Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    783
И јас мислев дека ја знаат границата, ама веќе не сум сигурен. Почнува да се гледаат контурите на планот Русија да се распарчи, што е поминување на црвената линија. Бар ја така мислам! Ако тоа не им е црвена линија, онда чорба.
Моментот што им помина глатко Сирија, Венецуела, Газа, сега читам и Персија, говори дека не чувствуваат страв јуесеј и кралството. Многу веројатно дека ќе избие уште еден прокси конфликт во близина на Индија, да се стави под контрола и таа. Или барем да се дефокусира.
Поголем прашалник е Кина, ќе дозволи ли после 2 срамни пораза од "100 луѓе" уште еден?
Туркистановците се база, помалку и орудие, ама не се клучни играчи.
Ако Унгарија спадне на ниво на Романија и Молдавија, онда тоа е!

војнвава во Иран може да им ја олесни работата на русите. ПВО ракети помалце ќе има за Украина, ако има воопшто со оглед на тоа дека све скоро потрошија у 2 дена у оваа војна.

Клинтоније секогаш допринесува до специфично „ниво“ на дискусијата. Се работи за дарба.

Кај сте нафо кypлиња, овде ќе направам ислучок (од сопственото правило) и директно ќе пингам следнива двајца: @Vartolu @Human

Current estimates for civilian death toll in Iran are at 1,000+ in four days vs 12,000 in Ukraine over four years.

Нека ѕвони ова како потесетување колку отекувавте и потевте мaдиња за цивилни жртви во војна во која генерално се пази на цивилни жртви. Во Газа никаде ве немаше колку цивилни жртви има, за Кико да се јави во темана за Иран да кака зошто сме жалеле 100++ масакрирани мали девојчиња, не сме ги жалеле цивилите во Украина.

Еј, за 4 дена 1000 цивилни жртви во Иран. Наспроти 12к за 4 години во Украина.

@Vanlok , civilna zrtva ti e civilna zrtva..Na rusite treba da mu dadat Nobelova nagrada za mir i blagosostojba poradi toa sto ubile 12.000 civili vo Ukraina a mozelo da ima povekje? I toa so opravduvanje deka USA i Israel ubile 1.000 vo 4 dena vo Iran...Edno zlo branis so drugo zlo? Demek uzivajte ova pomalo zlo e a?

Кај сте нафо кypлиња, овде ќе направам ислучок (од сопственото правило) и директно ќе пингам следнива двајца: @Vartolu @Human

Current estimates for civilian death toll in Iran are at 1,000+ in four days vs 12,000 in Ukraine over four years.

Нека ѕвони ова како потесетување колку отекувавте и потевте мaдиња за цивилни жртви во војна во која генерално се пази на цивилни жртви. Во Газа никаде ве немаше колку цивилни жртви има, за Кико да се јави во темана за Иран да кака зошто сме жалеле 100++ масакрирани мали девојчиња, не сме ги жалеле цивилите во Украина.

Еј, за 4 дена 1000 цивилни жртви во Иран. Наспроти 12к за 4 години во Украина.
Во секој пост што го имам пишано на таа тема стои дека ниту една од завојуваните страни не гаѓа цивили намерно. Ниту Русија, ниту Украина, ниту Сад, ниту Израел.

Ниту сум давел за Русите, ниту за Украинците.
Наречи ме лажго и докажи.
Во спротивно, ти си тој што јаде гомна постојано и е лажго.

Незнам колку пратите Русиве почнаа масовно производстово на Јолка анти дрон систем. Мобилно решение, доста погодно за пешадија.

This is a new companion for soldiers across multiple sectors. Small but lethal. It is placed on a flat surface, connected, and the Yolka is ready to protect the sky.

Aim between the upper cameras and the target is locked. Release the safety, the rotors start, and the Yolka goes into action.

Flight speed reaches 200 km per hour with a climb rate of 40 meters per second. The drone independently identifies targets, engaging quadcopters head on and striking fixed wing attack drones at their control systems.

The system operates autonomously, remains undetectable to enemy electronic warfare systems and cannot be jammed. Simply designate the target and watch as the Yolka completes the interception.

It is not just equipment, but a practical shield for frontline troops, keeping the sky under control.

Веќе доста видеа се појавуваат. Ќе биде интересно да се набљудува нареден период.

Незнам колку пратите Русиве почнаа масовно производстово на Јолка анти дрон систем. Мобилно решение, доста погодно за пешадија.

Веќе доста видеа се појавуваат. Ќе биде интересно да се набљудува нареден период.
Најголем гејм чејнџ во војнава би било неутрализирање на дроновите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom