Кај виде? На AI видео?
Еден американски брод не е оштетен, а третина од американската флота е во близина на Хормуз.
Се близу, 1000 км близу

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај виде? На AI видео?
Еден американски брод не е оштетен, а третина од американската флота е во близина на Хормуз.

Да знаеш дека тоа и го спаси животот, замисли она да беше во Дубаи сега м?Почит за @Macka12345 што не ги искористува нејзините млади години да ужива негде во странство или негде во убавините на Македонија и седи со нас мужите тука и дебатира за геополитичките радикални промени на светско ниво.![]()
Барем призна дека не можат да погодат ниту еден брод. Со прецизни targeting-податоци Украинците го погодија крузерот Москва во Црното Море. Фактот што Иран не може да погоди ништо ми укажува дека ниту Кина ниту Русија немаат доволно прецизни targeting-податоци за да погодат американски бродови.На сите импресивни напредоци кои ги покажаа со технологијата за проектили, конкретно во 12-дневната војна, мислев дека имаат развиено поспосебни противбродски проектили како што тоа го имаат на пример РФ/Кина. Не сум бил во право. Или Америте/Израел многу добро знаат кој е дометот па седат надвор од него.
Нека дојде морнарицата до Хормуз да ги прати танкерите - како што хаха - Трамп им нареди, па ќе видиме дали имате „непотопливи“ пловила.![]()
Не знам за Европската Унија и искрено не ме засега многу тоа. Јас зборувам конкретно за САД, нема да има рецесија поради цената на нафтата.Рецесија дали ќе немало од ненадеен глобален недостаток од фосилни горива? Посебно во ЕУ која веќе е во рецесија заради сопирањето на енергенсите од РФ и заради војната која ја водат со РФ на сметка на САД/Израел (за нивната елита поточно)?
Сериозно ова го кажуваш? ОК, ајде ќе гледаме (и ќе патиме сите, некој повеќе некој помалку).
За Иран 1000 км се далеку, за САД не се. Оди провери досег на Томахавк.Се близу, 1000 км близу![]()
Или американските бродови се надвор од домет на иранските проектили.Барем призна дека не можат да погодат ниту еден брод. Со прецизни targeting-податоци Украинците го погодија крузерот Москва во Црното Море. Фактот што Иран не може да погоди ништо ми укажува дека ниту Кина ниту Русија немаат доволно прецизни targeting-податоци за да погодат американски бродови.

Јас додавам 500€ за да го рокнат црпнатиот без проблем. Ако треба и кредит ќе земамПо се изгледа не сме се разбрале.
Ако мене ме прашаш, јас би одвоил 1 милион евра од буџет на Северџистан и би им го пратил на Иранците со се кординатите каде е Црпнатиот од Муртино.
По се изгледа дека само тие можат да го затворат прашањето со црпнатиот, овие што се сега на власт не се способни за ништо.
Ова е НЕТОЧНО!
Добро, добро не се секирај ќе го пратиме мерцедесот за нив.
По се изгледа тебе не ти е познато значењето на тие 2 збора па тропаш за сите пари.
Автоматски споено мислење:
Од каде па сега го извади оваа?
Мора поконзстентно да пишуваш, Македонија токму благодарение на нив денес не ПОСТОИ.
така е
![]()
и нешто малку од фармите на Црпе
Колку Американци, Енглези и Французи познаваш?
А што очекуваше да ти одговори, Бугари!
Па сеа глумиш француска собарица.
Некој бараше информации директно од Иран.
Па еве овде во видеово говори еден кој живее во Техеран да не биде дека нема ништо од Иран,
30 - 0, моменталниот скор.Или американските бродови се надвор од домет на иранските проектили.
Незнаењето за способностите на противникот не е fun fact, туку dumb fact. Москва потона поради руската неспособност, никој друг не им е виновен.Fun fact q: Колку далеку беше Москва од Змијскиот остров (Украина)? И дали Украинците користеа украински домашни проектили? Упс, не постојат такви, моја грешка.![]()
30 - 0, моменталниот скор.
Незнаењето за способностите на противникот не е fun fact, туку dumb fact. Москва потона поради руската неспособност, никој друг не им е виновен.

Види, Дубаи и остали места кои се од ништо нешто направени, се исто убави за посета.Да знаеш дека тоа и го спаси животот, замисли она да беше во Дубаи сега м?
Руската неспособност? На која неспособност мислиш, на неспособноста да се соочат со фактот дека од другата страна се психопати (твоите) кои љубат бринкманшип и очекуваат другите да се разумни... Замисли бе да успееа да го рокнат Путлер пред некој месец (истиот метод како Ајатолахот беше применет, веројатно и истиот проектил), и замисли сега некој како Медведев да беш ПОТРФ?30 - 0, моменталниот скор.
Незнаењето за способностите на противникот не е fun fact, туку dumb fact. Москва потона поради руската неспособност, никој друг не им е виновен.
Само ако гледаш краткорочно (финансиски моментално), и во ваакум пошто паѓање на Иран ќе боли многу повеќе од некаков финансиски бенефит од продавање поскапи енергенси.Е сега да се вратиме кој иницијално има корист од ситуацијава каква што е сега. Број 1 Русија.
САД има голема штета, и не само финансиска - и тек ќе има штета (секаква).САД и Израел неможам да кажам дека имаат корист во моментов (можда евентуално на долги стази), пошто во моментов имаат повеќе штета одколку корист (не толку штета како Иран, ама трошат пари на ракети и бомби), а генерално не гледам како можат во брзо време да бидат финансиски надокнадени.
На крај ќе видиме кој најмногу ќе изгуби, ама несомнено сите ние губиме. Но потенцијално Израел може да добие многу.... МИГА!! Како што би рекол Јузе.Ако видиме кој највеќе губи, во моментов инстантно можеме да кажеме дека број 1 е Иран, број 2 Украина, број 3 Европа, за арапските земји неможам сеуште да ја сварам добро ситуацијата. Но дефакто е дека Европа дојде на порта на Русија за енергенси.
Ауууууффф разобичен со 2-3 цитати, дами и господа Ванлок геополитичкиот дноперт во полн сјај.Следново и пишано пред еден месец (29 Јануари):
Денеска е пишано ова:
Нашите експертчиња.
И после тоа пишува дека морнарицата бил застарен концепт.
![]()
Незнаењето за способностите на противникот, да, руска неспособност.Руската неспособност? На која неспособност мислиш, на неспособноста да се соочат со фактот дека од другата страна се психопати (твоите) кои љубат бринкманшип и очекуваат другите да се разумни... Замисли бе да успееа да го рокнат Путлер пред некој месец (истиот метод како Ајатолахот беше применет, веројатно и истиот проектил), и замисли сега некој како Медведев да беш ПОТРФ?
Си го читал стрипот за ГРУ?Ауууууффф разобичен со 2-3 цитати, дами и господа Ванлок геополитичкиот дноперт во полн сјај.
Зацапал во јадрото на срамот и ич влакна не брои, секако таму е пречекан со коктел, цевка со чадорче и стиснато боксче од Рон и дружината.