Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Како најлесно да се извадат вакви самолепливи пластични тапети од глетуван кречен ѕид ?

images

Некој дали имал искуство со крема за депилација Вит од Грчко производство?
Кремата ја има во ДМ маркетите, а веројатно ја има и во аптеките.
Дали некој има искуство да сподели од таа крема, и дали некој користи за депилација и други креми, и ако постојат кои други креми за депилација на мажи постојат?

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    94 KB · Прегледи: 2
  • 3.jpg
    3.jpg
    107 KB · Прегледи: 2
Некој дали имал искуство со крема за депилација Вит од Грчко производство?
Кремата ја има во ДМ маркетите, а веројатно ја има и во аптеките.
Дали некој има искуство да сподели од таа крема, и дали некој користи за депилација и други креми, и ако постојат кои други креми за депилација на мажи постојат?
Napishi uste na 5 temi za crema za Nemazhi

Napishi uste na 5 temi za crema za Nemazhi

Препорачајте кои се тие уште 5 теми па да пишам. :)
Ако имате нешто паметно пишете како одговор кога некој нешто прашува без да навредува, а ако немате, тогаш вбо Недела наутро бркајте свои животи, а не како мрчатори....

Препорачајте кои се тие уште 5 теми па да пишам. :)
Ако имате нешто паметно пишете како одговор кога некој нешто прашува без да навредува, а ако немате, тогаш вбо Недела наутро бркајте свои животи, а не како мрчатори....
Abe bidi Mazh be a ne depilirana Pickica.

I naredniot pat probaj i da svatish shto pishuvam. Isti tekst na dve temi go pishuvash!
Samo oti ti bilo da se premackash kremce.

Eve neka ti odgovorat zhenive po forumov shto bi sakale prvo da gi nalegni nekoj so shumicka na gradi ili bebeshko gaze.

Abe bidi Mazh be a ne depilirana Pickica.

I naredniot pat probaj i da svatish shto pishuvam. Isti tekst na dve temi go pishuvash!
Samo oti ti bilo da se premackash kremce.

Eve neka ti odgovorat zhenive po forumov shto bi sakale prvo da gi nalegni nekoj so shumicka na gradi ili bebeshko gaze.

На топол поздрав и е одбивен маж со влакна, ако прочитавте во темата за дежурна ординација, таа напиша дека и е одбивен Том Џонс влакнест како на сликата, а јас сум баш така многу влакнест.
Инаку мене ми е што ќе одам за една недела на клиника и пред докторката ќе треба да соблечам облеката за да види докторката дали е потребна некоја интервенција дали треба да се отстранува липом т.е израсток на градите.
И затоа ми е ова потребно да ги немам влакната, ептен ми е незгодно да ме гледа докторката така влакнест.

На топол поздрав и е одбивен маж со влакна, ако прочитавте во темата за дежурна ординација, таа напиша дека и е одбивен Том Џонс влакнест како на сликата, а јас сум баш така многу влакнест.
Инаку мене ми е што ќе одам за една недела на клиника и пред докторката ќе треба да соблечам облеката за да види докторката дали е потребна некоја интервенција дали треба да се отстранува липом т.е израсток на градите.
И затоа ми е ова потребно да ги немам влакната, ептен ми е незгодно да ме гледа докторката така влакнест.
Abe nemaj galje.
Togas sredi gi samo gradite i se ostalo ostaj kako shto e.

A i toplava ako pravilno ja zgazis posle toa ce ti rechi " Lele shto si ubav vaka vlaknest"
Znae taa kako se vari kokoshka

Епа Том ми е одбивен оти не е убав, а ти можеби си згоден, незнам:icon_lol::свиркам:

kolku bi cinelo edno parce koza od opas do usi, odnosno okolu 2 m x 1 m , cista prirodna koza so kvalitet 1 kl. so namena za tasni-garderoba ili tapacir, imam 4-5 parcinja crna.

Attachments

• Слика1834[1].jpg
    Слика1834[1].jpg
    233,2 KB · Прегледи: 12
... кога се приведува човек во полиција со сомневање за кривично дело, по кое правило или кога се стават лисици напред на поставени раце или кога се поставува лисици со рацете назад што е најбезбедно, односно зошто сите овие кои се јавно првидени се со лисици поставени однапред, а зошто не со рацете позади со лисиците?

how-to-use-police-handcuffs.jpgartan-grubi-priveden-priveduvane-artan-grubi.jpg

Последно уредено:
... кога се приведува човек во полиција со сомневање за кривично дело, по кое правило или кога се стават лисици напред на поставени раце или кога се поставува лисици со рацете назад што е најбезбедно, односно зошто сите овие кои се јавно првидени се со лисици поставени однапред, а зошто не со рацете позади со лисиците?

Прегледај го приврзокот 470912Прегледај го приврзокот 470913
Нема правило, се работи за безбедносна проценка на службеникот. Ако лицето е агресивно, под дејство на алкохол, дрога, афект, постои опасност од бегство... тогаш најчесто безбедносната проценка е да му се стават лисиците зад грб и во таква положба движењето му е многу по ограничено. Ако проценката е дека нема опасност од напад, бегство, нема знаци на агресија, се работи за старец, болен, трудна итн, тогаш лисиците се ставаат од напред. Нема законска регулација, тоа оди по проценка на ризик. Дури може и воопшто да не стават лисици.
Кај нас врзувањето се злоупотребува, се врзува и кога очигледно нема потреба, некогаш чисто ради понижување пред камери.
Еве настрана од сето бранување за Груби, ако се земе во предвид дека самиот си дојде т.е се предаде и се друго, моја безбедносна проценка е дека воопшто не постоеше ризик од бегство или напад па сходно на тоа немаше потреба од врзување.
Но, со оглед на телевизиското шоу јасно е зошто беше врзан.
Не го правам Груби, да се разбереме, зборувам општо, место груби може да ги земеме и апсењата на Миле, Гордана, Катица, итн итн, врзувањето е непотребно ама пусто политички поени да се спречат. Незнам кој шупак од пандир треба да си, за да имаш безбедносна проценка дека Гордана ке се даде во бегство или дека ке нападне...

...приведување законски мора да биде со лисици, само ме интересираше правилото позади и однапред зошто е различно, не наоѓав пишано објаснување.

...приведување законски мора да биде со лисици, само ме интересираше правилото позади и однапред зошто е различно, не наоѓав пишано објаснување.
Не, приведувањето не мора да биде со врзување. По закон врзувањето е мерка на присилба а не автоматска мерка. А мерка на присилба се превзема кога за тоа има потреба односно ризик а тоа е кога лицето пружа отпор, постои опасност од бегство, се однесува агресивно, постои опасност од самоповредување итн.
Врзувањето не е задолжително туку по проценка, ама пусто не е интересно пред камери ако не му стават лисици. А и кога не се работи за шоу, нашите пандури се држат до народната ,,врзан поп, мирно село,,.

Дечки на Твитер на повеќе профило пишува дека ги враќале од бензински.
Сте чуле нешто, ви се десило?
Нема бензин или фејк паника?

Дечки на Твитер на повеќе профило пишува дека ги враќале од бензински.
Сте чуле нешто, ви се десило?
Нема бензин или фејк паника?
Не е дозволено точење на гориво во канти буриња и сл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom