Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
Тужителот (заев) имал исклучително висок углед, клеветите на јавноста го прикажувале како нечесен човек до степен на извршител на кривични дела. Наредната реченица, бил добитник на бројни награди, една за решавање на спорот со името... Одма се демантира самиот во однос на угледот, чесноста и кривичните дела.

Имаше некој правник објаснето. Судијата не можел да досуди построга казна од тоа што го бара обвинителството. Обвинителот е тој кој барал куќен притвор, а истиот го барал на основа на тоа што МВР и АНБ му кажале дека се согласуваат со проценката. МВР или АНБ да дале мислење дека има ризик дека Груби може да избега, обвинителот нема да можел да бара куќен притвор. Судијата ќе бил крив ако обвинителот барал притвор во затвор а овој на своја проценка пресудел куќен притвор.

На кратко 70% одговорнсот кај обвинителот, 30% МВР/АНБ, 100% направен договор. И сега вчера сите пробуваа да се исперат дека ете они не се криви. Нека си мисли тука некој дека тука така може некој обвинител или судија да прават вакви работи. Па до утре ќе им ги завршат животите, зошто нема еден на кој му е чист гзот.

ne e tocno toa. sudot skoro sekogas se vodi spored baranjata na obvinitelstvoto ali ima moznost da dodeli i postrogi merki pogotovo ako obvinetiot moze (kako vo slucajot) da pobegne.

Не е така. Некој и да прекинал да верува во Господ, или преминал во друго верување, може да се врати назад ако се покај. Господ никој не одвраќа назад. Најголемиот пример е параболата на блудниот син.

ако се покаи. Многу битно.
Мислиш дека сеа ја до денес сум плачела сум го молела Исус, утреден ме плаќаат се замотувам, сфаќам дека се крш, и после да се извинувам?
Мене лично би ми било срам. Знаеш зашо?
Ако верувам у мојот Господ и дека е најголем, нема зошто да верувам во други.

Види што вика Нов Завет.
Сеедни да не одиме оф. Ја неам почит кој некој кој свртел грб на Господ.
„Зашто невозможно е оние што еднаш биле просветени… и отпаднале, пак да се обноват кон покајание…“
Автоматски споено мислење:

sunce ti jebem komsija mi bil zan mitrev
Ако не си го видел, значи ти е на папир само.

Иначе сеа знаеме и ти кај живееш.
Мислам да се избрише @Zlatikevichius ?

Тужителот (заев) имал исклучително висок углед, клеветите на јавноста го прикажувале како нечесен човек до степен на извршител на кривични дела. Наредната реченица, бил добитник на бројни награди, една за решавање на спорот со името... Одма се демантира самиот во однос на угледот, чесноста и кривичните дела.

Нека ме поправат правниците, ама ставањето на државава во потчинета состојба е казниво според уставот. Зоќе, во сиот свој селско-провинциски простотилак, сака да го прикаже како успех, не само личен, туку издигнат на државно ниво‘...

Ќе ти пофторам се самопрогласија за Албанци.
Лабуништа попис 1971-Македонци 2397,Албанци 865
Лабуништа попис 2021-Македонци 108,Албанци 4751.
Сега ти е појасно?

Ќе ти пофторам се самопрогласија за Албанци.
Лабуништа попис 1971-Македонци 2397,Албанци 865
Лабуништа попис 2021-Македонци 108,Албанци 4751.
Сега ти е појасно?
Nema nisto ne jasno tuka.
Ti se fakjas za popis. Tehnikalija.
Kolku ima Makedonci vo bugarija.
Da ti vadam popisni listi ?
I sega po tvoe ima Makedonci vo bugarija?
Kolku gi ima vo Grcija spored popis ?

Nema nisto ne jasno tuka.
Ti se fakjas za popis. Tehnikalija.
Kolku ima Makedonci vo bugarija.
Da ti vadam popisni listi ?
I sega po tvoe ima Makedonci vo bugarija?
Kolku gi ima vo Grcija spored popis ?
Абе шо ми мешаш баби и жаби.Ко дете мало си.Го праша Византиецот шо му пречат Македонците муслимани јас ти кажувам дека ги нема пошто се чуствуваат ко Албанци.Тоа не е техникалија тоа е реалност.Шо не ти е јасно или ќе го тупиш за да докажиш некоја поента?Егото ти е надуено ко клен подуен !

Нека ме поправат правниците, ама ставањето на државава во потчинета состојба е казниво според уставот. Зоќе, во сиот свој селско-провинциски простотилак, сака да го прикаже како успех, не само личен, туку издигнат на државно ниво‘...
Според Кривичен Законик, член 308 - загрозување на независноста. Предвидена казна затвор од најмалку 5 години.
И не ја доведе државата во состојба на потчинетост и зависност само кон грција со преспанскиот "договор", и кон бугарија со договорот за "добрососедство" и кон албанија со тиранската платформа.
Индиректно во тужбата адвокатот призна дека е сторител на кривични дела, башка другите од коруптивна природа и поврзани со трговијата со дрога на неговиот муртински клан.

Абе шо ми мешаш баби и жаби.Ко дете мало си.Го праша Византиецот шо му пречат Македонците муслимани јас ти кажувам дека ги нема пошто се чуствуваат ко Албанци.Тоа не е техникалија тоа е реалност.Шо не ти е јасно или ќе го тупиш за да докажиш некоја поента?Егото ти е надуено ко клен подуен !
Ne be druze, ti vrtis ko kisa okolu kraguevca.
Jas mnogu ednostavno napisav, sekoj kako si se izjasnil pri soopstvena zelba i zdrav razum, toa si e. Ovie koi si se pisale Albanci, ok toa si se, ovie sto si se pisale bugari, bugari si se. Koj del ne go sfakjas okolu toa.

640062644_10237314095784143_7644486835642982432_n.jpg

... а на имењаков, криво му е од толку пишување нападни коментари, никој не го есапи од ниедна страна, викнете го и него, греота е, еве доброволно се пријавува да шета низ судски ходници !

Screenshot 02-25-2026 19.27.26.pngScreenshot 02-25-2026 19.27.49.png

... и би во 2019 година од устата на В.Филипче припрема за убедување на народот за Јавно приватно партнерство, припрема на терен и овој сега уште е претседател на СДСМ и секој ден на ТВ дава изјави со нападни коментари, а бе скриј се таму иди работи како доктор ако воопшто те бива и таму!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom