнер и можеби некои шанси да има Нагелсман, ама и за овој ќе треба да чекаат крај на СП, што е доста доцна.

И јас исто не сум сигурен дека Керик има доволно искуство да го води Јунајтед на долг рок, но не би го сменил со некој како Де Зебри или Нагелсман. Или Енрике или нека го остават Керик.

Енрике ќе го преора играчкиот состав, уште 2 години ќе чекаме ЛШ со него.

Јас сум за да му се даде шанса на Керик. Имавме неколку такви префалени и егоистични тренери и видовме дека тоа не води никаде.
Најважниот услов зошто го подржувам Карик е што добро ја познава Премиер Лигата, има играно во златната генерација 2008 и добро знае што всушност значи Манчестер Јунајтед. Не е егоист, доста смирен и според досега што видов знае да чита противник, знае да ја постави играта врз основа на играчите кои му се достапни, знае кога погрешил и веќе наредниот натпревар да се корегира.
Тоа е од досега прикажаното.
Не сум за да се екпериментира со тренери кои немаат никакво искуство во Премиер лигата или тешки карактери кои тераат со глава во ѕид како претходниот.
Најважен услов дали ќе биде успешен или не ќе биде подршката од управата во летниот преоден рок. Ако се има успешен преоден рок како претходниот би било сосема реално да се земе некој трофеј наредната сезона.

Јас сум за да му се даде шанса на Керик. Имавме неколку такви префалени и егоистични тренери и видовме дека тоа не води никаде.
Најважниот услов зошто го подржувам Карик е што добро ја познава Премиер Лигата, има играно во златната генерација 2008 и добро знае што всушност значи Манчестер Јунајтед. Не е егоист, доста смирен и според досега што видов знае да чита противник, знае да ја постави играта врз основа на играчите кои му се достапни, знае кога погрешил и веќе наредниот натпревар да се корегира.
Тоа е од досега прикажаното.
Не сум за да се екпериментира со тренери кои немаат никакво искуство во Премиер лигата или тешки карактери кои тераат со глава во ѕид како претходниот.
Најважен услов дали ќе биде успешен или не ќе биде подршката од управата во летниот преоден рок. Ако се има успешен преоден рок како претходниот би било сосема реално да се земе некој трофеј наредната сезона.
Тешко титула и наредната ептен ако се начека село без кучиња ко сезонава ама па ретко се повторуваат вакви сезони

Никој и не му бара титула одма. Треба да се вратиме да играме фудбал, после толку години. Ако се посреќи да лапаат пак муви пола Пл, може и ќе убодеме нешто. Главно што јас очекувам е редовно ЛШ и колку толку стабилен тим.
@deni1986 па не направи револуција Керик, само ги отвори прозорците да се дише. Тимот има каков таков потенцијал, ама има мноогу за ремонт, од втор голман па секоја наредна линија, бекови, еден штопер, последен во редот за врска(на место на Каземиро) и да остане не е вечен, макс година. После некој кој ќе го апгрејдира Мејну, не е он нешто сила. И напред, да се определат, ќе го враќаат Хојлунд или ќе земаат некого за замена на Шешко, Мбеумо... Оти ако е здравје и среќа догодина ќе се игра на три дена. Има ли сила Керик за тоа, не знам, ама знам ако доведеме некој како Енрике или Нагелсман, ќе чекаме да се вратиме на ова ниво бар година ако не и две.

Тешко титула и наредната ептен ако се начека село без кучиња ко сезонава ама па ретко се повторуваат вакви сезони
Гледајќи ги екипите оваа сезона, ниту една не е непобедлива или ептен да се двои со квалитет во однос на другите за разлика од претходните сезони. За разлика од претходните кога Ливерпул и Сити беа класа пред останатите.
Јас реално гледам на работите и знам дека за да сме конкурентни за ПЛ се потребни барем уште година две за ремонт под услов да нема нови Маласии, Ентонивци, Онани и такви како нив. Ако бидат и наредните два три транфер периоди како летниов тогаш би било сосема реално и треба да очекуваме титула во ПЛ. Се зависи и како ќе се понаша конкуренцијата. Ако е како оваа година зошто да не биде тоа и наредната сезона.
Муабетот ми е дека Карик го има ДНК то на Јунајтед во себе, знае што значи да си играч или тренер на тимот. Го вади максимумот од тоа што го има на располагање. Не сакам тренер што не сваќа дека не е исто да си тренер на екипа во Португалија, Холандија и да си тренер на најголемиот клуб во убедливо најсилната лига во светот. Тоа е сосема друга димензија.

Ако одиме по Де зерби, Гласнер боље да остане Карик, за Нигелдман и Ираола треба да се размислува. Али ако го чекаат Енрике нема сомнеж, ма да тоа не значи дека магично ќе се оправиме.
Мурињо го донесоа и шо фајде кога се краа со него за играчи.

Мислам дека Карик нема да остане , ке се чека на Нагелсман и Енрике , ако ниеден од нив не дојде мислам дека ДеЗерби ке дојде , ама и мене не ми е некако за Јунајтед , нам ни треба стабилен тренер што ке извади мах од играчите и нормално да неправи експерименти со играчите ,секој на својата позиција.

Се препороди Бруно откако беше ставен напред каде и припаѓа а не до Каземиро.

АКо се домакнеме до ЛШ прво ке има распродажба, Дало мора прв да лета, Маласија, Угарте, Маунт, можеби и Шо ,

За купување тоа ке биде со договор меѓу управата и новиот тренер . Пак ке речам несакам да бидам досаден таленти да не носат туку квалитет пред се на средината и бековските позиции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom