Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 34: @Емкаа - (Човештвото да се врати на нивото на технолошки напредок од пред 20 години и да застане тука)

Човештвото да се врати на нивото на технолошки напредок од пред 20 години и да застане тука

• Вкупно гласачи
    57
Чоек, има разлика меѓу повредено его и психичка тортура. Најголем дел сме биле у таква ситуација па никогаш не сме посегнале по сопствениот живот.

Ако го прогласиме неверството за наведување на самоубиство, тогаш секој што ќе остави некого од било која причина, и тој некој се самоубие, би требало да оди во затвор. Тоа е апсурд. Државата не може да гарантира дека партнерот ќе те сака до смрт, но должна е да гарантира дека партнерот нема да те малтретира, тепа и затвора.

Бизарен е муабетов.

сите се криви само они не, они живеат преку емоции, ако се прејаки така требало да биде :kafence:

сите се криви само они не, они живеат преку емоции, ако се прејаки така требало да биде :kafence:
Aj tie standard muabet, veciti zrtvi, nikogas za nisto ne se krivi. Ama mazite na temata, ego do plafon. Site zenite gi lazat, samo negovata ne muabetot.
I posle ke go vidis obesen na nekoe drvo, ali bitno maski se obesil , ne potkleknal :pos:

Kako se zagrizivte posebno zenite tuka neverstvoto da ne stani krivicno delo, kakvo ubistvo kakvo samoubistvo. Neka se besat, trujat tamu, svalerajot ne go gibajte :pos:

Објасни ми те молам во кои тоа закони неверството е кривично дело, освен во некој ретардиран шеријат каде нели еден маж може да имаат 10 жени, а една жена ако има друг маж тоа е харам и за каменување?

Понекогаш стварно имаш ретардирани мислења, типични на човек кој е заостанат во времето. И убаво ти објаснуваат луѓето, ама не ти сакаш тоа твоето да го истераш, класично политички начин на дискусија.

Се ебат ко разбацани де на психата ке удирало
ко ке зеам еден стап море

Dali neverstvoto treba da se racuna za psihicko nasilstvo i dali toa treba da se tretira kako krivicno delo naveduvanje na samoubistvo ako partnerot se samoubie kako posledica na toa neverstvo.
Не треба.

Прво, што е наведување на самоубиство? Наведување на самоубиство е просто кажано кога некого доведува друг во ситуација на самоубиство и има различни форми. На пример ако на некој кој е во тешка депресија му сугерирам активно да се самоубие и таа сугестија доведе до самоубиство (имаше ваков познат случај во САД со средношколци пред 10тина години). Друг тип е од небрежност, на пример ако охрабрувам некој активно што е пијан да движи по гелендер на 10ти спрат и падне. На крај, ова важи и за случаи каде што некој што сурово и нечовечки постапува со друг, и другиот е доведен до степен на самоубиство. На пример, родител малтретира психо-физички дете со години, до степен да детето неможе да издржи, нема заштита и си го одземе животот.

Не секој психолошки поттик за самоубиство е наведување на самоубиство. На пример, ако Роналдо добие златна копачка, и фан на Меси се самоубие поради душевни тегобии, не значи дека Роналдо е крив за самоубиството иако придонел за душевјните тегобии на фанот. Или на пример, ако некој изврши самоубиство ради тоа што партнерот побарал развод, тоа не значи дека разводот треба да се забрани - пошто некој после ќе се убие ради тоа што е во брак, па по таа логика и бракот ќе треба да го забраниме.

Неверство - не е психичко насилство. Нема насилство во тоа маж или жена да отиде со друг партнер. Може да се чувствува повреден партнерот кој е изневерен што е разбирлниво, али исто некој може да се почувствува повредено и понижено пошто Лацио изгубил утакмица. Самото тоа што некој е душевно растроен поради неверството, тоа значи дека е психичко насилство, за разлика од на пример грубо навредување, загрозување сигурност, физичко насилство со психички трауми и тн.

Објасни ми те молам во кои тоа закони неверството е кривично дело, освен во некој ретардиран шеријат каде нели еден маж може да имаат 10 жени, а една жена ако има друг маж тоа е харам и за каменување?

Понекогаш стварно имаш ретардирани мислења, типични на човек кој е заостанат во времето. И убаво ти објаснуваат луѓето, ама не ти сакаш тоа твоето да го истераш, класично политички начин на дискусија.
Ajde vaka so red.
Prvo vidi go naslovot na temata.
Go vide ?
Tamu pisuva vase kontraverzno mislenje.
Da ti pobaram vo recnikot sto znaci kontraverzno ili sam ke si vidis ?
Vtoro.
Neverstvoto samo po sebe da ne e krivicno delo naveduvanje na samoubistvo tuku samo vo slucaj kade iznevereniot ke izvrsi samoubistvo radi toj akt.
Poslikovito ke probam da ti dolovam od zakonskite odredbi od bezbeden grad. Znaci imas ogranicuvanje na brzina od 50 km/h . Kamerata te snima kako vozis so 55 km/h no ne te kaznuvaat oti sustemot ima tolerancija od okolu kolku bea 5-6 km precekoruvanje na dozvolenata brzina. No ( ova e mnogu bitno ) ako napravis prekrsok, ke racunaat deka si vozel pobrzo od dozvolenoto, toest nad 50 km/h i za toa ke bides soodvetno kaznet i ke snosis krivica.
Sega pojasno ti e sto e poentata na kontraverznoto mislenje okolu neverstvoto. Se svrljas nadvor od brakot, nema posledici, nikomu nisto. Sopruznikot izvrsil samoubistvo radi toa, da te gonat na osnova krivicno delo naveduvanje na samoubistvo.
Sega pojasno ti e i tebe i na drugite ? :cautious:
@Harry the dog

Најголемо човечко искуство покрај сите убавини на земјава, е да сака и да биде сакан и затоа ако си му рекол на некој дека го сакаш и гледаш дека он те сака најголем грев е да го прекршиш ветувањето. Ако не беа тие и у 9тиот круг класифицирани од Данте. Така да прељуба е најголем грев што постои, дали ќе го казни некој тука на земјава или не не е битно.
Е сега, ако гледаш дека некој не те сака...те малтретира, те вара и он, тури му пепел....најди си друг/друга. Да толерираш некого да ти го уништува животот е грев спрема сам себе.

Negovo e da dokazi deka ne ja ebel Zoreto, oti ako ja ebel togas potvrduva deka e kriv za emocionalnata steta i psihickiot nemir radi koi se slucilo samoubustvoto i prema toa treba da odgovar krivicno za toa samoubistvo.
Па, исто ко сега ти да ја обиеш комшиката, која е затрескана во тебе, и она да си остави проштално писмо оти соседо Владимир поќе немесака, се сторив да клава крај на оваа моја мизерија! И должи пајнца од пифтија! Таа се беси, ти со лициси. И не поради тепачката со Игец, тоа башка, туку поради самоубиството кое е резултат на твојата невозвратена љубов. Ќе ставиме и сведоци, еве баба Нада, баба Ратка и Цвета, во случај да потрае постапката, да имаме еден сигурен резервен сведок. Емоционално си ја исцедил, не ја сакаш, па не ја сакаш. И сега, чаре? В зандана треба да одиш или? :cautious:

Па, исто ко сега ти да ја обиеш комшиката, која е затрескана во тебе, и она да си остави проштално писмо оти соседо Владимир поќе немесака, се сторив да клава крај на оваа моја мизерија! И должи пајнца од пифтија! Таа се беси, ти со лициси. И не поради тепачката со Игец, тоа башка, туку поради самоубиството кое е резултат на твојата невозвратена љубов. Ќе ставиме и сведоци, еве баба Нада, баба Ратка и Цвета, во случај да потрае постапката, да имаме еден сигурен резервен сведок. Емоционално си ја исцедил, не ја сакаш, па не ја сакаш. И сега, чаре? В зандана треба да одиш или? :cautious:
Зандана, апсолутно. Самото зборење со комшиката, па уште пред сведоци е погрешно.

Vo brak sum jas so komsivkata?
Citate be vie voopsto so e napisano ili lupate ko maksim po divizija?
Fakultetski obrazovani ljuge prosto prosirena recenica da ne mozat da sfatat :facepalm:
Abe ne e samo daj kanta sirenje i zemi diploma, treba i da razbiras malce od malce :D

Fakultetski obrazovani ljuge prosto prosirena recenica da ne mozat da sfatat :facepalm:
Abe ne e samo daj kanta sirenje i zemi diploma, treba i da razbiras malce od malce :D
Ааааа, само ако си во брак се рачуна. Океј.

И тоа ти е наведување на самоубиство, по твојата логика. Правото познава аналогија Влаткооооооооо. :icon_mrgr:

Ааааа, само ако си во брак се рачуна. Океј.
Da be duseeee, za vo brak e muabetot. Ne za vo vrska, ne te poglednal naporki, itn itn i za site mozni raboti za so dobivate nerven slom i panicni napadi, za vo brak e muabetot.
Aleluja, konecno :cuc:
Автоматски споено мислење:

И тоа ти е наведување на самоубиство, по твојата логика. Правото познава аналогија Влаткооооооооо. :icon_mrgr:
Sudstvoto 2% doverba Dambiii.
Rekov jas ne e samo kanta sirenje i kurci se pravnik sum ili doktor.
Kupi si diploma od elektricar ako si maz, igraj si so tvojot zivot, ne vaka ti i aceso si igrate, drugi patat :toe:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom