Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Знаеш што видов?
Го видов тоа што е очигледно, дека целата работа е фолс флаг
Сега сакаш цитати од темата за Палестина кај што викаш дека не е фолс флег ова? Шизофренија имаш брат?

Ти ако не памтиш јас памтам што пишуваше, уживај, нема потреба ништо да ми докажуваш. И фала што ми одговори дека ти е жал за тие 1195 луѓе или 300 според тебе, конечно после 28000 прашања поставени да ми одговориш нешто.

На кратко, да не речат дека сме надвор од темава:
- јудаузмот е поврзан само со еден народ, а тоа се Евреите,
- ниту еден друг народ не исповада јудаизам (освен Хазарите, кои не се Евреи).
- Евреите (историските) се составени од Јудеи (Јудиното и Венијаминото племе) и Евреи (останатите 10 племиња), од/според синовите од прататко им Јаков Израилот,
- Евреите се семити по потекло, како што се и Арапите, според нивниот заеднички прататко Сем/Сим, синот од патријархот Ное.
покрај Хазарите ги заборави и Бета Евреите.
Инаку ниту сите етнички Евреи се Јудаисти ниту сите Јудаисти се само етнички Евреи.
Како што и самиот рече доста е со тролање на темата.

Сега го гледам пресот на Венко, се испотепаа со дпне кој повеќе да го услужи лопанот во уста.

Значи нека им пренесе некој, еве пример Тимчо е поситен лик он може да клекне меѓу раширените нозе на Трамп и да ги лацка ташаците оддолу, а Венко да го обработува главчето. После може да се сменат да не му дојде многу влакна на Тимчо. :pos:

Какви не водат мајко божја, дај бе од толку ракети барем по една на бихачка една во белата палата.:ROFLMAO:

Посакувам да напишам од твоја уста во Божји уши, но за жал лесно ќе се најдат замени за корисни идиоти.

Корисни идиоти ги има во изобилие, луѓето со памет се реткост, а и тие малкумина кои ги има емигрираат бидејќи на ваков народ со ваков коефициент на гласачка интелигенција не им требаат луѓе со таков памет и интелект.

Сега сакаш цитати од темата за Палестина кај што викаш дека не е фолс флег ова? Шизофренија имаш брат?

Ти ако не памтиш јас памтам што пишуваше, уживај, нема потреба ништо да ми докажуваш. И фала што ми одговори дека ти е жал за тие 1195 луѓе или 300 според тебе, конечно после 28000 прашања поставени да ми одговориш нешто.
Не биди туп. Истото го кажав во постот што го цитираш: ТОГАШ НА 7МИ И МЕНЕ ТАКА МИ ИЗГЛЕДАШЕ ТОА.
Потоа после поминато време, кога видов што прави Израел, разбрав што се случува... Навистина не ја разбираш метафората „оддалечи се од дрвата за да ја видиш шумата“? Ме тролаш или и тие скромните можности ги преценувам? :(
Автоматски споено мислење:

Тоа е тоа Ванчово бегање кога е фатен во тесно....Тој тогаш така мислел, како Мицика...икс плус ипсилон зет :))))))))

ако го оштетат кенефскиот систем ќе мора да какаат морнарите од Оградата....

Ова веќе и накај регионална војна иде... Иако поверојатно е дека МБС само јаде бурек, они скоро ништо не можат да му направат на Иран (што веќе не им го прават) ама Иран буквално може да им eбe детство ако почнат со шахеди да им ги редат рафинериите и изворите. Буквално децении ќе им треба да за да се вратат на почетна точка.

Една од теориите што ги зачитав околу улогата на американците е дека учествуваат во операцијава со цел да биде што помека и со контролирана штета, затоа што евреите биле спремни и нуклеарки да рокаат.
Малце може да има смисла, ама повеќе ми нема.

Ако ништо друго Иранциве ги смирија СА и ОЕ... Барем привремено. :)

Филипче: САД треба да знаат дека власта во Македонија има карактеристики како режимите во Иран и Венецуела.

Добро, дали е нормален овој?

... а бе сеа, може секој да се прави фраер далеку од борбената линија, заштитен самиот себе и сопствената држава и да се курчи и да напаѓа друга држава со десетици илјади километри далеку, преку други држави каде има сопствени бази, а народот на тие држави ни криви ни должни да се молат да се разбудат сабајле да не бидат преку ноќ бомбардирани од нападнатиот Иран, што к-ур ви чуе што прават тие таму во своја држава, ниту имате заедничка историја, ниту сте биле соседи, ниту сте имале нешто со Иран, малку ве изгребале Јапонците, ама тоа не значи дека нема пак некој да ве изгреба како во минатото!!?

... Ви доаѓа кај вас некој дома да ве бомбардира? па да почувствувате малку како е, треба да ве рокне малку таму преку бара, па да видам дали вака ќе се курчите, гледам никаде не пишува дека е бомбардирана израелската нуклеарка, ќе не сјебе сите овој планетарнив шериф, па после Путин бил ваков таков во сопствена земја и граница, а овој преку бара им влегува дома во туѓа држава!

Една од теориите што ги зачитав околу улогата на американците е дека учествуваат во операцијава со цел да биде што помека и со контролирана штета, затоа што евреите биле спремни и нуклеарки да рокаат.
Малце може да има смисла, ама повеќе ми нема.

Да, чифутините со задоволство би пратиле „печурка„ врз Иран. Учеството од САД е проста „услуга„ кон нивните газди (од Израел).

Ова веќе и накај регионална војна иде... Иако поверојатно е дека МБС само јаде бурек, они скоро ништо не можат да му направат на Иран (што веќе не им го прават) ама Иран буквално може да им eбe детство ако почнат со шахеди да им ги редат рафинериите и изворите. Буквално децении ќе им треба да за да се вратат на почетна точка.

Велат дека веднаш после состанокот на Јалта, Рузвелт, на пат кон дома, прави средба со тогашната фамилија Сауди и практично го договара она кое денес го гледаме:
- монархии од Заливот, кои САД не ги „шамара„ за состојбата со човековите права,
- монархии каде никој не им чепка во традицијата и религијата,
- монархии кои се под воена заштита од САД,
- монархии кои купувааат американско оружје кое не им е потребно,
- монархии кои живеат исклучиво од извоз на нафта, каде заработката со САД им е “пола/пола„.

Филипче: САД треба да знаат дека власта во Македонија има карактеристики како режимите во Иран и Венецуела.

Добро, дали е нормален овој?
Линк?...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom