Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа 2 пати атентат?
Како бе Грујо и Зајче никој не проба да ги ..
пошо го продадоа кучата.
Исто како дилерите со полицијата, така нашиве со Кале.
Ќе прекинеш да бацуваш кај шо треба, ќе те пратат кај Свети Петар.
Еден атентат.

Проблемот е во тоа што бидејќи сме мала држава и по територија и по број на жители, на македонските ѓубриња од луѓе наречени политичари секој пат им успеваат повиците за помош од надвор кога треба да се евакуираат луѓе од кризни подрачја или да се гасат пожари низ Македонија во лето.

Токму бидејќи секогаш им успеваат повиците, им станува навика да бараат помош од надвор наместо да набават нови авиони и нови возила за Брза помош и за гасење пожари.

Што е поевтино и уште поважно - политички поисплатливо: набавување на нови лимузини за ѓубрињата од луѓе наречени политичари кои ќе бидат возени од страна на лојални партиски паразити, или набавување на нови возила за Брза помош, за гасење на пожари, кои вообичаено ги возат луѓе кои треба да бидат подготвени за возење во кризни подрачја доколку станува збор за пожарникарско возило или да возат брзо и внимателно доколку станува збор за возило за Брза помош ?

Меѓу партиските паразити многу ретко - ако воопшто некогаш - се наоѓа по некој со здрав ум и разум кој се вработил со партиска книшка, а сака да си ја заработи платата. Речиси никој од нив не би прифатил да ризикува сопствен живот со пожарникарско возило во опожарено место, или да превезува личност на која итно и` треба лекарска помош, а може во меѓувреме да почине во возилото, не секој е подготвен за такво искуство.

А тек па авиони за гасење на пожари или за евакуирање на цивилно население од кризни подрачја ?

Пилот може да стане партиски паразит, но партиски паразит не може да се стекне пилотска дозвола само бидејќи е партиски паразит. Може да лажира испит, како што откривме деновиве за пилот на хеликотер на МВР, но кога ќе му/и` се случат еден, два, три инциденти или било какви сопки со кои нема да знае како да се соочи и како да изреагира на истите, никој нема да го/ја вработи како пилот, бидејќи лесно се откриваат лицата кои се пилоти само на хартија, но не и во пракса.

Затоа во оваа кризна ситуација на блискиот исток, исто како и во други слични ситуации во минатото, други ќе ги спасуваат и евакуираат македонските државјани од кризни подрачја, и за жал исто како и порано, ѓубрињата од луѓе наречени политичари нема да сносат никаква одговорност бидејќи ја имаат доведено македонската држава до ова дереџе.

Се си во право, но еве како држава што нема свој авио превозник во ваков случај не се губи време со тендер туку се контактира најблиската авио компанија и се брка работа.

Ама тендер сладок, 100% се уградиле и тука.

Затоа 2 пати атентат?
Како бе Грујо и Зајче никој не проба да ги ..
пошо го продадоа кучата.
Исто како дилерите со полицијата, така нашиве со Кале.
Ќе прекинеш да бацуваш кај шо треба, ќе те пратат кај Свети Петар.
На Киро му направија атентат србите и бугарите а можно е да има и некој шипо замешан како логистика затоа што иако јас му замерувам на Киро што воопшто им вети индивидуални права на племето, 99% од племето пак си остана племе. Истото му се случи на Киро и со Бугарите, наивно веруваше на кучиња.

Реков два пати пошто ништо чудно да го рокнале.
За обидот за атентат знам. Ама ако одбил 100 милиона значи бил доблесен и господин човек.
Умре од природну смрт на девеесе и нешто године.

Реков два пати пошто ништо чудно да го рокнале.
За обидот за атентат знам. Ама ако одбил 100 милиона значи бил доблесен и господин човек.
Он прифатил уште 91 за џабе оди гледај го интервјуто кај Васко со поранешниот директор на Нова Македонија.
Ова ли се инцивидуални права за Киро?
Најдобро нешто што направи Киро освен средниот прст кон Милошевиќ е оваа изјава, ништо друго.
451.jpg
Автоматски споено мислење:

На стари години му дојде паметот.

Последно уредено:
Све је исто само Данеле нема

Последно уредено:
... ако не советува тогаш нека има друга терминологија, а не „Советник“, се вика советник, а не советува, дали ми ја разбираш поентата?

Имаш многу силни мислења за личност која не знае ни што е советник во општина. Искрено кога ќе читам како отворено те навредуваат воопшто не ми се допаѓа, али реално се си заслужуваш.

Имаш многу силни мислења за личност која не знае ни што е советник во општина. Искрено кога ќе читам како отворено те навредуваат воопшто не ми се допаѓа, али реално се си заслужуваш.
... јас не сум тема за пишување, а тоа ти што мислиш за мене чувај си го за себе,
„Советник“ значи дека советува, прочитај таму во претходниот пост убаво е образложено, а тоа што се неписмени партиски по општините, тоа е друга приказна, ама тоа не значи да прифатиме дека советник е партиски „климач на глава“!

... јас не сум тема за пишување, а тоа ти што мислиш за мене чувај си го за себе,
„Советник“ значи дека советува, прочитај таму во претходниот пост убаво е образложено, а тоа што се неписмени партиски по општините, тоа е друга приказна, ама тоа не значи да прифатиме дека советник е партиски „климач на глава“!
Не е само по општините. Советник е звање во државни органи како и виш соработник, референт и сл. Државен советник исто, мислам дека е и именувано лице.
И советници на било кое ниво не си ставаат сами звања. Истите се законски уредени.

Screenshot_20260305_223202_Facebook.jpg

Screenshot_20260305_223055_Chrome.jpg

Жалам, Господ нека го прости, не се ситиме, нека почива во мир ако е можно тоа, ама предавник си е предавник, македонскиот народ ги бележи и ги памти како хероите, така и предавниците, а овој ќе остане запаметен по своето предавство како и многу други. Нека му е лесна земјата, и нека му суди Господ.

Back
На врв Bottom