Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Дали Русија стави санкции и го сопре гасот и нафтата или обратно? Русија не стави санкции на Европа не сопре енергија, сами си го начукавме.
Епштајн коалицијата да не правеа манјдани и инсталираа антируски вазали во Украина кои патем први ги нападнаа Русите немаше да има потреба ни РФ да интервенира.
Планот им беше да се изолира санкционира Русија, шарена револуција пад на власта и инсталирање нивни марионети во Русија или распад на федерацијата, од се тоа од трите подолгото го добија. И тебе тоа многу убаво ти е јасно.
Ајде да не завземаме страна, јас тврдев уште тогаш дека тој план нема да успее и дека ќе ја платиме сметката ние сите обични смртници, вие се палевте на НАТО и гејмченјџери и готова е Русија итн.
Значи јас испаднав у право со моите претпоставки вие не, не станува збор за навивање туку за чиста логика и проценка на состојбата и тоа ни се деси, и сега еве со Иран полошо не чека, и сега јас ако пишам на темава дека Епштајн коалицијата со илегалниот тероризам кон Иран ќе ни се удри од глава и финансиски и општествено дали тоа значи дека навивам за Иран или реално сум ја согледал состојбата.
И кога веќе сме кај гомната од страните сите гомна не смрдат исто, Путин и руските политичари и елита не дупеле и јаделе малолетници, напротив ги спасувале од НАфо канибалите педофилите.
Јас сум роден 1986 од тогаш до денес Русија интервенирала воено во две соседни држави кои сакаа да се приклучат на НАТО.
Додека од другата страна твојата Епштајн коалицијата нападна и уништи повеќе земји од колку што имам прсти на раце и нозе заедно, меѓу кои и мојата држава, притоа убивајќи десетици милиони луѓе.
Така да прикаски дека било исто со некој друг расправај си.
Релативизирај, оправдувај, прави ментални гимнастики, што сакаш прави, поскапувањата беа директна последица на инвазијата врз Украина.

Кој ти беше тогаш педофил, сатана, не кажа?

360hz 500fps 8k фатени живи геноцидните терористи.
И ќе дојде после НАфо тоест сега Епштајн екипица и ќе продава морални вредности и меѓународни права.
Еден по еден исчезнаа од форумов, кој полуде кој избриша профил итн.
Уште неколкумина храбри Епштајнови фанатици се останати.
Епштајн/нафо екипа се лајв анд кикинг и на форумов и во ирл очигледно, специјална способност: западните од пиштоли - пушки ги прават.

Полудена.... :pos:

Превод од гугл

Момент од проповедта на Паула Вајт, виш советник во Канцеларијата за верски прашања на Белата куќа: „Тупајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, сè додека не дојде победата. И на секој непријател што ќе дојде против вас, така ќе биде. Го слушам звукот на победата. Го слушам звукот на викањето и пеењето.
Го слушам звукот на победата. Го слушам звукот на победата. Зашто слушам победа, победа, победа, победа, победа, победа, во рајот, во рајот. Победа, победа, победа, победа, победа, победа, победа, победа. Го слушам звукот на победата, го слушам звукот на победата, го слушам звукот на победата, го слушам звукот на победата. Го слушам звукот на победата.“
Се прашувам која семинарија ги обучува луѓето на тој начин? Само сум љубопитна, за мое сопствено задоволство.Ова е целата религија на Соединетите Американски Држави. Таму, тие имаат своја вера и есхатологија, прилагодени на нивните сопствени потреби.
Направено во САД, така да се каже.
И тој смешен човек, американскиот државен секретар Марко Рубио, изјави:„Слушајте, дозволете ми да ви објаснам на едноставен англиски: Иран е управуван од лудаци! Религиозни фанатици лудаци!“„Слушајте, дозволете ми да ви објаснам на едноставен јазик: Иран е управуван од лудаци! Религиозни фанатици лудаци!“

Последно уредено:
images.jpgyu.jpg

... ајде, направи фејк ФБ профил на Трамп и навреди ме со коментар! :gjavol:

Релативизирај, оправдувај, прави ментални гимнастики, што сакаш прави, поскапувањата беа директна последица на инвазијата врз Украина.

Кој ти беше тогаш педофил, сатана, не кажа?
Не, не релавизирам јас ништо, говорам факти лесно проверливи и со два клика, тие филмови со Клинтон и ne_sum_ja прави си ги, поскапувањата беа затоа што ЕУ и стави санкции на Русија тоест решија да не користат руски енергенси за да Русија економски пропадне.
Русија не пропадна, напротив, и затоа сме таму каде што денес сме, 2.45€ дизел во Германија со пропадната економија и индустрија.
ЕУ сега има две опции, едната е распад систем, другата е лижење таму кај што плукале.
И да потсетам само, пред да решат на Русија да и прават југословенско сценарио, дизел литар во Германија беше околу 1.2€, гас месечно за една куќа стан беше 60-150€, сега е 300/600€ па направи со ти пресметка кој ќар го имаме од Епштајн коалицијата и од желбата за распад на Русија.

Последно уредено:
Отиде нафтата 105 за барел.

Не, не релавизирам јас ништо, говорам факти лесно проверливи и со два клика, тие филмови со Клинтон и ne_sum_ja прави си ги, поскапувањата беа затоа што ЕУ и стави санкции на Русија тоест решија да не користат руски енергенси за да Русија економски пропадне.
Русија не пропадна, напротив, и затоа сме таму каде што денес сме, 2.45€ дизел во Германија со пропадната економија и индустрија.
ЕУ сега има две опции, едната е распад систем, другата е лижење таму кај што плукале.

Познати се по тоа што лижат, но лижат на друга адреса, на западното крајбрежје од Атлантскиот Океан.

Без разлика како ќе заврши крвопролевањето на блискиот исток и во Украина, сепак една константа ќе остане, а таа константа се вика Русија.

Има и други константи кои се викаат САД и Кина, но овие првите се од другата страна на Атлантскиот Океан, а овие вториве се на другиот крај на Азија.

Русија од друга страна е една третина во источна Европа и ќе остане една третина во источна Европа, без разлика каков ќе биде исходот од крвопролевањата на блискиот исток и во Украина.

Во 2013 година тогашниот премиер на Велика Британија Дејвид Камерон изјави дека ЕУ треба да се протега се` до Урал, изгледа некои некои западно од Неман и Карпатите негуваат надеж дека со економски санкции и финансирање и вооружување на нео-нацистичката хунта во Киев ќе можат да го издејствуваат тоа, особено ако Русија заврши воено изнемоштена после крвопролевањето во Украина.

Курдите одбиле да бидат топовско месо, по последните случувања потполно изгубиле доверба во САД .... и буквално ги испратиле УПМ.
Азербејџан полека ја спушта топката со Иран.
извор AXIOS

Само глупите арапи не сфаќаат дека служат на интересите на Израел.

Плавушава на Трамо вика можна е мобилизација во Сад.
Автоматски споено мислење:

АИ викаа дека се уништените радари.

Последно уредено:
Да се потсетиме; во санкците кон Ирак, во времето од Хусеин, од глад умреа околу половина милион деца, што за бабето Олбрајт („мирот од нејзиниот бог нека е на неа„...) беше исплатлива работа....

Па сега ќе правиме проблем за некои си таму 170-180 новозагинати...

Ќе биде интересно ако САД удри копнено на Иран.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom